Какво кафе пиете и каде го прават највкусното кафе?

Espreso, koa imam zelba za kafe.

PS.sovet za damite...ne konzumirajte premnogu seker so kafeto, sekerot bel stvara strii(celulit)-medicinski dokazano:pos2::baeh:

си сакам кафиња, си пијам скоро па секави, така средно благи ,ама најмногу сакам да пијам топол нес без млеко:топла вода 1 лажица шеќер и 2 лажици нес кафе (иначе супер за расонување) или ладен нес и тоа нематен зашто ја мразам пената: се потготвува со млака вода - 1/4 од голема чаша,1 лажичка шеќер,2 лажички нес кафе,се меша тоа за да се растопат кафето и шеќерот,после на тоа се додава млеко и 2 коцки лед.мх мх мх..:icon_cool

Ам обично од Агроплод:pos2::pos2::pos2:

и мене агроплод ми е најубаво и ова
papagalos.jpg
доста ми се слични ама затоа во цената доста различни :toe:

Нес кафе.. и тоа не многу често, на моменти кога ме прифаќаат тогаш си праам. :pos2:

многу ретко пијам а кога пијам, пијам турско без шеќер

Еспресо, али за жал не можам дома да праам.

Турско благо, нескафе благо( појако), макијато благо.

Турско кафе не можам да поднесам. Само нес и капучино некоаш.

Црно најпоке .

Сега пиам најчесто Нес брзо и ладно ( без млека и други луксузи .. вода шекер и кафе ) Чат пат филтер ... заради количество ...
Имав исклучително добар еспресо мат ... ама од шо беше добар ( виско притисок и температура ) успеа да ја избие рачката ... И сега неможам да му најдам нова рачка ... Иначе еспресото ми е драг оф чоис ко ке станва збор за тип на кафе .

Ммм , капучино претежно. Дефенитивно и нес кафе!
Ама многу мнгоу ретко пијам! за сеа

26390295_kapuchino_2.jpg

макијато!!!
и турско без зрнце шекер!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom