Како возвраќате на лошите работи?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Во првиот момент сум вознемирена и лута.
Меѓутоа брзо ми поминува тоа па си размислувам:секогаш имам избор на тоа како ќе изреагирам.Луѓето не МЕ ПРАВАТ мене да се чувствувам лошо или повредено.Сум се научила да си ги контролирам чувствата и едноставно ако на некого му дозволам да МЕ НАПРАВИ лута или незнам што сум му дала огромна моќ врз мене и моите чувства.
Понекогаш ако вратам на лошите работи би привлекла повеќе внимание на тоа што е кажано или направено.Ако е нешто кажано од омраза или нешто што во никој случај не е вистинито луѓето и вака и така нема да поверуваат,не мора да станувам емоционална и да се правдам затоа што со тоа само повеќе значење ќе додадам на целата лоша работа.
Си го враќам филмот и си размислувам зошто токму таа личност зборува така за мене:да си привлече внимание,да се чувствува подобро и помоќно,љубомора??? Како и да гледам ,доколку вратам во сите случаеви ќе и ја исполнам желбата на таа личност и всушност ќе си ја постигне целта.Некогаш е подобро ништо да не правам и да не кажувам-знам дека така сум всушност ЈАС посилната личност.
Е сега,ако веќе стварно е комплицирана работата единствен начин да реагирам е да се соочам со таа личност,мирно и без агресија.Нели,да се разбереме како луѓе.
Ми се има случено ова со една бивша другарка.Изнакажа триста глупости за мене и фино лепо после тоа ја викнав да си направиме муабет(прво и беше страв нејќеше да дојде-мислела дека ќе ја натепам :nesvest: ) и почнав јас онака најнормално:зошто,како,што...и на крај она плачеше и се тресеше,а јас си бев смирена.
Причината за којашто ги кажувала тие работи:И БИЛО КРИВО ЗАТОА ШТО ВЕЌЕ НЕ СМЕ СЕ ДРУЖЕЛЕ :tapp:
И ај сега кажете ми како можам јас да се замарам со вакви личности,само затоа што некој не е среден емоционално и неможе да прифати одредени работи.
И за крај,никогаш не се навраќам на лошите работи,било што било.Од секој човек го извлекувам најдоброто,ако сфатам дека не е вреден за тоа-ЧАООО :smir:

Кој тебе со камен, ти него со карпа... Не постои поодмаздољубов створ од мене кога се` работи за некоја огромна болка која ми е нанесена. Но, за жал тоа трае само еден ден...

Aко сум искрен, моментално ако ми се пружи билокаква шанса да му вратам, би.
Но тоа е само акт од нервоза. Не сум злопамтило, никогаш не би му возвратил на некој на истиот начин на кој тој постапил, после одредено време. Премногу сум добар од таа гледна точка.

На лоши работи возврачам со уште полоши работи...Ти мене трошка, ја тебе цела фурна:)
Кога станува збор за враќање на нешто што за мене било навредливо, болно или неприфатливо, тој што го направил тоа трпи и тоа многу...
Моментално го правам тоа, унишувам една лчност, која сакаше да ме уништи мене...И so far so good. Супер ми иде. Иам стварено некои 70% од планот...:vozbud:

На доброто со добро, на лошото со лошо... Најчесто вака практикувам, иако во одредени граници.. Сепак постојат и такви лоши работи кои не би можела и не би сакала да ги направам, па колку и мене да ми ги правеле.. Во такви ситуации се повлекувам затоа што знам дека сепак постои и божјата казна..На вербални напади одговарам со иста мера или малку повеќе, но постојат и такви моменти кога случајот не ме засега па се повлекувам, односно игнорирам, поради тоа што сметам дека не вреди да се замарам и да трошам енергија и зборови залудно, кои и онака нема да бидат сфатени и да имаат ефект.. Никогаш не го вртам другиот образ за вакви цели, и не сфаќам како уште може да постојат такви луѓе.. И да, за многу работи знам да премолчам, а тоа е или од причина да не ги продлабочувам работите, или едноставно затоа што некои луѓе не го заслужуваат моето внимание, па макар и за лоши работи. Едноставно, во такви ситуации најдобро оружје е премолчувањето, во смисол на игнорирање зошто постојат и такви луѓе кои си ја хранат душата со конфликти, кои не знаат за стоп, ниту пак можат да разберат ако возвратиш, токму таквите луѓе само можат да ни ја исцрпат енергијата и ништо повеќе односно доколку се замараме со конфликтите со нив, може само да се измориме, затоа што ефектот и со и без конфликтот ќе биде потполно ист!:smir:

На лошото со арно враќам а на арното со уште поарно, не се расфрлам со лошотии:pos2:

Сум големо злопамтило и ретко нешто да простам, така да ако знам дека ќе му притребам на човекот си ја чекам шансата:smir: А и кога ќе направам и ја нешто што не треба во дадена ситуација, за некои луѓе кои знам дека и они лошо постапиле со мене ама ич не ми е гајле

Злопамтило сум и може да се случи да вратам после некое време.. А кога враќам.. враќам дупло.. :toe:

Игнорирам. Ниту со лошо, ниту со добро враќам. Едноставно игнорирам. Заслужената казна и вака и така ќе ги стрефне, само треба време. А штом е така и не гледам некоја причина зашто би се замарала или губела време со такви луѓе.

Зависи колку ми згрешиле...
Ако некој ме повредил многу лошо, сакам да вратам... Колку, не е битно... Ама, мене лутината или ми треа многу долго, или брзо ми поминува... Така да, треба некој ептен многу да ми згреши за да неможе да ми помине лутина и да сакам толку многу да му вратам...
Најчесто премолчувам... Ама тоа се собира и се собира, и некој ден ќе пукне....
А за правилото... Мислам дека правилото си е на место, ама не за во денешно време...

normalno deka ke vratam so noso i toa koga najmalku se ocekuva,taka prvo fino,kako nisto da ne bilo no zatoa posle.................kako mene sto me bolelo da me izneveri nekoj blizok sto mi znacel..........epa bogami i on/a ke oseti:wink:

Не враќам... но никогаш не заборавам и ставам X на чело ... ама не враќам.. некоја моја теорија...

Кога-како. Некогаш враќам дупло, некогаш со иста мерка. И никогаш не оставам неизрамнати сметки, практикувам со таквите личности да си сум на чисто:wink:

Вракам скоро секогаш, зависи до ситуацијата на секоја реагирам различно, обично сум многу избувлива па незнам да престанам, ама ми рекоа дека не требало да им се оди многу и по кеиф на оние со кои си во конфликт па сега знам често и да си престанам на време додека не отиде премногу далеку работата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom