Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
Држи се на темите за хомесексуалност.
Зш?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Држи се на темите за хомесексуалност.
Не.PurplePuma Пумо,навистина вака правиш?![]()
Па кај си бе ти Пумице, ти се бараше...
Чек, ако ме служи добро меморијата, ти на друга тема напиша дека го уценуваш дечко ти со пичка ако не ти оди по ќејф т.е ако јаде месо = нема секс, да бидам поегзактен. Со Raziel ли се препуцаваше тогаш, или некој друг? Исто ме мрзи да барам, ама нели ти на друга тема дискутираше баш со Ставрогин околу доминација и кажа дека ако неможеш да воспоставиш доминација врз машко истиот одма го напушташ. Јака меморија имам, јебига...
Искрено, кога Сусаро ги спомна форумџиките "кои тврдат дека не се такви" мене само на тебе ми текна.![]()
И си личите, а?Да, ептен
Mozes, crnkinja definitivno mozes. Samo na lice bela, vo dusata crna.
Nisto licno kon tebe, samo na site posocuvam, deka skeoj moze da bide crn i bel, vo dusa.
Ок, шега било...Секако, шега се претвора во сериозен исказ, и ајдееее
Дечко ми е месојадец, скараџија во душа, а сексуалниот живот ни е повеќе од добар, да не се грижиш.
За второто си во право, но тоа е одбранбен систем. Ќе јадам, за да не бидам изедена. Моментално, статус кво. Супер иде.
Трето, баш ме боли на кого ти текнало. Искрено. Сусаро не ми е вреден ниту за читање, а камо ли за друго.![]()
(колку е вистинит цитатот е друга работа, ама офтопик е)Јас сум премногу доминантна, па откако ќе ги направам партнерите ,,по калап,, ми стануваат досадни.
Уште една fuck logic споредба. Црнкиња и да сакаш физички е невозможно да бидеш. А секој може да си се смета за еманципиран.
Али он не те преферира тебе![]()
Ок, шега било...
За второто, добро штом признаваш, ама зошто тогаш глумиш нешто што не си темава (зборам за првиот пост кој ти го цитирав)? Зошто негодуваш во тој случај кога ти си таква, тоа сакам да кажам...
И ако го обвинуваа Сусаро дека генерализира, ти не можеш да го обвиниш дека убаво те опишал... Само што неговиот километарски пост можеше да биде сумиран во една реченица:
(колку е вистинит цитатот е друга работа, ама офтопик е)
Ти, маче, еманципирана ли си?Ако некој се смета за еманципиран, не значи и дека навистина е.
И после зашто човеков вака напишал?.
Таква е средината. Гледам обесправени жени, и тоа такви кои мислат дека е тоа нормално, дека е во ред да бидат потчинети.
Ако знам дека на еден тип родителите му се така хиерархиски поставени, со време морам да му дадам до знаење дека тоа така не може.
Остануваат три опции - или ќе се откаже (што е супер, нек си најде некоја припроста), или ќе попушти и ќе стане досаден, или по некое време ќе се прилагодиме и нема да има потреба од доминирање.
.
Не е тоа што Sussaro генерализирал,проблемот е што на место е генерализацијата.Секогаш се наоѓаат исклучоци,но мнозинството ја потикнува генерализацијата.Неспоредливо поголеми шанси имаш ако знаеш како да бидеш суптилен сељак. А од двете екстреми тешко сељачиште и тежок папучар, екстремата на тешко сељачиште е далеку далеку помалото од двете зла. Правењето на суптилен сељак е секогаш добитна комбинација. Женското на крај во машкото бара маж. Оној што е добар со неа ќе и стане најдобро геј другарче, а ако догура до дечко ќе биде понижуван на секаков можен начин, затоа што ти си и го дозволил тоа.Немој со убаво, секое твое убаво е твоја слабост, ахилова пета. Жени генетски се програмирани одма да ти ја регистрираат слабоста и во тој момент да ја превземат палката и да те прават ремпере. Ама ти си бил со најдобри намери.
И после зашто човеков вака напишал?
Не е тоа што Sussaro генерализирал,проблемот е што на место е генерализацијата.Секогаш се наоѓаат исклучоци,но мнозинството ја потикнува генерализацијата.
Мене некој дa почне дa ми мрчи зa цигaри, во истиот момент ќе го снемa од мојот живот. Дa сменaм нешто од мене мaкaр дa се рaботело зa моето здрaвје зaтоa што тоa некој го бaрa од мене ? Не доaѓa во предвид. Ниту рaзмислувaм зa тоa. Дa, спремнa сум дa изгубaм кој и дa е од мојот живот сaмо никогaш немa дa скрaтaм некое мое зaдоволство зaтоa што некој тaкa сaкa. Крaј крaјевa, кој сaкa дa биде со мене ќе ме прифaти и кaко пушaчкa нели и со тaa "мaнa"Лошо сме се разбрале. Јас не уценувам никого. Убаво кажувам како стојат работите уште на почеток, ако на некој му се допаѓа тоа - супер, ако не, слободен е. Зборам за случаи каде дечкото адамантно се обидува да ги батали цигарите. Така да, тоа што му кратам од секс (ако не скрати со цигарите) е повеќе позитивен притисок и мотивација отколку било што друго (значи, он свесно влегува во таква релација со мене и однапред прифатил дека така ќе се бори со зависноста).
Лошо ја прочитав Пумата, мислев дека се работи за нешто што на почеток го поставила како услов, а дечкото игнорирал и сл.
Мене некој дa почне дa ми мрчи зa цигaри, во истиот момент ќе го снемa од мојот живот. Дa сменaм нешто од мене мaкaр дa се рaботело зa моето здрaвје зaтоa што тоa некој го бaрa од мене ? Не доaѓa во предвид. Ниту рaзмислувaм зa тоa. Дa, спремнa сум дa изгубaм кој и дa е од мојот живот сaмо никогaш немa дa скрaтaм некое мое зaдоволство зaтоa што некој тaкa сaкa. Крaј крaјевa, кој сaкa дa биде со мене ќе ме прифaти и кaко пушaчкa нели и со тaa "мaнa"![]()
Ти, маче, еманципирана ли си?
Цитатот колку и да е вистинит или не, не можеш да знаеш.
И се ова што си го напишал е за у светот на бајкитемногу е лесно да се напише или да се даде дефиниција кое како треба да биде , али практиката е друго .
Бидете луѓе, мислете со свои глави, комуницирајте, не трошете зборови, бидете искрени со луѓето, макар тоа и да ве доведе до ситуација да ги изгубите, не се плашете од чувствата, поразите наместо да ве обесхрабрат, нека ви бидат подтик да станете подобра особа, да научите да ги гледате работите и суштествата околу вас онакви какви што се, а не онакви какви што вас ви изгледаат. Затоа што работите не се секогаш онакви какви што ни делуваат на прв поглед.
Nemam drugarki. Site tie se potencijalni jebacic u moj mentalen sklop. Nema drugarstvo megju masko i zencko.Дали вие исто се однесувате према сите ваши другари/ки ? Дали исто им пристапувате? Дали до сите нив можете на ист начин да допрете? Дали сите ги гледате со исти очи?