Какво однесување ги привлекува жените? (или: Sussaro-style против Шкорпион-style)

• Креатор на темата Креатор на темата WizKhalifa
  • Време на започнување Време на започнување

Какво однесување ги привлекува жените?

• Sussaro-style

Гласови: 86 69,9%
  • Шкорпион-style

Гласови: 13 10,6%
  • Друг-style - ќе наведам во мислење

Гласови: 24 19,5%

• Вкупно гласачи
    123
PurplePuma Пумо,навистина вака правиш?:D
Не.
--- надополнето: 12 декември 2012 во 01:09 ---
Па кај си бе ти Пумице, ти се бараше...

Чек, ако ме служи добро меморијата, ти на друга тема напиша дека го уценуваш дечко ти со пичка ако не ти оди по ќејф т.е ако јаде месо = нема секс, да бидам поегзактен. Со Raziel ли се препуцаваше тогаш, или некој друг? Исто ме мрзи да барам, ама нели ти на друга тема дискутираше баш со Ставрогин околу доминација и кажа дека ако неможеш да воспоставиш доминација врз машко истиот одма го напушташ. Јака меморија имам, јебига...

Искрено, кога Сусаро ги спомна форумџиките "кои тврдат дека не се такви" мене само на тебе ми текна. :D

Секако, шега се претвора во сериозен исказ, и ајдееее :)
Дечко ми е месојадец, скараџија во душа, а сексуалниот живот ни е повеќе од добар, да не се грижиш.

За второто си во право, но тоа е одбранбен систем. Ќе јадам, за да не бидам изедена. Моментално, статус кво. Супер иде.

Трето, баш ме боли на кого ти текнало. Искрено. Сусаро не ми е вреден ниту за читање, а камо ли за друго. ;)
--- надополнето: 12 декември 2012 во 01:10 ---
И си личите, а?
--- надополнето: 12 декември 2012 во 01:13 ---
Mozes, crnkinja definitivno mozes. Samo na lice bela, vo dusata crna.

Nisto licno kon tebe, samo na site posocuvam, deka skeoj moze da bide crn i bel, vo dusa.

Бидејќи душата не постои физички, така нема ни способност да биде обоена.
А беливе дробови сигурно ми се црни.

Него, знаеш ти на што мислев. Знаеш, знаеш. ;)

Секако, шега се претвора во сериозен исказ, и ајдееее :)
Дечко ми е месојадец, скараџија во душа, а сексуалниот живот ни е повеќе од добар, да не се грижиш.

За второто си во право, но тоа е одбранбен систем. Ќе јадам, за да не бидам изедена. Моментално, статус кво. Супер иде.

Трето, баш ме боли на кого ти текнало. Искрено. Сусаро не ми е вреден ниту за читање, а камо ли за друго. ;)
Ок, шега било...

За второто, добро штом признаваш, ама зошто тогаш глумиш нешто што не си темава (зборам за првиот пост кој ти го цитирав)? Зошто негодуваш во тој случај кога ти си таква, тоа сакам да кажам...

И ако го обвинуваа Сусаро дека генерализира, ти не можеш да го обвиниш дека убаво те опишал... Само што неговиот километарски пост можеше да биде сумиран во една реченица:
Јас сум премногу доминантна, па откако ќе ги направам партнерите ,,по калап,, ми стануваат досадни.
(колку е вистинит цитатот е друга работа, ама офтопик е)

Уште една fuck logic споредба. Црнкиња и да сакаш физички е невозможно да бидеш. А секој може да си се смета за еманципиран.
Али он не те преферира тебе :icon_lol:

Ако некој се смета за еманципиран, не значи и дека навистина е.
Ако јас се сметам за азијатка, не значи и дека сум.

Запознав една, многу еманципирана.... домаќинка. Уствари последниве 2 недели работи. Се сметаше себе за еманципирана. Ама кога отвори уста, имав потреба да се напијам Линекс. Итно. Шо дека се смета таа за еманципирана, кога беше поглупа од просечно куче скитник.
--- надополнето: 12 декември 2012 во 01:19 ---
Ок, шега било...

За второто, добро штом признаваш, ама зошто тогаш глумиш нешто што не си темава (зборам за првиот пост кој ти го цитирав)? Зошто негодуваш во тој случај кога ти си таква, тоа сакам да кажам...

И ако го обвинуваа Сусаро дека генерализира, ти не можеш да го обвиниш дека убаво те опишал... Само што неговиот километарски пост можеше да биде сумиран во една реченица:

(колку е вистинит цитатот е друга работа, ама офтопик е)

Цитатот колку и да е вистинит или не, не можеш да знаеш.
Таква е средината. Гледам обесправени жени, и тоа такви кои мислат дека е тоа нормално, дека е во ред да бидат потчинети.
Ако знам дека на еден тип родителите му се така хиерархиски поставени, со време морам да му дадам до знаење дека тоа така не може.
Остануваат три опции - или ќе се откаже (што е супер, нек си најде некоја припроста), или ќе попушти и ќе стане досаден, или по некое време ќе се прилагодиме и нема да има потреба од доминирање.
Со дечкото мој сме си таман. Ни јас него, ни тој мене доминација. И се надевам дека тоа нема да се менувам, зошто или ќе раскинеме, или ќе стане досаден, нели.
Постот на Сусаро, како и сите негови, се глуп шовинизам.
А темата е кој повеќе би ме привлекол.

Сосема добро одговорив - каков и да е, како Сусаро лик не би ме привлекол сигурно.

Постов ти е ........ :pos:

Батали, неам живци
59Vt6.gif

.
Таква е средината. Гледам обесправени жени, и тоа такви кои мислат дека е тоа нормално, дека е во ред да бидат потчинети.
Ако знам дека на еден тип родителите му се така хиерархиски поставени, со време морам да му дадам до знаење дека тоа така не може.
Остануваат три опции - или ќе се откаже (што е супер, нек си најде некоја припроста), или ќе попушти и ќе стане досаден, или по некое време ќе се прилагодиме и нема да има потреба од доминирање.
.
И после зашто човеков вака напишал?
Неспоредливо поголеми шанси имаш ако знаеш како да бидеш суптилен сељак. А од двете екстреми тешко сељачиште и тежок папучар, екстремата на тешко сељачиште е далеку далеку помалото од двете зла. Правењето на суптилен сељак е секогаш добитна комбинација. Женското на крај во машкото бара маж. Оној што е добар со неа ќе и стане најдобро геј другарче, а ако догура до дечко ќе биде понижуван на секаков можен начин, затоа што ти си и го дозволил тоа.Немој со убаво, секое твое убаво е твоја слабост, ахилова пета. Жени генетски се програмирани одма да ти ја регистрираат слабоста и во тој момент да ја превземат палката и да те прават ремпере. Ама ти си бил со најдобри намери.
Не е тоа што Sussaro генерализирал,проблемот е што на место е генерализацијата.Секогаш се наоѓаат исклучоци,но мнозинството ја потикнува генерализацијата.

И после зашто човеков вака напишал?

Не е тоа што Sussaro генерализирал,проблемот е што на место е генерализацијата.Секогаш се наоѓаат исклучоци,но мнозинството ја потикнува генерализацијата.

Јас не одрекувам дека жените во РМ (па и пошироко) самите се ставаат во ситуација да бидат инфериорни, или да бараат маж кој е ,,поткован,, за да не мора они да му ја мислат.
Тие себеси се нарекуваат домаќинки, јас ги нарекувам лешинари.

Таа де, најпоштената, е онаа за која Сусаро зборува, ама истата таа, е онаа, која ти ќе ја одбереш. И ќе бидеш заебан, нели, после некое време.

А тоа е заради страв. Его. Јас сум мажот. Јас кажувам.
Можеш да кажуваш, само на онаа која има ќар од тебе. Не и на онаа која те перцепира како разумно човечко суштество.

Лошо сме се разбрале. Јас не уценувам никого. Убаво кажувам како стојат работите уште на почеток, ако на некој му се допаѓа тоа - супер, ако не, слободен е. Зборам за случаи каде дечкото адамантно се обидува да ги батали цигарите. Така да, тоа што му кратам од секс (ако не скрати со цигарите) е повеќе позитивен притисок и мотивација отколку било што друго (значи, он свесно влегува во таква релација со мене и однапред прифатил дека така ќе се бори со зависноста).

Лошо ја прочитав Пумата, мислев дека се работи за нешто што на почеток го поставила како услов, а дечкото игнорирал и сл.
Мене некој дa почне дa ми мрчи зa цигaри, во истиот момент ќе го снемa од мојот живот. Дa сменaм нешто од мене мaкaр дa се рaботело зa моето здрaвје зaтоa што тоa некој го бaрa од мене ? Не доaѓa во предвид. Ниту рaзмислувaм зa тоa. Дa, спремнa сум дa изгубaм кој и дa е од мојот живот сaмо никогaш немa дa скрaтaм некое мое зaдоволство зaтоa што некој тaкa сaкa. Крaј крaјевa, кој сaкa дa биде со мене ќе ме прифaти и кaко пушaчкa нели и со тaa "мaнa" :)

Мене некој дa почне дa ми мрчи зa цигaри, во истиот момент ќе го снемa од мојот живот. Дa сменaм нешто од мене мaкaр дa се рaботело зa моето здрaвје зaтоa што тоa некој го бaрa од мене ? Не доaѓa во предвид. Ниту рaзмислувaм зa тоa. Дa, спремнa сум дa изгубaм кој и дa е од мојот живот сaмо никогaш немa дa скрaтaм некое мое зaдоволство зaтоa што некој тaкa сaкa. Крaј крaјевa, кој сaкa дa биде со мене ќе ме прифaти и кaко пушaчкa нели и со тaa "мaнa" :)

Па добро, затоа треба на почеток да се расчисти, за да знаат и едната и другата личност дали вреди да се тера понатаму. Но да, се додека сте ти и он - во ред, ама кога се работи за деца, тука веќе нема мое задоволство, мое здравје, мој живот. Здоволство или не, здравјето на децата треба да е првенствено.

И се ова што си го напишал е за у светот на бајките :) многу е лесно да се напише или да се даде дефиниција кое како треба да биде , али практиката е друго .

Па нормално е да кажува бајки и да збори само за теорија затоа што денес стана нормално да читаме за љубовта ... наместо да се трудиме да ја доживееме, стана нормално да се чита за мажите/жените наместо да се трудиме самите да ги запознаеме и сватиме. На секој сајт, весник, форум ќе најдеш секакви "совети" за среќен брак, добра врска, добар секс, како да заведете... и ред други работи напишани од "експерти" кои некои луѓе (како на форумов) ги зимаат здраво за готово и забораваат да мислат со своја глава и да чувствуваат.

Луѓето не се книги за да ги прочитате, не се роботи кои доаѓаат со упатство кое е универзално и важи за сите. Пред да се земат здраво за готово советите и мудрувањата како она на членот Sussaro мора да размислите дали сето тоа што е кажано би било практично возможно и дали е тоа уствари реалноста.
Еве малце надвор од тема.. но сепак во врска со неа..
Дали вие исто се однесувате према сите ваши другари/ки ? Дали исто им пристапувате? Дали до сите нив можете на ист начин да допрете? Дали сите ги гледате со исти очи?
Дали психологот користи еден ист метод за да допре до децата кои имаат одредени проблеми? Дали психијатарот ги лечи своите пациенти со една иста техника или лек?
Многу е едноставен одговорот... во теорија може да ги ставате луѓето во одредени категории и према нив да мислите дека сте ја решиле загатката, дека знаете како функционираат жените а како мажите. Но во реалноста е многу поинаку, не можете вие да речете еве го правилникот по кој мора да се придржувате ако сакате да фатите женска или дечко.

Секоја особа е приказна за себе, може да поминете години, години со некоја особа и пак да не знаете доволно за неа/него.
"Сите жени се исти" "Сите мажи се исти"
Навистина? Како се чувствувате кога ќе го прочитате ова? Дали сме сите исти?
Ако сме навистина сите жени исти и ако за сите нас важи едно правило, дека ние не сме свесни суштества кои знаат што сакаат, дека мажите се попаметни и затоа треба кон нас да се однесуваат мажите како према животно за да можеме ние да останеме покрај тој човек и да можеме да ја сватиме и цениме љубовта. Тогаш зошто на таквите мажи.. секогаш не им успева истата финта кај сите? Зошто не одат кај сите девојки, туку бираат девојка која ќе може да ја направат робот кој ќе биде програмиран според нивните жеби и потреби?

Сакате човечко суштество или робот?

Размислете добро пред да одговорите на ова, затоа што секое човечко суштество има различни потреби, различно мислење, различен став за одредени работи, различен поглед на светот, поинаку реагира и искажува чувства во одредени ситуации, поинаку љуби, поинаку се справува со стресот и уште ред други работи кои ја прават една особа да биде уникатна.
Од друга страна роботот е машина која во зависност од вашите желби и потреби се програмира и како таква постои за да служи на потрошувачите.

После воа доаѓаме до заклучок дека секој човек е одговорен за своите дела и према тоа секој човек го бара она што него му треба и него му одговара според карактерот. Значи ако некој налетал на девојка која не знаела да сака и цени, која се изебала со првиот што и рекол дека е убава, која му го скршила срцето затоа што не можела да види подалеку од својот нос, тоа е затоа што тој човек самиот избрал таква особа.
За љубов... за врска се потребни двајца, што значи дека кога таа врска ќе пукне, нема само еден виновник.

Ако вие како особа не сте самокритични, ако немате одговорност и ако не сте доволно дораснати за врска, тогаш воопшто не ни влегувајте. Многу е лесно да си лечите фрустрации на форуми или да кукате дека сите жени се курви и дека сите нечинат, дека треба да бидеш стока за да фанеш женска, или да зборувате дека следната ќе си наплати за сите претходно, но многу е потешко да седнете, да размислите за своите постапки, да размислите каков човек сте и што уствари сакате од една особа. Затоа што тогаш ќе се соочите со самите себеси, ќе треба да се соочите со своите маани и доблести... а тоа не го може секој.

Ако сакате дефиниција или правила за тоа како да привлечете една жена, тогаш сте направиле огромна грешка, сте заборавиле да мислите со своја глава, сте станале уште еден од оние кутри души што бараат совет и утеха (а сите знаеме дека бараат поддршка за своите дела) од сосема рандом особи кои нити ги знаат нив и нивниот карактер, нити пак карактерот на особата од која се жалат и реалната ситуација во која се наоѓаат. Нема правила и нема лекции ! Наместо да си ги комплицирате животите со такви глупости пробајте да ја упростите работата.

Бидете луѓе, мислете со свои глави, комуницирајте, не трошете зборови, бидете искрени со луѓето, макар тоа и да ве доведе до ситуација да ги изгубите, не се плашете од чувствата, поразите наместо да ве обесхрабрат, нека ви бидат подтик да станете подобра особа, да научите да ги гледате работите и суштествата околу вас онакви какви што се, а не онакви какви што вас ви изгледаат. Затоа што работите не се секогаш онакви какви што ни делуваат на прв поглед.

Seme sinapovo :D
Бидете луѓе, мислете со свои глави, комуницирајте, не трошете зборови, бидете искрени со луѓето, макар тоа и да ве доведе до ситуација да ги изгубите, не се плашете од чувствата, поразите наместо да ве обесхрабрат, нека ви бидат подтик да станете подобра особа, да научите да ги гледате работите и суштествата околу вас онакви какви што се, а не онакви какви што вас ви изгледаат. Затоа што работите не се секогаш онакви какви што ни делуваат на прв поглед.

Дали вие исто се однесувате према сите ваши другари/ки ? Дали исто им пристапувате? Дали до сите нив можете на ист начин да допрете? Дали сите ги гледате со исти очи?
Nemam drugarki. Site tie se potencijalni jebacic u moj mentalen sklop. Nema drugarstvo megju masko i zencko.
Da, do site dopiram na ist nacin. Site gi gledam so isti oci.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom