Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Го земам!

И јас сум од Аеродрм. Слушам дека брзината одела и до 60 КВ/ѕ, а сега вие викате 30-40. Ок и тоа е солидно (7 пати побрзо од Dial-Up). Само што еве чекам да ми се јави таа кај што закажав за да ми закаже термин кога да ми го монтираат? Од прилика, можете ли да ми кажете што се треба да ми местат и да ми инсталираат и колку време ќе монтираат?
Robi.jpg

Ama garant nesto imaat menjano, eve primer ne raboti linkot za proverka na trafik, gleam stavile link za proverka na soobrakjaj na www.telekabel.net.mk ama i toj ne raboti u momentov.
Pravev speed test na www.auditmypc.com/internet-speed-test.asp
i se kaci do 290Kbps, pak e bolje od 256.

варира брзината цело време, даунлоадирам де со 4 де со 20 де со 30 па назад на 20 па на 16

I kaj mene varira brzinata ama od rapidshare siminjav nekoi 50Mb i nepadna pod 30kb a konnstantno e nad 30...max do 40kb.
Inace kolku za informacija za Stalingrad, so Gizo zborime za brzinata posle nadminuvanje na limitot od 3Gb(ili 5Gb ili kolku e), inace e 60Kb na pocetok na mesec ama toa kratko trae zasto brzo go trosime :)

Stalingrad напиша:
Имам јас компјутер, не е којзнае што, скоро цел е менуван, ама УСБ приклучоците ми се останати старите 1.1 (со стикот што го имам трансферот на податоци иде нешто поспоро отклку кај УСБ 2.0) , па дали треба да ставам мрежна карта во случај да има некакви проблеми со старите УСБ. Ок, ако имате уште нешто да ми дообјасните пишете ми. Стабилна ли е брзината, паѓа ли често интернетот (прашувам за тој во Скопје), дали за 1500 навистина си неограничен во трансферот или по минувањето на однапред „поставен лимит“ брзината опаѓа? и .т. н....

На мрежна карта се приклучуваат модемите, не е проблем и да немаш ќе си купиш една за 350 денари.

vardarce напиша:
На мрежна карта се приклучуваат модемите, не е проблем и да немаш ќе си купиш една за 350 денари.

Се приклучуваат и на јуесбе. Мојот е приклучен ја јуесбе.

Аман со тие наслови, не ми текнува наслов!

Како и да е, и 30 КБ е солидна брзина (мене ми се гледа многу дека користам моментално дајл ап, ама кога ќе се навикнам на Телекабел сигурно тоа ќе ми стане малку. Иначе сум го видел и АДСЛ-от (MAXAdsl) и не е нешто посебно (симнува со околу 5х КВ/ѕ, а пред да ги зголемат брзините симнуваше со 3х/4х КВ/ѕ).

Петар-МКД напиша:
Се приклучуваат и на јуесбе. Мојот е приклучен ја јуесбе.

Nikoj ne ti vika deke nemoze na USB, samo ti kazuvaat deka podobra varijanta e preku mrezna da ides.
USBto za razlika od mrezna karta koristi drajveri od po 10Mb koi se procesorski zahtevni, sto znaci i netot ke bide brz prema toa kolku e okupiran procesorot u momentot dur surfas, pa sea razmisli si dali tie pobitno da ti e pobrz netot ili 350den eve i 500neka se.

Е ова не сум го знаел. Ок, нема везе не е проблем да ставам мрежна карта па и 1000 денари да дадам, проблем ми е да го носам компјутеров до АМЦ или некој друг продавач-сервисер.

интернетот ми умре.. Роби од Штип, изгледа ме намалија после симнати 3-4 гб.. како шо викаше мистер ај кју, другарчето негово симнувало 70-80 гб.. пфффф, нема везе.

Ајде, конечно се јавија, утре ќе ми местат. А денес си купив мрежна карта.

Opaaa eve konecno i javni IP adresi i vo stip. Luge pa so javni ip bilo stopati podobro i p2p raboti super i mirc odma se konektira, a i gleam i dilejot e namalen na site strani so gi otvaram za 50%, abe za merak e vaka.
Vcera gleam nesto nemam internet pa posle edno 15 min se javuvam u Robi i sekretarkata mi vika deka nesto rabotat deckite za internetot i deka ke dobieme brzo, i za edno uste 15 min gleam ima internet veke i gleam sve odednas pocna da leta na internet, mirco za 2 sekundi se konektira, p2p pocna so 64kb`s da leta, praam trace route na poveke strani i gleam za 50% se skrateni patekite za najkoristenite nasi stranicki.

Uglavno ako vaka se produzi so javnive ip super e, a da ne znae nekoj ova proverkata za statistika sega koja ip e?

Епа ај со здравје да си користите јавни ИП адреси, сеа ќе можеш да си подигнеш веб сервер локално на твојата машина :).

vardarce напиша:
Епа ај со здравје да си користите јавни ИП адреси, сеа ќе можеш да си подигнеш веб сервер локално на твојата машина :).

EEE toa bas sakav da prasam,
so treba kako treba znae li nekoj?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom