Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Боомеранг не е до Телекабел проблемот,имаат ДДОС напади од надвор ,ги напаѓаат сите Ип адреси од нивниот ранг затоа паѓа надворешниот линк,ако ставиш добар ИДС firewall ќе можеш да сурфаш без проблем,немаат заштита на линкот тоа е вицот................
Toa од конкуренцијата или...?:)

3 часа без интернет,Тв и останато денес, од 17ч до 20ч .....
Центар -Скопје

Денеска имаше некој сериозен дефект - според наофицијални информации бил оштетен еден од главните оптички кабли на ТК.

ОД 11 до 20 часот поголем дел од центар/капиштец/карпош беше без кабелски и/или интернет сигнал ...
Причините (и евнетуалниот сторител) за прекинот не се познати ...

Гледам кај сите било различно. Кај мене беше за почеток негде пред 12 зошто тогаш дојдов од школо и немаше и негде до кај 3 траеше и после имав до сега и сеуште имам.

од вчера на пладне до денес сабајле(9.00) немам ни интернет ни телевизија. оваа не е нормална работа!!! Дефинитивно ќе ги кинам, жими се, од другиот месец идам на АДСЛ.
Поздрав до ТК

од вчера на пладне до денес сабајле(9.00) немам ни интернет ни телевизија. оваа не е нормална работа!!! Дефинитивно ќе ги кинам, жими се, од другиот месец идам на АДСЛ.
Поздрав до ТК

Пред да ги скинеш не е лошо да им се јавиш на телефоните за техничка подршка сигурно имало добра причина или дома ти си направил некој проблем ... незнам како очекувате проблем кој трае повеќе од 1 час сам да се реши - информирај го провајдеорт прашај што е проблемот ...

Јас немав цел викенд фиксен телефон - ама дур не се јавив да прашам што е проблемот истото не се реши ... :nenene:

Што се однесува до тоа со немањето интернет да кажам и ја нешто ..
Се дешаваше некад да снемам нет и нормално се јавувам во ТК и типот ми вика ,нема никаков проблем а јас нет немам :D..

После тоа испага дека штом снема струја карши моја зграда а имаше дефекти често во исто време ја немам ни телелвизија ни интернет, не знаев дека на тој начин е тоа поврзано ..

Како и да е, интернетот на Телекабел естабилен и брз ,многу брз..
Јас лично сум презадоволен..

Еве скриншот како повлече од Земунда пред некој ден..
brzina.jpg

Посебно тој едниот филм се симна за многу кратко време идеше скоро константно со преку пола мега у секунда .. што е одлично

Што се однесува до тоа со немањето интернет да кажам и ја нешто ..
Се дешаваше некад да снемам нет и нормално се јавувам во ТК и типот ми вика ,нема никаков проблем а јас нет немам :D..

После тоа испага дека штом снема струја карши моја зграда а имаше дефекти често во исто време ја немам ни телелвизија ни интернет, не знаев дека на тој начин е тоа поврзано ..

Како и да е, интернетот на Телекабел естабилен и брз ,многу брз..
Јас лично сум презадоволен..

Еве скриншот како повлече од Земунда пред некој ден..
brzina.jpg

Посебно тој едниот филм се симна за многу кратко време идеше скоро константно со преку пола мега у секунда .. што е одлично
Кај мене некогаш шиба и до 800 кб во секунда и повеќе :)
Само некогаш е и многу спор (мислам на торент) се случува и по неколку саати да не крене над 30 кб. uTorrent користиш? Дај кажи некои сетинзи :)

Кај мене некогаш шиба и до 800 кб во секунда и повеќе :)
Само некогаш е и многу спор (мислам на торент) се случува и по неколку саати да не крене над 30 кб. uTorrent користиш? Дај кажи некои сетинзи :)

УТорент..
Не бе никакви специјални сетинзи неам подесено :)..

УТорент..
Не бе никакви специјални сетинзи неам подесено :)..
Ама изгледа даваш и добар upload :)
Некогаш ми оди ептен брзо, до 800-900 кб, а некогаш се влече и по неколку часа на 30 кб... :(

Poraka do Telekabelci,

smesta da ste ja sredile mrezava posto internetot e tapa kaj nas vo aerodrom mislam kaj mojata opticka tocka ne ide ni 50KB/s inaku rusam zgradata.:salut:

Poraka do Telekabelci,

smesta da ste ja sredile mrezava posto internetot e tapa kaj nas vo aerodrom mislam kaj mojata opticka tocka ne ide ni 50KB/s inaku rusam zgradata.:salut:
Брат, и ја сум во Аеродром па интернетот ми е супер, лета. Еве во моментов ми е 5380/480

Добар е интернетот бе сега. Пред некое време имаа проблем со главен оптички кабел. Сега е струја да не го подречам :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom