Каква (ќе) е вашата реакција?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално дека не би се испонашала ко невоспитана и безобразна.
Ако се најдам во теснец ќе се поздравам на кратко и без многу муабети, чисто од куртоазје љубазност. Ако сум подалеку и имам можност да му ја дувнам се прам на 4 без 15.
Ако дотичната е желна да седи со мене на кафе во кафич, а јас немам желба за истата, ќе ја потолерирам, а ако страшно ме иритира јас лично и персонално фаќам магла.

Не прави го на некој тоа што не сакаш тебе да ти го прават! Така да подобро е да разменам 2-3 збора со некој што дури не сакам да го видам, а не пак да разговарам со него, чисто од култура, отколку да го игнорирам, зашто и не би сакала баш баш некој мене така да ме одјебе...:)

Секако дека од култура би се поздравил и би кажал два слатки збора дека не е пожелен и фино културно ќе го замолам да стане да си замине :helou:

Ќе се поздравам секако, ќе изустам едно "Здраво" не ми е тешко тоа, но ако продолжи да гњави со бош муабети-игнор, па ако не е кретен ваљда ќе сфати оти не ми е до муабетење....Има случаи и кога сум на нервна база па може и у фаца директно да му/и изнакажам све шо ќе ми дојде на ум...

У принцип фино девојче сум јас и секогаш давам шанса личноста да си оди и да се осети непожелна пред јас да настапам на сцена:pipi:

од култура ќе се однесувам убаво али нема да ми биде сеисто и ќе гледам да му дадам до знаење дека не ми е баш пријатно да седам со него...
или едноставно директно ќе го откачам
зарем има нешто подобро од директното???

Директно најверојатно не (ептен ако не дојде до екстремно досаѓање)
Здраво едно и после ке бидам незаинтересирана, ке дадам до знаење дека не ми е пријатно во негово/нејзино друштво.

Хахахаха зависи...:)
Многу зависи кој ќе дојде да ми зборува. Мора да има нешто што ќе ми го привлече вниманието. Пример не ми сметале квази пејачи и гитаристи во парк, издрогирани фаци кои ти викаат "девојко имаш убави очи но сестра ми има поубави" и слично...:pos: Секако арогантни, агресивни и нападни не помислувам, но вакви фаци, сите полни со различни животни приказни и тони алкохол или било каква супстанца во нив ми се супер!:pos:

Најпрвин се смешкам и ќе обрнам внимание од култура и подоцна ќе си ја свртам главата и ќе започнам муабет со останатите присутни.Ако и после суптилното игнорирање не прекине на најиндиректен начин давам до знаење дека не ми одговара неговото присуство или едноставно се тргам и заминувам:smir:

здраво ќе му биде доволно, но ако продолжи со давење ќе го откачам на пристоен начин со едно јасно "мафни се"

Answer

Pa pred se za mene zavisi KOJA e taa licnost....na primer imav edna drugarka potocno skolska da ja narecam,zaedno imave cas po izborna angliski so nejziniot klas i voopsto ne pravese muabet so mene,ili retko se slucuvase samo koga ke i treba usluga togas da zborni...a sega koga dojde da bideme zaedno na ist faks...bese tolku srejkna sto ne vide mene i edna drugarka i vednas pocna da se cudi kako mozi nikoj poznat da nema za nejze,a taa bese popoznata kako ZANESENA i onaa koja IMA POVEJKE PARI i ne znae sto da pravi pobrzo,a toa i bese vistina bidejk nejzinite roditelii imaat svoj sopstven biznis.....i dokolku taa bi dosla ili da mi zboruva bi i rekla edno zdravo i kako si?..i podocna bi ja ignorirala....a isto se odnesuva i za vo kafic
..Toa bese moeto mislenje na ovaa tema....
BYE:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom