Како знаете дека е вистинскиот / вистинската?

• Креатор на темата Креатор на темата Dolphin
  • Време на започнување Време на започнување
Ех, секој е „вистинскиот“ во еден период од врската (тој кога сите сме залетани и заслепени од љубов :wink:), се додека не сфатиш дека вие всушност не сте на иста бранова должина и дека е подобро да најдеш некој друг. :toe:

Не знам, малку сум скептик за оваа работа... “Вистинскиот„. Прво, има разлика меѓу “вистинскиот„ и “совршениот„. Разликата е таа што вториот не постои, а за првиот допрва треба да откривам. :)

А сепак сакам да верувам дека за секој на земјава постои некој друг... Негова втора половина. :) Само, постои и шанса да се утнете, да се промашите, за жал... И да се омажиш со погрешен човек, да завршиш како домаќинка со три деца која живее со “човекот„ повеќе од навика и потреба, отколку од љубов, и на крај да се разведете на 20годишнината од бракот. :pos:

Знам, малку е екстремен примеров. :)

Во секој случај, убава е замислата, концептот. Уште да го пронајдеш...:)

CT напиша:
...ne nametnuvam nechie mislenje, preku ... od mislenjata vashi glupi..

...sum bil zaeban zatoa ti zboram deka slepo veruvanje ne postoi i ne postoi vistinski i lazhni, toa se samo izmisleni raboti...

Херој Cristian Todorovski Карпош... големо дело стори. Кажа и предизвика револуција. Толку со офтопикот. Прво.

Не наметнуваш (нечие?) твое мислење, категоризираш туѓи. Второ.

Заебан си бил? Welcome to the world пријателе... А кој не бил? Никој нема намера да те негира или дискредитира. Правото да останеш заебан е само твое. Трето.

Ако некој спротистави мислење на твоето-предизвикано од заебаното искуство, тоа е само за да ти покаже дека постојат повеќе бои на спектарот, а не само една (Црна или виолетова, како сакаш...). Не се ограничувај. Не се врзувај во гордиев јазол. Не сери. Четврто и последно.

А , да.... не реплицирај?! :vozbud:

Никој не спомна слепо верување... Секој се води по своите сопствени инстинкти и способност за перцепција и препознавање. Секој го слуша својот внатрешен глас и прави рамнотежа меѓу паметот и срцето. Поставува визија за иднината... и верува во својот избор.

Ако не те интересира кој што мисли друже, не се нервирај.

п.с. До ништо не е дојдено, не драматизирај :)

Мислам дека би знаел баш кога, али би имал храброст у секој случај.

Serpico напиша:
Наједноставно...ќе го отворам срцето, ќе ги затворам очите и ќе помислам кого сакам да имам покрај себе за: 10 години со мали дечиња кои трчкаат покрај нас, за 25 години со изградена здрава и успешна фамилија, и за 50 години кога секој бакнеж ќе е нов предизвик...

Таа што ќе можам да ја замислам покрај себе си во сите тие ситуации, таа во чие присуство ќе уживам во секој еден момент- како што би рекол Роби Вилијамс...She's the one!
Se razbuduvam i gledam prekrasno 10 godisno devojce kraj mene,uspesen 13 god.brak,dobar socijalen status....i posle 20god.vrska(srednoskolska ljubov)seuste osekam leptircinja vo stomakot,na sekoj baknez,pogled,dopir....
Na site im go posakuvam ova sto jas imav sreka da go ziveam so covekot na mojot zivot.
Decki uzivajte vo ljubovta i veruvajte deka sami ke osetite koga e onaa vistinskata...:love2:

Знам дека сум заљубена кога имам единствени и неповторливи чувства кон некого, кои не сум ги почувствувала никогаш пред тоа. Јасно дека секогаш и со секого се` е различно, но има нешто во мене што знае баш да ми укаже на правата љубов ... нема да набројувам детали и примери, дека онака себично за мене си ги чувам.:pusi:

И да ... перфектен партнер има, но е еден без сомнеж ... тоа чувството дека сакаме нашите деца да имаат особини на него, ако се повтори повеќе од еднаш, дефинитивно не е тоа нашата дефиниција за вистинскиот/ката.:igra:

spored mene ne postoi sovrsenstvo, kako vtoro sekoj moze da bide vistinskiot so malce maska i sminka na ocite. za mene bi bil taman ako se tolerirame i imame nesto barembi malce zaednicko. i da se razbira ako me istrpi ili pak jas nego ( vo slucaj da e polos od mene ) :)

Кога ќе знам?
Кога ќе почувствувам дека со човекот се движиме во иста насока.
Кога желбите ни се поклопуваат.
Кога ќе го разбирам (а и тој мене).
Кога заеднички ќе планираме се`.
Кога ќе посакам да биде покрај мене додека сум жива:)

Fortune напиша:
Кога ќе знам?
Кога ќе почувствувам дека со човекот се движиме во иста насока.
Кога желбите ни се поклопуваат.
Кога ќе го разбирам (а и тој мене).
Кога заеднички ќе планираме се`.
Кога ќе посакам да биде покрај мене додека сум жива:)

Многу паметно и реален одговор на прашањето..
Мислам дека летањето во облаци не е доволно да знаеш дали си заљубен и се останато..На пример како што кажа Серпико цитирам „Наједноставно...ќе го отворам срцето, ќе ги затворам очите и ќе помислам кого сакам да имам покрај себе за: 10 години со мали дечиња кои трчкаат покрај нас, за 25 години со изградена здрава и успешна фамилија, и за 50 години кога секој бакнеж ќе е нов предизвик...

Таа што ќе можам да ја замислам покрај себе си во сите тие ситуации, таа во чие присуство ќе уживам во секој еден момент- како што би рекол Роби Вилијамс...She's the one!“ Тоа се само соништа..Сепак го оправдувам тоа дека го следи својот сон..ама прашањето е сега на оваа возраст како ке бидеш сигурен во твоите чувства кон некого??
Прашањето е како сега знаеш дека си вљубен во некого??
Кога ке знаеш? Како??
Дали пеперутките во стомак? - поминуваат со време преминува во навика..
Дали треперењето при бакнежите? - и тоа преминува во навика..
..
Ве молам не трудете се да зи докажете себеси дека некого сакате..
тогаш се обидувате да размислувате отворено и не ги согледувате сите страни..
пуштете времето да ви покаже..сигурно со љубениот/та доаѓате во ситуација кога не се согласувате за нешто..кога се карате или било што..Кога реалност станува разделбата..ТОКМУ ТОГАШ ако не свесно, барем несвесно ви станува јасно дека ја сакате таа личност!! и не сакате да ја загубите!! Не е бадијала старите што кажале најмногу свакаш дека го љубиш онојпат кога го губиш..
Или во други ситуации..кога сте излезени секој со своето друштво или подолго време се немате видено (настрана тел. разговори и останато) кога треба да излезете посебно..тогаш сфакате колку само ја сакате и колку неможете без неа..
Кога прва помисла наутро и последна помисла навечер е токму партнерката/от..

поздрав.

prasanjeto treba da glasi : Koga mislime deka znaeme :))) veke so ovaa misla i nema taka tesko da vi padne potoa koga nestata ke izbledat jbg

Никогаш! Тоа може да се дознае по подолго време - ако не е и тоа малку!

prethodno ima otvoreno temi za zaljubuvanje i sovrsenstvo a sega sakam da prasam kako znaete deka nekoj e vistinskiot za vas? jas nikako nemozam da odredam. :unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom