прво информација работам во рибарница

али свежа морска немаме па така да нив не ги смонувам воопшто ,
исто и охридските кои се забранети ...
а сега мала листа на моите омилени јадења
крап преспански нешто најквалитетно од тој вид кај нас , било да е полнет (парче од две кила па нагоре) било да е пржен сечен на кременадли е нешто што се вика да касниш да порасниш..
белвица преспанска , ситна добро испржена и посебно добра со пиво во замена на киткиритки
скуша , само добро измиена и убаво насолена , без никакви додатоци лимони , лукови и слични работи , едноставно само печена на плотна со сосем малку масло
пастрмка со црвено месо , некои ја викаат мавровска но ја има насекаде до струга до делчево

, отворена од кај грбот пржена на тивок оган нешто едноставно супер
ослич од најголемите, сечен на тенки кругови ,добро испржен во фритеза по можност , со брашно во кое има и црвена пипер нешто не секојдневно вкусно
толку до сега рибите се одлични јадете ги , нема по добра храна за тие пари што се вика а не е потеински растена со сигурноост