Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа сеа може, а па некој исто така може и преку IP од ADSL да ти влезе во компјутер.

Мене не ми делува како напад него како обична размена на smb пакети (порт 445)

ама најтрагично е што сакат да влезат од сервис службата на роби. 10.0.1.3

:kafe:

oxygenne напиша:
Мене не ми делува како напад него како обична размена на smb пакети (порт 445)

Абе не иде тоа така. Мене ми се сомнителни IP адресите. Објасни ми ти на мене, како може да ми падне вирус од небото, од слушање музика? Вирусот одма почна да ми прави конекции и модемот ми се блокираше. Ми го оптерети целиот bandwith, и почна да ми набаца трансфер =)

vardarce напиша:
Епа сеа може, а па некој исто така може и преку IP од ADSL да ти влезе во компјутер.
И како да знам дали ми влегол некој зошто јас имам АДСЛ треба некој програм нешто?

vlatko напиша:
И како да знам дали ми влегол некој зошто јас имам АДСЛ треба некој програм нешто?

Треба да си инсталираш ZoneAlarm, го имаш на www.download.com, бесплатен firewall ти е тоа.

нешто многу чудно се случува со интернетов на телекабел, де отвара, де не отвара, една страна отвара друга ми покажува дека нема конекција, неможам на мсн ад се логирам

Firewall

Батали го Zone Alarm Firewall-от. Имаше некој коментари на нет дека самиот firewall собира информации од ПЦ-то и дека ги испрака назад.
Ако сакаш добар firewall, ja ти препорцувам Sygate Pro или Lavasoft fireall. Првиот е за тие што сакаат да имаат ептен custom firewall, а lavasoft е комплетно автоматизиран и се прај сам.

Поздрав

Гижо напиша:
нешто многу чудно се случува со интернетов на телекабел, де отвара, де не отвара, една страна отвара друга ми покажува дека нема конекција, неможам на мсн ад се логирам

Gizo i kaj mene e isto, samo sto jas sum na Onnet WiFi. Download ide super, 70 kb/s ali nekoj strani voopsto ne gi otvara a najlosoto od sve e sto veke 3 den ne mozam da se konektiram na MSN Messanger!

Nekoe care?

за мсн беше проблем до мене, сум стаил прокси на интернет експлорер што значи автоматски мсн ги преземаа подесувањата на експлорер

види и кај тебе да не е истиот проблем

што ке се пофалиш за wi fi го бива или не?

Јас не плаќам кабелски интернет за овој месец. 1500 денари нема да дадам за dial-up конекција, затоа што таква брзина имаа последната недела.

Петар-МКД напиша:
Јас не плаќам кабелски интернет за овој месец. 1500 денари нема да дадам за dial-up конекција, затоа што таква брзина имаа последната недела.

Mnogu poskapo ke te fati dialup-ot i toa po saat dnevno maximum na net.
Ne e sporo kaj mene samo sto ima cesti prekini posebno navecer a togas nema voopsto net.

Гижо напиша:
за мсн беше проблем до мене, сум стаил прокси на интернет експлорер што значи автоматски мсн ги преземаа подесувањата на експлорер

види и кај тебе да не е истиот проблем

што ке се пофалиш за wi fi го бива или не?

WiFi-to e tapa isto kolku i telekabel, duri ponekad i poloso!

Sepak fakt e deka ADSL e najdobro ali e daleku poskapo.

Еве вас да ве прашам што користите Телекабел колку плаќате месечно и на колку ви е лимитот?
Плаќање месечно со ДДВ?

ima limit a?.....ako ima za*bi sfe..........mene mi trea neso bez limit...ali takvo 4UDO u MKD za 50-60 godini (mozda i vise)....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom