Каква пица јадете?

  • Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Пица со кечап и мајонез. Некогаш можи и сенф, ама зависи дали се чувствувам огорчено во душава.

Секаква јадам, затворено, отворена, полуотворена, со маслинки, со шо сака нека е, не пребирам. И немам омилена некоја и така.
Има едно пицериче во Прилеп, пресно орворено, за 70 денари две парчиња, сосема солидно и добро да ме наранат.
 
Знам им се случува и на нив по некој испад, ама ако ти ја прави главниот мајстор, нема утка, тоа е мана....тешко е во маалска пицерија (што не е во центар мислам) да има неколку добри пица мајстори, па дури и во центар да е кога ќе размислам, па тука и други работи играат улога, да не објаснувам сеа. Генерално пицата е многу добра, заедно со Балила и Енрико се најдобрите кај нас.


Ти препорачувам, т.ц Бисер - Четри сезони.
Оној буцконо на теве шо ја имаше емисијата, негово ресторанче...
Ни ањи ни тороси ни балили, ништо.
Пиците се... imba.
 
Ти препорачувам, т.ц Бисер - Четри сезони.
Оној буцконо на теве шо ја имаше емисијата, негово ресторанче...
Ни ањи ни тороси ни балили, ништо.
Пиците се... imba.

Жива превара е тоа бе.
Седнавме еднаш 4 другари кај ќе идеме да јадеме,ај 4 сезони. Ај.
Порачавме со 4 вида сирење пици.....кои 4 вида бе еден кашкавал се растегнуваше и толку беше.
Тенка ко лист(ок таква треба да биде) ама овие не личеа на пици од што беа тенки.
Ни наплатија некои 280 по пица така нешто,и си отидовме со заклетва дека не влагаме више таму.

Боље додај уште 20 ден. јади пица од Доминос бар повеќе ќе те најаде,ако ти се јаде пица.
 
Доминос = прашак, pre - made пици, no thanks.

Абе сеа прашак не прашак пак за многумина се повкусни од 4 сезони.

Мене лично највеќе мерак ми прави пицата од Ла Гондола,во Драчево. Сеа малце и покачија цена и ја смалија ама пак е добра.....а и не е изгор цена.
 
Не коментирав за 4 сезони т.е. пицеријата што ја препорача Godhateusall, коментирав за квалитетот на Доминос пиците, ако сакаш добра пица нема утка со Балила, Енрико и другите пицерии со традиција во Скопје.
 
Жива превара е тоа бе.
Седнавме еднаш 4 другари кај ќе идеме да јадеме,ај 4 сезони. Ај.
Порачавме со 4 вида сирење пици.....кои 4 вида бе еден кашкавал се растегнуваше и толку беше.
Тенка ко лист(ок таква треба да биде) ама овие не личеа на пици од што беа тенки.
Ни наплатија некои 280 по пица така нешто,и си отидовме со заклетва дека не влагаме више таму.

Боље додај уште 20 ден. јади пица од Доминос бар повеќе ќе те најаде,ако ти се јаде пица.


Или се трипаш нешо или не збориме за истото место...
Тестото на пицата не им е тенко воопшто, тестото е... незнам, најбоље тесто шо сум јадел, а мислам дека нема кај не сум јадел пица у градов.
Друго, сите состојки што ги ставаат се Квалитет и Тазе.
Значи иам праено муабет со буцкото, ми покажуваше све од кујна, состојките му се истите мене за дома што ми ги зимаат, најубавото мефце, кашакавал, печурки, кромид етц..
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 18:36 ---
Абе сеа прашак не прашак пак за многумина се повкусни од 4 сезони.

Мене лично највеќе мерак ми прави пицата од Ла Гондола,во Драчево. Сеа малце и покачија цена и ја смалија ама пак е добра.....а и не е изгор цена.


Брат, не прај муабет за пици жити се -.-
Доминос бе..
:facepalm:
 
Или се трипаш нешо или не збориме за истото место...
Тестото на пицата не им е тенко воопшто, тестото е... незнам, најбоље тесто шо сум јадел, а мислам дека нема кај не сум јадел пица у градов.
Друго, сите состојки што ги ставаат се Квалитет и Тазе.
Значи иам праено муабет со буцкото, ми покажуваше све од кујна, состојките му се истите мене за дома што ми ги зимаат, најубавото мефце, кашакавал, печурки, кромид етц..
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 18:36 ---



Брат, не прај муабет за пици жити се -.-
Доминос бе..
:facepalm:

Брат......значи јас ти кажувам јас какво искуство сум имал таму,итоа не само јас туку 4 другари.
Исто ти кажувам дека пица што требаше да има 4 вида кашкавал на неа имаше само еден вид кашкавал,кисели краставички и павлака,и беше тенка ко лист. Толку беше од пицата а цената и е ко две пици да јадеш,тоа дека не беше голема колку што треба за цена од 280 денари мислам дека се подразбира.

Сеа тебе ако дебелиот ти е другарче или братучед што да ти кажам.....

А за Доминос,ако не ти се вкусни.......
;)
 
Брат......значи јас ти кажувам јас какво искуство сум имал таму,итоа не само јас туку 4 другари.
Исто ти кажувам дека пица што требаше да има 4 вида кашкавал на неа имаше само еден вид кашкавал,кисели краставички и павлака,и беше тенка ко лист. Толку беше од пицата а цената и е ко две пици да јадеш,тоа дека не беше голема колку што треба за цена од 280 денари мислам дека се подразбира.

Сеа тебе ако дебелиот ти е другарче или братучед што да ти кажам.....

А за Доминос,ако не ти се вкусни.......
;)


Не бе те капирам сигурно нема да ме лажеш за пица шо си јадел ебате..
Ама стварно ми е сумљив муаебтов, зашо во нез.. можеби десетина наврати во распон од повеќе од 2 години иам јадено и пиците немаат допирна точка со тенко тесто, квалитот им е на ниво и пицата од 250+ денари те препукува.
И не се скупи за сегде у градов таа големина на пица е таа цена, чак што више и поскапо..
Ја једино се напнав задњи пут коа ни наплати затворена пица 150 денари -.-
Wtf. А вреди.. нез, 80-100 макс. Дека е превкусна превкусна е, ама 150 денари? Не ме ни засити.

Иначе.. доминос... Тоа ти е ко да збориме за хамбургери и ти да ми збориш за мекдоналдс..
Или да збориме за музика ти да ми збориш за Ноне..
 
Капричиоза :)
9LS1EN2Y.jpg
 
Море види богати... Ме изненадија овие пекара 10ка со пицава. Пардон, 2 пици за 65, пардон 1 за 35. Сега моментално ја јадам и вкусна е. За цената е прва класа.
 
Капричиоза ми е класика, и најубава ми е.
Последна добра што ја јадев е во Бела Виста на кеј.
Ептен добра ми беше... :)
 
Македонска
3VonbVP.jpg


Капричиоза со свежи габи
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom