Каква вода пиете дома?

• Креатор на темата Креатор на темата alek34
  • Време на започнување Време на започнување

Каква вода (најмногу) пиете?

• Вкупно гласачи
    319
Од чешма,филтрирана.

По извесно време проведено во информирање во врска со оваа работа и јас се одлучив за оваа опција.

Водата од чешма мислам дека има некои состојки кои не сакам да ги има. Доста од нив си одат преку филтрирање.

Флашираната е најскапа, најнеконтролирана (односно, во Македонија, е контролирана на жими мајка). Постои голема можност, всушност тоа да е вода од чешма. А за еколошкиот и економскиот аспект воопшто да не зборам.

Пред тоа пиев флаширана.
Сега користам Брита, ама и другите начини на филтрирање (Аквафор и сл.) мислам дека се добри.

После се, кога би ги рангирал:
1. Филтрирана, од чешма
2. Од чешма
3. Флаширана

пијам само Јана, од чешма уште диносауруси не ми излегле од водата :) ги пробував сите води од шише, Јана најубава ми беше, така да тоа беше критериумот за избор :) иначе Ладна мислам дека ја полнат на градски стадион, па видете колку е изворска :toe: освен езерце ако не се рачуна за извор.

Нажалост...
пијам каква стигнам и затекнам.
Тоа со филтрите ми се бендисуе...
баш ќе се подраспрашам за тоа каде у Македонија се купуваат и колку коштаат.

Инаку...
кога би можел да бирам,
Роса ми се свиѓа највише.
Има најубав вкус, а и најмногу освежува.

вода си е вода сеедно дали од чешма или купена али у секој случај никако газирана вода,не ми се свиѓа и само еднаш у живот иам пробано:pipi:

Пиев од чешма ама кога почнав да наоѓам црни камчиња и други метали во чашата :збунето: почнав да пијам флаширана вода “Ладна“.

Za mene site sto kupuvaat voda se DEBILI:)
Dobro be luge sto vi smeta da ja piete vodata od cesma!!!!!!!!!!1

Добра вода и Пелистерка :smir::smir:

Или од чешма или Ладна.. :pipi:

од чешма најслатка си е таа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom