Каков живот сакате?

• Креатор на темата Креатор на темата Orkad
  • Време на започнување Време на започнување

Која опција би ја одбрале вие?

• Живеј брзо умри млад

Гласови: 18 21,4%
  • Живеј нормално(бавно) доживеј старост

Гласови: 66 78,6%

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Живеј долго...но, живеј брзо!

Комбинација од двете...

Vtorata opcija. "Den za den" da zivees e mnogu egoisticki. Znaes deka nekoj drug se grizi za tebe (roditeli, brat, sestra, devojka, zena), a po toa den za den ili "da te pametat" - ne drzi voda. Ako site taka razmisluvaat "da me pametat" - Amerika za nas e nula, R. Makedonija ke gi ima najpoznatite lugje na svetot.
Luge, spustete se na zemja i zivejte go zivotot poleka, no sigurno, bidejki vidovte i sami - potreben e eden takov mig i veke Ve nema. Zalno, no ajde dokazii na mladata populacija. Site razmisluvaat " jas sum podobar i popameten od drugiot" - greska.

За втората опција сигурно. И се трудам да ми биде таков животот. Е сега ако забегува веќе во монотонија тогаш се трудам да ја намалам со некоја мала авантура.

"Живеј го секој ден како да е последен.... еден ден ќе бидеш во право".

Паметна мисла, браво за чичкото што ја напишал ама не верувам дека има таков човек што живее на тој начин.

Јас се струдам да живеам како што јас сакам, ама не ми успева секогаш

Изборот каков живот сакаме не зависи само од нас...Некогаш тој е наметнат и тој не води....Како што велеше Тоше , него го фати машината и таа раководеше со него...
За жал, неговиот живот беше прскалка која веднаш догори....
Јас сум за втората опција...

Изборот каков живот сакаме не зависи само од нас...Некогаш тој е наметнат и тој не води....Како што велеше Тоше , него го фати машината и таа раководеше со него...
Добро многу јасно дека животот не зависи само од нас т.е. речиси никогаш ние не се прашуваме во врска со важни одлуки за НАШИОТ живот, но прашањето е доколку само ние би се прашувале, Кој начин на живот би го одбрале?!

Добро многу јасно дека животот не зависи само од нас т.е. речиси никогаш ние не се прашуваме во врска со важни одлуки за НАШИОТ живот, но прашањето е доколку само ние би се прашувале, Кој начин на живот би го одбрале?!

Па нели пишува:

Напишано од Lady

:pos2::pos2:Добро е да се ужива во старските денови на плажата Копакабана:pos2::pos2: Мала шала.....Го сакам средниот живот...ни многу брз ни многу бавен...сакам се да осетам.

Ја избрав втората опција, иако до скоро (до пред некоја година) го бирав првото (сакав да бидам убав леш). Сега разбрав дека секоја доба на животот па дури и староста, има своја убавина. Зошто да не ги осетам сите тие убавини? Се разбира, со ова не го поддржувам ставот да она што можеш да го направиш денес, го оставаш за утре. Секој ден до максимум додека трае.

не ми се баш нешто понудениве опции и затоа нема да одберам ниедна...само ке кажам дека животот е прекраток и пребрз за да го фатиме во чекор...јас барем се трудам да му ја фатам сенката...

Lady, ne go sporeduvaj Tose so nas "obicnite" smrtnici. Se znae deka sekoja javna licnost nema svoj privaten zivot. Taa masinerija nosi zadovolstvo, pari, komfort. No, koga ke go osetis toj zivot ke spoznaes deka veke si go izgubil privatniot zivot. Se ti e programirano odnapred. Zatoa velam, "obicni" luge kako mene, zivejte go zivotot poleka i kako sto sakate Vie, a ne nekoj drug da Vi go nametnuva.
Tocno e toa deka zivotot zavisi od mnogu faktori, no sepak odlukata kako koj ke si go zivee zivotot, zavisi samo od nego. Ne moze NIKOJ da mi nametne negov stil na zivot. NIKOJ. NIKOJ.

првото...подобро да имам возбуда во животот да уживам и да се радувам а не све да биде монотоно и досадно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom