Каква риба конзумирате најчесто?

• Креатор на темата Креатор на темата Galactikos
  • Време на започнување Време на започнување
пааа туна или ослич...али повеќе туна..ама у конзерва вака не ја сакам:)

Туна,,ослич,,а најмногу обооожаваааааам пастрмка со лимон секако ммммммммммммммммммммммммммммммммммм:vozbud:

Обожавам скаква риба, а посебно ми се допаѓаат морските. Имам пробано најразни видови, а омилена ми е ципура, подготвена на скара, исто ми се допаѓаат сардините ама не конзервирани, свежи исто на скара. Крап и сом јадам најчесто пржени. Јадам и туна конзервирана, интересно е тоа кога пробав свежа туна имаше многу грозен вкус :))

Најчесто? зависи прво од годишното време... Кога е лето (читај - на одмор сум) скоро секој ден јадам. Најчесто гавици (лесно се спремаат), па бранцин, орада понекогаш, скуша, ромбун, сардели....
Дома кога сум (другите 3 годишни времиња начесто се консумира ослич и панга... Овие конзервираните (туна и сардина) скоро секоја трета вечер ги подготвувам како салата.

па не дека кога јадам риба ми е многу мерак, али сепак единствено лосос со многу лимон сакам и најчесто од риба само тоа и јадам

Лосос, бело вино, пастрмка, бело вино, морски плодови (се и сешто), бело вино...

Во принцип некам нешто риба или барем така мислев додека не пробав крап во Гиновце - ПРВА ЛИГА. Исто многу добро ми ја направија во кинески, ослич беше мислам...закон! :pipi:

Бакалар, нема поубава риба за јадење
Скуша тазе па на жар
Најслатки ми се дека сам си ги ловам

туна у конзерва али веќе не јадам пошо пред некое време секој ден јадев и за доручек ,ручек и вечера (ама буквално), и ја прејадов :pos2: а исто и ослич си јадам ,пошо лесно се вадат коските а ја неам нерви за коски да вадам хахаха

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom