Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Никогаш не се разбравме. Ни јас него, ни тој мене. Тоа не е причина да не жалам за прерано загубениот живот. Криво ми е, премногу ми е криво што веројатно јас бев малку повеќе во право од него. Можеби кога би сменал мислење, ќе беше сеуште со нас... можеби...:(
Сега смирете страсти сите негови истомисленици и спомнете го на момент. Не се сеќавам на точниот датум, но беше овие денови... 3 години од смртта на Fabullous_178.
Испочитувајте го денес, па од утре, пак сите заедно тргнете по тој лош пат.

Бог да го прости Fabullous_178,но мислам дека неговата смрт не е за во оваа тема поради фактот што неговата смрт не била никако поврзана со марихуана.

Бог да го прости Fabullous_178,но мислам дека неговата смрт не е за во оваа тема поради фактот што неговата смрт не била никако поврзана со марихуана.
Да, покрај марихуана конзумирал и други работи. Незнам, не бев блиска нити се познавав со него, но од муабети низ град, имам слушнато дека кобната вечер дишеле лепак.
Нека почива во мир.:(

Никогаш не се разбравме. Ни јас него, ни тој мене. Тоа не е причина да не жалам за прерано загубениот живот. Криво ми е, премногу ми е криво што веројатно јас бев малку повеќе во право од него. Можеби кога би сменал мислење, ќе беше сеуште со нас... можеби...:(
Сега смирете страсти сите негови истомисленици и спомнете го на момент. Не се сеќавам на точниот датум, но беше овие денови... 3 години од смртта на Fabullous_178.
Испочитувајте го денес, па од утре, пак сите заедно тргнете по тој лош пат.
Момчето почина откако несакајќи паднало од мост по дување на лепак. Барем колку што прочитав низ артикли од весници и интернетов. Колку и да е тажно, не е за во темава.

Суцо лесна ти земја.
Али не беше од грас, факат.

Cannabis smokers show greater lung capacity and lower cancer levels than non-smokers!

Значи баталете хемија, процесиран тутун (комерцијални цигари), лепаци и сл. срања - органски цветови од коноп му се мајката!!! :) Мајки, деца, стари, млади, трудници, болни, здрави...... слободно навалете без грижи!!! (y)

П.С. И кучињата нека немаат гајле: :cool:
"I like treating dogs because they have a fast metabolism. A dog will heal in no time I've seen dogs dying of terminal Cancer within a week cured." ~ Rick Simpson
"A bone that is broken in animals takes about 30% less time to heal when given a mixture of CBD & THC." Dr. Mechoulam -
"Endocannabinoids in mammals is an evolutionarily ancient phenomenon that may date back to unicellular common ancestor of animals and plants." PMID: 16596778

Не пушам ни цигари ниту пак марихуана не ми требаат некакви други работи за да бидам по-весел, да се расположам, да избегам од проблеми и слично. Но гледајки какви ефекти има врз мои познаници/другари што конзумирале во мое присуство знам дека се смеат за се и сешто ко ненормални.. мене баш интересно ми е во такви моменти да ги зафркавам, инаку не сметам дека е штетна ако се користи повремено (5-10 пати год..) но ако премине во навика а големи се шансите за тоа сигурно има негативни ефекти.

Не пушам ни цигари ниту пак марихуана не ми требаат некакви други работи за да бидам по-весел, да се расположам, да избегам од проблеми и слично. Но гледајки какви ефекти има врз мои познаници/другари што конзумирале во мое присуство знам дека се смеат за се и сешто ко ненормални.. мене баш интересно ми е во такви моменти да ги зафркавам, инаку не сметам дека е штетна ако се користи повремено (5-10 пати год..) но ако премине во навика а големи се шансите за тоа сигурно има негативни ефекти.
Науката некако не се слага со тебе... ;)

"We've seen: a glioma shrink 90%, astrocytoma tumor disappearing, prostate cancer disappearing -- we have the MEDICAL DOCUMENTATION. A person with lung cancer and COPD who couldn't walk up a flight of stairs, after a month and a half was able to run up those stairs. We've seen a person with ovarian cancer that spread to the liver. It's now a year later and she's healthy and vital and working 12 hours a day. Here we have a plant (Hemp/Cannabis) that kills cancer cells."
~ Dr. Melamede, President & CEO, Cannabis Science / Program Administrator, Phoenix Tears Foundation

"We combined CBD with THC in culture dishes of aggressive Brain Cancer cells. We found a Synergistic improvement in the ability to THC not only to inhibit the growth but cause programmed cell death. We found specific Molecular Mechanisms that might explain why combining the two compounds makes a more efficient treatment. The data suggests the compounds to be active you must use a high concentration (Rick Simpson's Cancer ALL Cure Hemp Oil) you won't be able to do that by smoking it."
~ Dr. McAllister

За сериозни болести кои фаличната алопатска медицина е неспособна (или не сака) да ги излечи, потребно е маслото на Канаѓанецот Рик Симпсон.
Ете зошто на Боб Марли не му беше доволно тоа што пушеше гане...

Фимоза е коа не може да излезе воопшто. На другарчево не му се враќа назад. Ако веќе еднаш излегло - значи има доволно простор и не е фимоза.

Inace ova e prv pat da izleze glavickata.
Значи, малце на сила го направил, што ипак значи дека е фимозис. Е сега, ако не се враќа назад, тоа може да биде и опасно (парафимоза), што бара итна посета на уролог.

aj da napišem nešto vo vrska so mlekarot od Bitola i diviot kanabis... ne se razbiram od bilki, ama komšivkata od Bitola (70-kusur godini e), kažuva deka porano koristele div konop za perenje na tepisi... ama i deka udira vo glava, po toa si kako utepan... znači epi sibir, ista rabota i div konop i kanabis ???

aj da napišem nešto vo vrska so mlekarot od Bitola i diviot kanabis... ne se razbiram od bilki, ama komšivkata od Bitola (70-kusur godini e), kažuva deka porano koristele div konop za perenje na tepisi... ama i deka udira vo glava, po toa si kako utepan... znači epi sibir, ista rabota i div konop i kanabis ???
тешко. Коноп треба да се препушиш за да можи малце да те фати. Али има разлика и од коноп до копно ко што има од трева до трева. Иначе порано коноп му давале на домашните животни што ги чувале таму. Дедо ми имал како нива таму долу и за занимација си чувал по некое животинче и имал крава на која по некогаш и давал коноп.
Daaamn .. па јас како малечок сум пиел од тоа млеко.
Fuck yeah. Јас сум the cannabis Obelix.

Конопот е машка трева како што знам и се состои од премногу малце THC колку да се каже само така да,колку и да пушиш од тоа ништо нема да ти биде само од димот може да те фркне глава пошто сепак дим е дим и има лоши материи во него.

За се има прв пат :D Мала кесичка беше и пополека ја пушев па освен печење во грлото и малку зашеметеност не почувствував други ефекти т.е очекував многу повеќе ама ништо.

Чисто спортски вака, пред 4-5 дена имам пафнато, а планирам утре да одам крв да дарувам, има акција воа ноа. Би можело да има проблеми?:pos:

Чисто спортски вака, пред 4-5 дена имам пафнато, а планирам утре да одам крв да дарувам, има акција воа ноа. Би можело да има проблеми?:pos:
Нема да има никакви проблеми. Во државите каде што е легална марихуаната, обично советуваат да бидеш чист 24/48 часа пред да донираш крв, но нема да те одбијат да донираш и ако си пушел истата ден.
Проблеми со законот нема да имаш бидејки донирањето е дискретно и не прават ТХЦ-тестови на крвта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom