Каква вода пиете дома?

• Креатор на темата Креатор на темата alek34
  • Време на започнување Време на започнување

Каква вода (најмногу) пиете?

• Вкупно гласачи
    319
Vizijana pijam flasirana polugazirana. Od cesma ne pijam zatoa sto mirisa na nekoi metali ts cevki i zatoa sto posleden pat koa ja popravaa cesmata vo cevkata najdoa tipla za straf cim ona stignala do tamo kujznae sto drugo ima

Од хидросистем имам пијано, ама најчесто од чешма :icon_lol:.

П.С. Војска кога бев во тоа дивата касарна кога се туширавме водата мирисише на мочуриште и жаби, истата понекогаш и за пиење ја користевме кога немаше друга и преку викенд ќе заборавеа да ја наполнат цистерната :toe:.

Луѓе по светот-немаат вода за пиење. Луѓе во Македонија-имаат вода за пиење. Редок благодет во земјава... Сепак-луѓе се препичаваат. На се` маана да се најде. Несвесни за тоа колкав благодет е да се има достапна вода во неограничени количини.
Пијам нормална вода, од чешма. Некогаш се случува да купам флаширана вода, меѓутоа кога сум надвор, кога нема ,,Рашче-вода" во околината. Мерак ми прави водата со лимон, газираната. Имам слушнато дека од газирана вода се појавува камен во бубрег.

Ладна, добра, домашна од чешма. Во шише купечка... не.
Имам слушнато дека од газирана вода се појавува камен во бубрег.
И од скопската се добива често, полна е минерали такозвани креч (затоа е потребно често чистење на бојлери), али па има добар вкус :)

ххаха а да ја пробате од кај нас водата во велес па да видите шо е вода со железо... не с епие гадна е смрди ама ој не пиј вода да те видам....:tapp:

Чешма рулз кај нас, ако се најди и некоја Горска арно, ак не ќе си точиш од чешма.

Чешмоваќа браќе, и тоа непакована, од рака. Да не прљаме чаши сеа.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom