Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Петар-МКД напиша:
Ти другарче или си пратен од Роби да пишуваш овде или нешто не е во ред со тебе. Како тоа имаш само 2 поста и си пишал само за Роби добри работи.
Ај кажи ми ти другарче како може во државна фирма да има интернет со прекини цела недела, и тотално да нема интернет 2 дена, ти кажувам конкретен пример на кој сум јас сведок, и многу други. Сигурно нема јас да плаќам 1500 денари за "junk" интернет.
Да се решив, нема да платам за овој месец, ќе го исклучам, или ако сакат они нека ме исклучат. Јас имам доволно средства за да можам да си дозволам брз интернет, па макар и АДСЛ пакет со поголема брзина. И сега додека го пишувам ова, модемот "случајно" ми се рестартираше. :lut:

Ако не си знаел, серверот на Роби автоматски ја намалува брзината после 6-7 Gb трансфер без разлика дали тој е направен на peer2peer конекција, или од обично сурфање. Ако не си знаел, ќе ти кажам дека максимумот што го има направено корисник од роби е 30gb, и конекцијата му беше намалена на 64kb.

Mister IQ ? Ti da nemas nekoi privilegii vo ROBI ? Kazi kako da dojdam do tie privilegii ke te pocastam i tebe i serviserot.
Inace vie dvajcata sto se karate izgleda nemate poveke od 16 godini a?
Jas imam kablovski od Robi kako i kako mnogu drugi se prefrliv od ADSL.
Do sega mi e mnogu podobar od ADSL. Od vreme na vreme mi pagja brzinata ama najgolem del od vremeto imam 60KB/s taka da podobro vo Stip dosega nemalo.A ti MISTER PETAR-MKD najdobro e da pocekas WIRELESS.

Нормално е да имаш download 60kb/s, ако работиш нормално и ако сурфаш. Но не сум слушнал досега некој да направи 60/70 гб во еден месец со таква слаба конекција.

Петар-МКД напиша:
Нормално е да имаш download 60kb/s, ако работиш нормално и ако сурфаш. Но не сум слушнал досега некој да направи 60/70 гб во еден месец со таква слаба конекција.

Za vo Stip ne znam ama korisnik na Telekabel mi se ima pofaleno deka uspeal da simne 87GB za eden mesec.

Ти знаеш ли што е HardCore download?
Јас во јануари решив да бутам рекорди, и после симнати 6 гб, ми се намали конекцијата и ми беше послаба од dial-up и кога се јавив во Роби ми кажаа дека серверот автоматски ме намалил.

bucko напиша:
Mister IQ ? Ti da nemas nekoi privilegii vo ROBI ? Kazi kako da dojdam do tie privilegii ke te pocastam i tebe i serviserot.
Inace vie dvajcata sto se karate izgleda nemate poveke od 16 godini a?
Jas imam kablovski od Robi kako i kako mnogu drugi se prefrliv od ADSL.
Do sega mi e mnogu podobar od ADSL. Od vreme na vreme mi pagja brzinata ama najgolem del od vremeto imam 60KB/s taka da podobro vo Stip dosega nemalo.A ti MISTER PETAR-MKD najdobro e da pocekas WIRELESS.

Bucko jas da imase nekoj privilegii i da poznavase nekoj od Robi licno jas do sea ke simnuvase 100Gb mesecno,samo znam deka begam podaleko od dialup oti koga izracunav kolku treba da platam za da bidam online non stop i koga gi sporediv so cenata na Robi od 1500 razlikata bese ogromna.
Ama ako ne mi veruvas kazi kako da stavam screen capture slika na forumov od mojo prosecen download so se dvize od 60 do 70 Kb/s a iisto ke stavam od statistikata deka do deneska za imam simnato 18GB a uste simnuvam so 60Kb/s.
Pa nelie ovoa pobrzo od dialup so 56K so simnuvase so 4 do 5Kb/s,
i nelie poeftino od ADSL so e 2500 denara za razlika od robi 1500.
A za onaj bezicnio neznam ako e pobrz i poeftin togaj ke stavam od taj
a i kazi mi imali tuka u Stip bezicen internet oti gledam vikas mu da Petar-MKD da ste od taj????

Mister_IQ зошто ги избриша сите постови од оваа тема?

Петар-МКД напиша:
Mister_IQ зошто ги избриша сите постови од оваа тема?

Forumot na Kajgana treba da e kulturno mesto za izdrazuvanje na mislenje, zadovoltvo ili nezadovoltvo no na kulturen nacin i zatoa nemam namera so nikoj da se vregam i toa drugi da go citaat i da ni se smeat na naste gluposti.

Zatoa podobro ke bide da si go kazeme nasto mislenje bez nikakvi navredi a ne posebno licni, pa treba li ovoa Skopjani pa i cela Makedonija da go cita i kojznae sto da si pomisle za nas Stipjanite, jas nemam takva namera.

TUKU NAPROTIV, SAMO DA GO KAZAM MOJTO LICNO MISLENJE A TOA E :
STIP BLAGODARENIE NA ROBI IMA MOEMTALNO NAJSOODVETEN INTERNET KAKO NA CENA TAKA I NA BRZINA VO SPOREDVA OD OSTANTITE KOJ POSTOJAT TUKA!!!

Хм, денеска има подобрување од Роби во ова интернетот. Добро оди сега за сега, па ќе видиме до крајот на месецот.

Carlito Brigante напиша:
Би било фино да се изведе тоа. Го прашав инсталатерот, не знаеше да ми објасни. Додето од централа исто не можеше да објасни.
Koj da ti pojasni koga i tie ne zaat samite?

Гижо напиша:
телекабел прават саботажа на оннет, ке им ебам све живо, ме изнервираа сабајлево, само чекам татко ми да се изнервира, он кога ке се изнервира иде и у лице им пцуе све живо, маме им ебам, немора на ваков начин да им крадат муштерии на оннет, цело време ми го сецкаат интернетов, кога би сумирал од цел месец, ке треба упола да платам од цената што ми е
Budi ti musko i ti se naljuti. Ne krij se pod pantalonite na Tate i pod suknjata na Mama :). Keles ne sakam takvo ko ti ili kazi i toa vo lice ili kuti bre.

душебрижнику фала за советот, еве зимам палицата и летаааааам

Дали може некој од корисниците на ТелеКабел да ми даде цени на пакетите што ги нудат и што нудат за тие пари?пошто глеам дека дошле и во Ново Лисиче,па да се информирам подобро.

fico_81 напиша:
Дали може некој од корисниците на ТелеКабел да ми даде цени на пакетите што ги нудат и што нудат за тие пари?пошто глеам дека дошле и во Ново Лисиче,па да се информирам подобро.

Контакт информации

fico_81 напиша:

Zaso ne se javis u Telekabel sve ke ti kazat!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom