STEALTH
God is a DJ
- Член од
- 25 ноември 2011
- Мислења
- 10.736
- Поени од реакции
- 14.861
Зависи, зависи.
Си го запознал татко и?
Да, ептен
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зависи, зависи.
Си го запознал татко и?
Па кај си бе ти Пумице, ти се бараше...Немој жити се Ставро.
Надмоќноста е лоша во било чии раце во една врска.
Па кај си бе ти Пумице, ти се бараше...
Чек, ако ме служи добро меморијата, ти на друга тема напиша дека го уценуваш дечко ти со пичка ако не ти оди по ќејф т.е ако јаде месо = нема секс, да бидам поегзактен. Со Raziel ли се препуцаваше тогаш, или некој друг? Исто ме мрзи да барам, ама нели ти на друга тема дискутираше баш со Ставрогин околу доминација и кажа дека ако неможеш да воспоставиш доминација врз машко истиот одма го напушташ. Јака меморија имам, јебига...
Искрено, кога Сусаро ги спомна форумџиките "кои тврдат дека не се такви" мене само на тебе ми текна.![]()
Не можам да ја најдам темата, Разиел нека помогне, мислам дека он се расправаше тогаш со неа... Не сум сигурен, ама ми се чини дека стануваше збор за уцена откако веќе биле во врска, не кога се запознавале. Ок, како и да е, она ќе негира. Од друга страна, ја најдов темата за доминација: http://forum.kajgana.com/threads/Идентитет.64375/Сигурно дечкото кога нејзе ја запознава, она му дава до знаење дека е вегетаријанка. Може и се гади да гледа како он конзумира месо кога се излезени. Не гледам зошто да не го уценува (ако нему не му одговара тоа, може да фаќа магла). Јас на пример така правам со пушачи. Тоа што она според неа го наведува да смени на поздрав лајфстајл кога се работи диетата и како некој се храни, не гледам како е негативно. Исто и кај мојов случај.
Сигурно дечкото кога нејзе ја запознава, она му дава до знаење дека е вегетаријанка. Може и се гади да гледа како он конзумира месо кога се излезени. Не гледам зошто да не го уценува (ако нему не му одговара тоа, може да фаќа магла). Јас на пример така правам со пушачи. Тоа што она според неа го наведува да смени на поздрав лајфстајл кога се работи диетата и како некој се храни, не гледам како е негативно. Исто и кај мојов случај.
Ја не би уценувала ама баш никого, посебно па маж ми. Ја ако постам, тој ако сака нека бута месо колку му е мило. Другарка моја е непушач, маж и пуши. Каков брак и сложување имаат, тоа е невидена работа. Исто и со спиритуалност....додека некој не ми бута под нос, што сака нека праи. И ја притисок не вршам на никого да мења лајфстајл за да биде ко мојот....па што ви е бе луѓе? Ај вие сменете го вашиот за некој друг
Ова морав да се истурам, извињавам се ахаххааа.....утињате добри врски.
Лошо сме се разбрале. Јас не уценувам никого. Убаво кажувам како стојат работите уште на почеток, ако не некој му се допаѓа тоа - супер, ако не, слободен е. Зборам за случаи каде дечкото адамантно се обидува да ги батали цигарите. Така да, тоа што му кратам од секс (ако не скрати со цигарите) е повеќе позитивен притисок и мотивација отколку било што друго (значи, он свесно влегува во таква релација со мене и однапред прифатил дека така ќе се бори со зависноста).
Лошо ја прочитав Пумата, мислев дека се работи за нешто што на почеток го поставила како услов, а дечкото игнорирал и сл.
Ја сеуште не би. Има поарни начини од кратење секс за да се дојде до некоја цел.
Совршенство не се наоѓа. Работата е со кои мани можете да живеете, а со кои не.
А тебе или на други луѓе ѓо одма кажуваат како стојат работите такви нешта уште од старт да ви кажат? Лош укус у уста остава. Мене еден ме уценуваше за цигарите, да сум прекинела...ќе прекинам кога ќе сакам јас, ако ми дојде време. А ако не можеме некој компромис да напраиме, утната работа е.
Off topic e ама ајде.Другарка моја е непушач, маж и пуши. Каков брак и сложување имаат, тоа е невидена работа. Исто и со спиритуалност....додека некој не ми бута под нос, што сака нека праи.
Лошо сме се разбрале. Јас не уценувам никого. Убаво кажувам како стојат работите уште на почеток, ако не некој му се допаѓа тоа - супер, ако не, слободен е. Зборам за случаи каде дечкото адамантно се обидува да ги батали цигарите. Така да, тоа што му кратам од секс (ако не скрати со цигарите) е повеќе позитивен притисок и мотивација отколку било што друго (значи, он свесно влегува во таква релација со мене и однапред прифатил дека така ќе се бори со зависноста).
Лошо ја прочитав Пумата, мислев дека се работи за нешто што на почеток го поставила како услов, а дечкото игнорирал и сл.
Ако се согласиле на таков третман, не е мој проблем, нели? А јас мое е да си кажам на време, да не бидат после плачките. Кажувам дека на подолга стаза сакам со непушачи да бидам, за да знаат дали тоа ќе оди понатаму или не, и дека може подобро е да останеме само пријатели. Може ти поинаку ги гледаш работите, и затоа таков пристап ти изгледа одбивен, ама јас сум строг кон тоа прашање ако се работи за некој кој има сериозни намери со мене. И да, доста голема работа е за мене дали дечко ми е пушач или непушач. За други може не, и ќе им звучи претерано, ама тоа е тоа. Со други маани и лоши навики може ќе можам да излезам на крај, ми успеало до сега, ама за ова, не.
Off topic e ама ајде.
Кога викаш дека со во брак, претпоставувам имаат и деца. Ако не, можда ќе имаат. Што ќе прават тогаш? Едно е да дозвлам мојата партнерка да се труе со цигари и да речам ај ок твој живот твое право. Ама како да дозволам да ги труе и моите деца. Плус, колку се поголеми шансите тие самите да запушат еден ден, гледајќи ја мајка им како го прави тоа.
Исто е и со религијата.
Ме интересира како твоите пријатели ги решаваат овие проблеми?
Едно е да дозвлам мојата партнерка да се труе со цигари и да речам ај ок твој живот твое право. Ама како да дозволам да ги труе и моите деца.
Добро бе, како успевате да им кратите секс? Јас и да сакам, не можам.![]()
PurplePuma Пумо,навистина вака правиш?Па кај си бе ти Пумице, ти се бараше...
Чек, ако ме служи добро меморијата, ти на друга тема напиша дека го уценуваш дечко ти со пичка ако не ти оди по ќејф т.е ако јаде месо = нема секс, да бидам поегзактен
Сигурно дечкото кога нејзе ја запознава, она му дава до знаење дека е вегетаријанка. Може и се гади да гледа како он конзумира месо кога се излезени. Не гледам зошто да не го уценува (ако нему не му одговара тоа, може да фаќа магла). Јас на пример така правам со пушачи. Тоа што она според неа го наведува да смени на поздрав лајфстајл кога се работи диетата и како некој се храни, не гледам како е негативно. Исто и кај мојов случај.