Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Trancer4e напиша:
ima limit a?.....ako ima za*bi sfe..........mene mi trea neso bez limit...ali takvo 4UDO u MKD za 50-60 godini (mozda i vise)....

Pa ova na Telekabel i E nesto kako bez limit konekcija samo sto e na 256/128 Kbps.
Limitot na 3Gb se odnesuva na brzinata od 512/128....posle tie 3Gb samo pagja brzinata na 256/128 pa simni ti kolku sakas, nema limit na DL, sto znaci 30-50Gb se siminjaat.
Na ADSLovci 30Gb im e u momentov pusta zelja kako sto gi spustaat na Dial-up brzina a duplo plakjaat od kabelov.

Петар-МКД напиша:
Јас не плаќам кабелски интернет за овој месец. 1500 денари нема да дадам за dial-up конекција, затоа што таква брзина имаа последната недела.

:oftopic: Па нормално дека ти нема да платиш, татко ти ќе плати. :)

angelce1 напиша:
WiFi-to e tapa isto kolku i telekabel, duri ponekad i poloso!
Abe WiFi-to e so najdobar kvalitet ako sporeduvame so drugite interenti, no cenite se EPTEN PREVISOKI. So ke mi e takov internet koga za 1000den dobivam samo 2GB. Inace od kvalitetot sum prezadovolen.

Jane напиша:
Abe WiFi-to e so najdobar kvalitet ako sporeduvame so drugite interenti, no cenite se EPTEN PREVISOKI. So ke mi e takov internet koga za 1000den dobivam samo 2GB. Inace od kvalitetot sum prezadovolen.
Кога симнуваш нешто со колку download кб/с ти оди?

Koga ke pocne ide so okolu 150-160KBps. Po nekoja sekunda paga na 70-60 (kolku sto treba i da e) pa potoa bez problem ide celo vreme so 80-90KBps. Znaci iako treba da e 64KBps, sredna brzina e 85KBps.

Jane напиша:
Koga ke pocne ide so okolu 150-160KBps. Po nekoja sekunda paga na 70-60 (kolku sto treba i da e) pa potoa bez problem ide celo vreme so 80-90KBps. Znaci iako treba da e 64KBps, sredna brzina e 85KBps.
Па супер е тоа, јас имам АДСЛ иде со 55 кб/с.

Jane напиша:

Jane

So koj ured se konektiras na Wifi-to?

angelce1 напиша:
Samo so toa i so prodolzen kabel? Imas nekakva antena prikaceno na stikceto?
Normalno. Ziveam na prvi sprat i opkolen sum so tri visoki zgradi i bez tele-canak tanjirot nisto ne bi prael. A kabelot e 3m.

MisteR IQ напиша:
Abe i jas imam kabelski internet od Robi u Stip i si e super do sega ovie 6 meseci od kako so go koristam. Ne sum imal nikakvi problemi ni so brzinata ni pa da mi paga interneto, taj deckoto servisero bese epten fin koga se javiv da prazam za poeftinuvanjeto so ke bide oti slusna deka sea poeftin ke bil interneto tuka u Stip od kablovskata,
a ti drugarce Petar-MKD so se tolku nerviras, pa sigurno imat nesto protiv tebe tie tamu od Robi pa taka ti e zboril, oti i na mene ne mi zborese taka.
A i da ti kazam najdobro ke ti bide definitivno da se odkazes od kabelskio internet i da se prikluces na ADSL pa da plakas 2500 mesecno i da mozes samo 4 Gb mesecno da simnes pa posle toa ili ke bides na 64/64Kb/s ili ke plakas plus 200 den. za sekoi naredni 512 fkupen transfer i toa zaedno download i upload za razlika od sega kade so Robi go broe samo downloado a te vidi na slikite so kolku jas simnuvam veke 6 meseci i vidi kolku sum simnal jas za ovie 12 dena i toa uopste ne mi e namalena brzinata.
Izgleda do tebe e nesto problemo Petar MKD oti imam jas isto drugarce so ima isto internet od Robi i isto ima brzina kako mene i mesecno simnuva od 50 do 70 GB i toa non-stop vlece peer to peer, ako ne veruvs eve na krajo od meseco ke ti pratam slika op negovata mesecna statistika kako so prakam od mojta za samo ovie dvatrinaesed dena.

Ај кажи ми ти другарче како може во државна фирма да има интернет со прекини цела недела, и тотално да нема интернет 2 дена, ти кажувам конкретен пример на кој сум јас сведок, и многу други. Сигурно нема јас да плаќам 1500 денари за "junk" интернет.
Да се решив, нема да платам за овој месец, ќе го исклучам, или ако сакат они нека ме исклучат. Јас имам доволно средства за да можам да си дозволам брз интернет, па макар и АДСЛ пакет со поголема брзина. И сега додека го пишувам ова, модемот "случајно" ми се рестартираше. :lut:

MisteR IQ напиша:
Izgleda do tebe e nesto problemo Petar MKD oti imam jas isto drugarce so ima isto internet od Robi i isto ima brzina kako mene i mesecno simnuva od 50 do 70 GB i toa non-stop vlece peer to peer, ako ne veruvs eve na krajo od meseco ke ti pratam slika op negovata mesecna statistika kako so prakam od mojta za samo ovie dvatrinaesed dena.

Ако не си знаел, серверот на Роби автоматски ја намалува брзината после 6-7 Gb трансфер без разлика дали тој е направен на peer2peer конекција, или од обично сурфање. Ако не си знаел, ќе ти кажам дека максимумот што го има направено корисник од роби е 30gb, и конекцијата му беше намалена на 64kb.

Peta® says:kaj si be
GIGI says:ej
GIGI says:te razam neso makedonski
GIGI says:da ja ebam
GIGI says:nema petka da mi stae
Peta® says:abe kako ode interneto kaj tebe?
Peta® says:dobar li e?
GIGI says:ne
GIGI says:ic
......
Абе ова моево другарче на messenger нешто друго ми вели а?
Како и да е, овој форум е отворен и секој може да си го каже тоа мислење без разлика дали ќе напаѓа некој или ќе кажува добри работи.

еј, Роби имаат и фтп

ftp://10.0.1.5

username: ftp-server
password: password

Има полно програмчиња, порничи, теткици, најновите игри, све е кракувано и нелегално.
Порано кога симнувавме од тој сервер, не ни се пресметуваше тоа во трансферот, а сега кога роби дојдоа во тесно и тоа ни го наплаќаат.

MisteR IQ напиша:
Mocko eden nem ti na mene patki da ne ti isklocam so mojte cizmi.
I ako uste nesto pises licno do mene nekoja navreda veruvaj levacite malo mesto ke ti bide za beganje!!!!

Не се мешај таму кај што не ти е местото. Ако сака и Дени, ако сака и газдата Роби лично нека се виде со мене.

Оооп? Каде отидоа сите мислења на нашиот член MisteR_IQ ? Изгледа има преголем IQ па ги избриша сите мислења. Ама тој незнае дека јас ги чувам како доказ. Јавни закани? Амн бе, до таму ли стигнавме. Mister_IQ, чекам на твој одговор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom