Каков живот сакате?

• Креатор на темата Креатор на темата Orkad
  • Време на започнување Време на започнување

Која опција би ја одбрале вие?

• Живеј брзо умри млад

Гласови: 18 21,4%
  • Живеј нормално(бавно) доживеј старост

Гласови: 66 78,6%

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Веб-сајт
www.the_best69.blog.com.mk
„Живеј брзо умри млад‘‘ или „Живеј го животот нормално и доживеј старост‘‘ ?
Која опција би ја одбрале доколку би можеле да одбирате?

Првото...не вреди да се замараш со норми и одржување на животот,кога секако еден ден ке заврши...а после него ке почне друг...
Уживај додека си гостин на планетава...

Само здравје, среќа и љубов, тоа е најбогатиот живот :)

И го живеам животот од ден за ден, бидејќи не знам кога ќе заврши ...

Ја и живеам брзо така да првото. Подобро е да направиш нешто, да те паметат, да живееш без норми и правила, него ли ништо а цел век да живееш. Ама се си тоа зависи до карактерот, можеби и јас друго ќе мислам утре who knows

sakam da doziveam starost ako ne poradi sebe,poradi svoite deca.dodeka ima za sto da ziveam nema potreba da se brzam

опцииве за гласање се глупи,живеам од ден за ден,има периоди кога живеам брзо има периоди кога се ми е рамно и живеам бавно...

јас бев за боемски живот!но последиците малку пребрзо ме стигнаа!па сега се обидувам нешто да сменам,најмалку заради себе.нема уште долго да туркам,затоа што мене бавниот живот ме уништува!а старост некоја не сакам да доживеам.

„Life is a book...“ И не знаеме наредната страница што ни носи. Затоа, од ден за ден си живеам...

ми се допаѓаат секакви концепции, ама бидејќи животот е најглупава работа што секако ќе заврши, би одбрала да живеам како пеперуга, а некогаш како баобаб...зависи од денот.

Јас живеам брзо така да...незнам не би гласал за опцииве така да само пост ќе оставам...

Како што кажа некој над мене...најбитно е да имам љубов,здравје и среќа...
Иако повеќе би преферирала бавен живот...од многу брзање ништо не се постигнува во животот,иако некогаш знае да ми биде и таков.

живеј брзо и умри млад, втората опција е досадна :) пред се живееме за да уживаме...

A koja e poentata na baven zivot.Podobro 100 dena kako lav,otkolku 100 godini ovca.

Сакам живот онаков каков што имам. Некогаш живеам пребрзо, некогаш околностите налагаат да живеам посмирено и побавно. Важно е да не ги заборавам на љубовта, семејството, здравјето и среќата.

Многу глупо е ова според мене... Никој барем според мене, не посакува (не заслужува) да почини млад. Брзината не води никаде, а бавното и согурното секогаш има добри успеси.

Ја одбрав втората опиција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom