Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
TELEKABEL

NA TELEKABEL INTERNETOT E ZAKON NEMA PODOBAR SO 6MB NEMA PODOBAR INTERNET SPORED MENE

моментално? биткомет ФУЧЕ со 14KB/s... вратоломна брзина.. побрзо од... хмм. модем.
овер, како е кај тебе?
да напоменам, дека до сеа симнав едно 15 гига -)

Ја веќе сум пишал и пак ќе пишам, се е тоа реклама, може ако сакаат да пишат и 100 Мb/s дека нудат, но вистината е всушност тотално различна. Кај телекабел треба да си сте среќни ако добивате и 1Mb/s, а 4 Mb/s или 6 Mb/s засега се научна фантастика. Ако се рачуна дека ако во 4 саат сабајле може да отиде брзината до 4 Мb/s, тогаш да, и јас имам 4 мегабитна конекција.

моментално? биткомет ФУЧЕ со 14KB/s... вратоломна брзина.. побрзо од... хмм. модем.
овер, како е кај тебе?
да напоменам, дека до сеа симнав едно 15 гига -)

Милиот мој азерус цица едно 340 КБ/сек од 31 веќе ... има уште 30 часа пред да заврши ...

Да не имав добро подесен рутер најверојатно ќе идеше и нешто повеќе но тогаш нема сурфање/мсн/ и сл ...

Милиот мој азерус цица едно 340 КБ/сек од 31 веќе ... има уште 30 часа пред да заврши ...

Да не имав добро подесен рутер најверојатно ќе идеше и нешто повеќе но тогаш нема сурфање/мсн/ и сл ...
ако им се јавам и ги опцујам, ќе крене брзина? шо да праам, нема ни мегабит мамата нивна...
макс качува 60кб/сек.

За последниве 2 дена - Soobrakaj Download + Upload: 13.753,89 MB..

Во 00.10 на 01.03 одеше и со 500KB/s на торенти.. кратко после тоа (после 6-7 гига) ме спуштија на два мегабита (~220KB/s), а денес сум на мегабит.

Фчера со Биткомет симињав...200-260 Kbps...Не е лошо

Толку, фурав со 500тче, сеа ме симна на 25-60. Не заборавајте дека кај P2P голема улога играат seeders/leechers колку се на број и колку ви пуштаат.

Гледам на страницата на ТК, за 8 март на жени ќе им шиткале модеми за 1000 (50% попуст) :icon_mrgr

Гледам на страницата на ТК, за 8 март на жени ќе им шиткале модеми за 1000 (50% попуст) :icon_mrgr
Како што знам и порано даваа попуст за 8ми Март.

Decki,

Vekje podolgo vreme ne koristam Internet na Telekabel ostvari voopsto,pa mozete da mi kazete kako e uslugata dali se ima promeneto nesto ili uste e spor linkot.

Fala vi mnogu pa edvaj cekam da vidam sto ke bide od WImaX`ot ako voopsto funkcionira.

Pozdrav

Дали синоќа околу 01:00 снема интернет кај некого? Се врати дури сабајлево. Ми снема и вечерта претходно на двапати по 15 минути во 1 час.

Помош! Од пред 2-3 дена имам проблем со нетот, ама само кога пристапувам преку Фајрфокс, на ИЕ и Опера си фура. Пробав со чистење, реинстал, гасење плагини итн, но ништо не помогна. И тогаш го најдов ова:

46949014fg8.jpg

И тоа во логот почна да се појавува во исто време со проблемчево на Фајрфоксот. Чаре??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom