Каква кола да купам до ХХ евра?

• Креатор на темата Креатор на темата kusi
  • Време на започнување Време на започнување
Edit: Овој пост е наменет за оргиналната тема :). Ја друже ти препорачувам на старо да си земеш затоа што на ново немаш некој голем избор (уствари не ни имаш избор само даеву матиз е) додека на старо имаш голема гама на коли и моеш да си разглеаш најпоштено. Додај уште 800 евра и ако сакаш да бидеш џанак земи си мерцедес Ц класа W202 http://www.koli.com.mk/avtomarket/lista_model_poloven.aspx?id=2984#. Ова ти викам ако сакаш. А ако сакаш кола шо ќе ти трае така подолго време најди си некоја азиска кола затоа што тие се покажаа ко многу издржливи. Земи си у предвид Тојота и Хонда затоа што тие се поим за издржливост (според мене).

Поздрав,

Добро бе 10 теми отворивте автомобил до 6.000 евра, автомобил до 8.000 евра.... Ајде пофалете се кој што ке зема, или барем каква кола гледал ова она. Не само совети да даваме :)

А ако сакаш кола шо ќе ти трае така подолго време најди си некоја азиска кола затоа што тие се покажаа ко многу издржливи. Земи си у предвид Тојота и Хонда затоа што тие се поим за издржливост (според мене).

Поздрав,

Мазда брат мазда до сега по сите испитувања се покажа поквалитетна од тојота и хонда, кога ќе набилдаат години.

Граница ми е 10-11k eur, приоритети ми се:
1. издржливост, да не се расипува, да трае со години
2. малку да троши

Нешта од типот на: брзина, дизајн и се друго што не е под еден и два, не ми се важни.

Ме интересираат вашите мислења. Благодарам однапред.
Кога ќе одлучам/купам, тука ќе известам.

Издржливст и некварење сум слушнал дека тојота и мазда се такви: Има тука кај нас еден автомеханичар, и го прашав еднаш, бтв темата беше добри коли, и го прашувам за Дачиа, Фиат оно ово, и го прашав за тојота , викам добри ли се тие коли вика: не, ниту една не дојде да се поправи во мојов сервис :):) (мислам дека знаете што сака да каже ) :) позз

korsa ili yaris.tojotata deka skoro na site testovi se pokazuva kako najizdrzliva,a korsata bidejki vo praksa e pokazana kako mnogu dobra,pogledni samo kolku se vozi niz gradov.

Каква и да е, нова да е. За 10-11к имаш доста солиден избор на возилца. Корса, Фиеста, Пунто, Клио, Ц3... сите со топ опрема и најдобар бензински или дизел мотор (Тојотките се нешто поскапи, за Аурис ти требаат 13к основен модел). Што и да земиш е ок.

2. малку да троши

Нешта од типот на: брзина, дизајн и се друго што не е под еден и два, не ми се важни.

Фала на сите што го дадоа своето мислење. За ден-два ќе идам да земам или Yaris 1.0 или Colt 1.3.

Razgledaj ja i Mazda 2 dosta dobro vozilo, a sega vo prodazba e i noviot model.

Е па тогаш јас би одел на колт, не знам дали важи уште акцијата модел со 1.5 мотор по цена на 1.3

а да ве прашам ја нешо??колку се движат голф ПОЛО??каков мотор и која цена се??за нови прашувам

2. малку да троши

еве еден предлог
Volkswagen Polo Цена Категорија ГоривоВратиЗафатнина KW

Polo 1.4-TRENDLINе10781 хечбек Бензин 2/3 1390 59

Polo 1.4TDi-TRENDLINE11744хечбек Дизел 2/3 1422 51

1307, јас би те советувал корса да си земеш. опел рулз.

Фала на сите што го дадоа своето мислење. За ден-два ќе идам да земам или Yaris 1.0 или Colt 1.3.

Со оглед на тоа дека си извршил пар елиминациони кругови и си дошол до Yaris vs. Colt... би ти препорачал да идеш со Тојотата.
Знам дека Колтот, иако со скромно моторче, е поприлично жеден..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom