Каква гитара сакате да имате + општо за гитарите

која марка ви е омилена?

• ESP

Гласови: 10 3,8%
  • Gibson

Гласови: 74 28,0%
  • Fender

Гласови: 59 22,3%
  • Ibanez

Гласови: 34 12,9%
  • Jackson

Гласови: 25 9,5%
  • Kramer

Гласови: 2 0,8%
  • BC Rich

Гласови: 11 4,2%
  • Dean

Гласови: 3 1,1%
  • Yamaha

Гласови: 33 12,5%
  • Друго

Гласови: 13 4,9%

• Вкупно гласачи
    264
Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
да си прашам јас, отприлика колку коштаат штимови (или како и да се викаат тие пластичните за штимање) отприлика за акустична ако знае некој? Барав по ова продавнициве (гитар хаус, цики, мими) немаа така да може и информации кај да си набавам :)
па спремај си 1000че :)) оди у Артист,ДоРеМи...

M@rKoo`s

*M*A*R*K*O*
Член од
26 јануари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Не се залетувај многу по Беринџер,не сум слушнал ниеден добар збор за нив.
Инаку зависи од буџетот кој го поседуваш можеш да направиш добра комбинација можеби малку поскапа во Guitar House-от.
Имаат појачала Ибанези 15 ватни за околу 7-8 илјади а ако не се лажам истите ги имаш и во ГТЦ на трети за поефтино.
Башка има ибанези по 12-14 илјади на интернет се задоволни купувачи.
:nenene:
Побоље да си земе ибанез за 13000 ден неко беринџер. Па понатаму ке си купиш и појачало. Јас би ти препорачал да си земеш маршал појачало за 10000 ден :wink:

Г

Господ

Гостин
:nenene:
Побоље да си земе ибанез за 13000 ден неко беринџер. Па понатаму ке си купиш и појачало. Јас би ти препорачал да си земеш маршал појачало за 10000 ден :wink:
Ефтин маршал ти е чкарт маршал,особено тие под 50 вати а нема да најдеш за 10000 над 50 ватно маршал.
Сите маршали под 50 вати се катастрофални лампаши и вадат многу неприроден пластичен звук.
Ако му е за почеток 35 вати Laney или Ibanez e топ.
Во Guitar House имаш асални Ибанез гитари.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Ефтин маршал ти е чкарт маршал,особено тие под 50 вати а нема да најдеш за 10000 над 50 ватно маршал.
Сите маршали под 50 вати се катастрофални лампаши и вадат многу неприроден пластичен звук.
Ако му е за почеток 35 вати Laney или Ibanez e топ.
Во Guitar House имаш асални Ибанез гитари.
Тие што вадат катастрофален звук не се лампаши. А муабетот дека лампашите под 50 вати се катастрофални, не ти држи вода ИЧ. Marshall Bluesbreaker, 30W, прекрасно звучи. Исто и JTM45, 30W има па растура...

Прејаки појачала има и со мала ватажа. Ватите не се мерка колку добро може да звучи појачало!

Комбото од соништата :)
BOSS DS-1 е срање. Освен ако ја модуваш таа педала може некој звук подобар да извадиш, иначе стандард звучи ко пила :)

Г

Господ

Гостин
Тие што вадат катастрофален звук не се лампаши. А муабетот дека лампашите под 50 вати се катастрофални, не ти држи вода ИЧ. Marshall Bluesbreaker, 30W, прекрасно звучи. Исто и JTM45, 30W има па растура...

Прејаки појачала има и со мала ватажа. Ватите не се мерка колку добро може да звучи појачало!
Лошо се изразив,сакам да кажам неам слушнато добро ефтино Маршал а неам видено Маршал над 50 вати да е помалце од 10000 денари.
И башка од други што ми имаат кажувано не се којзнае колку задоволни од ефтини Маршали.
Фак,ги неам слушнато сите појачала али од тоа што сум слушнал не ми се свиѓало многу пластичен звук ми вадат а дали се лампаши па не сум сигурен.
И да ватажата нема везе со квалитетот на звукот.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Се што е добро се плаќа... Marshall 1974X 18W Reissue кошта 2000 евра :)))

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Жиците ми ‘рѓосаа да го ебам...Прв пат тоа ми се дешава YAMAHA жици....Како да ги исчистам или да ги сменам нема 2 недели од кога ги ставив

Г

Господ

Гостин
Жиците ми ‘рѓосаа да го ебам...Прв пат тоа ми се дешава YAMAHA жици....Како да ги исчистам или да ги сменам нема 2 недели од кога ги ставив
Викаат дека се вареле со сода бикарбона или нешто слично али неам пробувано и не препорачувам експериментирање.
Ако зимаш нови земи Elixir со Gore Tex додуша не знам дали се продаваат такви у земјава.
Тоа било некој тенок слој ко гума и спречувало рѓосување.
И претпоставувам дека се поскапи али штом не рѓосуваат ваљда долго нема да ги мењаш.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Викаат дека се вареле со сода бикарбона или нешто слично али неам пробувано и не препорачувам експериментирање.
Ако зимаш нови земи Elixir со Gore Tex додуша не знам дали се продаваат такви у земјава.
Тоа било некој тенок слој ко гума и спречувало рѓосување.
И претпоставувам дека се поскапи али штом не рѓосуваат ваљда долго нема да ги мењаш.
Слабо лее најтапа жици до сеа 2 недели рѓосаа...Еликсир ќе почека :) не одам скоро за Скопје :) а во тука се 1200 денари :)

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Земи си GHS или D'Addario... моментално јас на D'Addario сум ама некако GHS подолго ми треа и поефтини беа, сега неможам да ги најдам :(

Г

Господ

Гостин
Ја и на акустичната и на електричната имам D'Addario и засеа ми се топ на електричнава ми се скоро месец на акустичнава може од октомври.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Јас користам Dean Markley жици, најмеки до сеа.

Како по конци да свирам, мерак.

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
BOSS DS-1 е срање. Освен ако ја модуваш таа педала може некој звук подобар да извадиш, иначе стандард звучи ко пила :)

ne bi rekol, odlicna pedala e, jas ja koristam kako booster t.e. drive-ot mu e celosen zatvoren i sibam samo level a tone po vkus...

kako alternativa ja baram SD-1

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
ne bi rekol, odlicna pedala e, jas ja koristam kako booster t.e. drive-ot mu e celosen zatvoren i sibam samo level a tone po vkus...

kako alternativa ja baram SD-1
Ко бустер е супер, ама на клин канал да ја користиш звучи катастрофа.

Него, ја користам Boss SD-1 ко бустер :)

Еве ја

Kajgana Shop

На врв Bottom