Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Buffer-ов на YouTube скокна пак некако, боље е. Да видиме до кога.

Едно прашање... Планираат ли од Телекабел да одговорат на понудите од Кабелтел 50 гига/6мбпс/1000 денари? На времето кога ставав интернет Телекабел имаа најдобра понуда, ама тапкаат долго време во место :nerv: А како добро би ми дошло една идентична понуда како од Кабелтел :pos:

Подобро префли се,кога веќе ги има кај тебе стави од нив.Ништо нема да изгубиш:wink:

Подобро префли се,кога веќе ги има кај тебе стави од нив.Ништо нема да изгубиш:wink:

Па на Телекабел нема договор за да те задржат година дена или две,за разлика од другите ..

Ги нема кај мене, а и да ги има немаше да се префрлам... :toe:

Јас година ипол чекам 200 метри кабел да дојдат до нашава населба и стално викаат ќе биде ќе биде и ништо од тоа така да...Македонска забавна пародија:pos2::pos2: Се шират по села а градот сеуште не е покриен:toe:

Ти вреди тој договор така што услугата е лоша?

Па вреди баш во тој случај,кога за некој е лоша услугата одма може да прекине . Дали пример кај другите ако не си задоволен од услугата можеш да го прекинеш договорот?? :)
И не само тоа ,ако си врзан на договор пример на 12 месеци а ти пример еден месец(или повеке) не си во можност да го користиш нетот,во случајот на телекабел само го гасиш модемот и толку, а кај другиве сакал нејкел,користел некористел ке си платиш..

Иначе нормално кој не е задоволен од услугата,треба да си бара друго чаре :) Ние останатите што сме задоволни само чекаме на поголема брзина :D

Незнам до што ќе е проблемот но не ми чини нешто кога ќе влезам на YouTube. На сите веб страни интернетот ми лета, а кога и да оклучам YouTube несака да ми се исполни еден клип во пм. Проверив да не ми е минат лимитот ама имам уште 7 ГБ најмалце, а клип уште несака да ми се исполни за жива глава.

Metono1[mkd];3258720 напиша:
Незнам до што ќе е проблемот но не ми чини нешто кога ќе влезам на YouTube. На сите веб страни интернетот ми лета, а кога и да оклучам YouTube несака да ми се исполни еден клип во пм. Проверив да не ми е минат лимитот ама имам уште 7 ГБ најмалце, а клип уште несака да ми се исполни за жива глава.

Исто. Не само кај мене и тебе, туку и кај други корисници. Како што кажа некој, сто посто имаат направено далавера некоја, лимитирана брзина на Buffer на YouTube и тако даље. :costumed2

Еве една финта, може да ги снимате видеата со некој софтвер, пример addon за Mozilla flashgot, па после преку addon-от downthemall (неколку конекции одеднаш прави) да го снимите видеото со многу поголема брзина него преку browser.
Не ми е јасно зошто преку browser тоа се случува, таман ги пофалив, пак се враќа тој проблем.

Или некој IDM го спомнуваат бил добар за клипчиња снимање.

Овие од телекабел веќе стварно претеруваат со ограничувањата за YouTube. Па добро бе, клип од 3 минути чекам да се избаферира 15. :nerv:

Стварно претераа. И кај мене е тиња јутубот и дејлимоушн од 1-ви септември.
п.с и си ги сакам назад и 6-те мегабита :toe:

вчера симнав гугл хром и уклучувам youtube лета се полни одма а до сеа сум користел мозила и мислев дека е до телекабел за youtube ај пробајте со гугл па кажете,во исто време пуштам и хром и мозила клип од 3 мин и преку хром пуни одма а мозила стандард..споро:toe:

вчера симнав гугл хром и уклучувам youtube лета се полни одма а до сеа сум користел мозила и мислев дека е до телекабел за youtube ај пробајте со гугл па кажете,во исто време пуштам и хром и мозила клип од 3 мин и преку хром пуни одма а мозила стандард..споро:toe:

Ја пробав со Chrome пред 2-3 недели и пак си тераше по старо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom