Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Гарантираш писмено дека секој од тие кои како што велиш

Дека користел марихуана и САМО МАРИХУАНА??

И де дефинирај не енормален??

Повлеченчовек НЕЗНАЧИ дека не енормален...којси бе ти да судиш??

Па сигурно се поздравуваш со нив а овде правиш лицемерие!!!

Нема црни дупки во гла атавтие се вон сончевиот систем.

Јас сум 100% СИГУРЕН дека алкохолот УБИВАбајагиповеќеклетки во мозокот а за оштетените мема назад.

Еве вака-од предозирање со алкохол-Откажување на функција на витални органи=Црн Дроб=СМРТ.

Респираторен систем+СМРТ.

Трајно Слепило.Губењена гповори слух.РАЗМИСЛИ ДВАПАТИ!!!

Читај убаво,Инаку горенаведенотое точно и јас го напишав страна две-но несипрочитал или си таргетирал.

Понатаму

Не се исто што и Халуцинации!!!!!!!!!!!

Диметилтриптамин предизвикува халуцинации(ненхал.Ефекти) па се лачи природно и е легален.

Точно-во ЕВД и кај ХК,поретко кај лица кои конзумираат рекреативно.

(Екстремно високи дози и Хронични корисници соодветно) .
Aбе како бот си почнал да пишуваш.
Можно ли е твојата права природа да си доаѓа на место?

Не, никако карање, нема потреба освен ако е на друг јазик, пример српски.
Немам деца и немам право да зборам дали би пушел со детето и слично, ама би го упатил и би му ги посочил сите работи кои треба да ги знае. Нормално доколку еден ден ми дојде и ми каже стари ајде да дуваме, што да му правам тогаш? Ќе прифатам, на крај краева мое дете ќе биде.
И точно, се учи од грешките - но будала е тежок збор, сепак се работи за неискуство и сите дадени ситуации се прилика за да се научи нешто, а наше е да ја прифатиме истата ситуација.
Поздрав Дивне :)

Благодарам на одговорот.
За зборот будала... знам дека е тежок, затоа и напоменав дека не сакам никого да навредам, само дека таква е поговорката. Ако го напишев вториот дел, ќе испаднеше дека јас се правам паметна, а не ми е тоа целта. Но добро, тоа некои тука го знаат, некои не. Неважно, не сум јас тема на муабет.
За крај... јас секогаш ќе бидам против дрогите, а мило ми е кога некој како тебе не ми се нафрла за тоа. Не сме исти, а тоа не треба да е причина за да се исповреѓаме или испотепаме. Не сум користела никогаш и не можам да пишам лични искуства, но верувајте, никогаш нема да ги изгубам траумите од луѓето во моја околина што користеле, посебно од неколкуте трагично завршени приказни. Би сакала сите да можат да ме разберат дека мојот револт кога сум пишувала тука, бил од тоа што не можам да ги поднесам таквите спомени и не сакам никој друг да доживее ништо слично!!! Но едни вакви општи реченици не значат многу знам, а детали секако не би споделила. Може некој ден уз кафенце ќе си се разбереме. Поздрав и до тебе.;)

Шорти... јас се` што сум имала да кажам на темава сум кажала. Го напоменав тоа и затоа нема логика твојот пост со кој ми се обраќаш. Научни докази не верувам дека сум споделувала, затоа што пред се` јас животот и сите други работи повеќе ги оценувам од видено и слушнато со свои уши и очи. Ако се фаќаме за научни докази, ти ќе најдеш милион за, јас милион против. Никогаш нема да дознаеме чив е поголем, нели?
А за вулгарниот збор... разбрав во која смисла го кажа и затоа ти кажав дека немаш култура. Не реков дека ме вреѓаш. Секој револт можеш да го искажеш и со покултурни зборови. Прво затоа што не ме знаеш, второ затоа што јавно се обраќаш, а трето затоа што си помал од мене.
Секое добро...
--- надополнето: 19 мај 2012 во 01:24 ---
Еве едно прашање на прашање би имала ли секс пред твоето дете? Ништо повеќе не прашувам.

Не.
Сега треба да сфатиш и ти ако ми одговориш, до кој заклучок ќе дојдеме.

Марихуаната е поздрава од алкохолот, што е добро.

Благодарам на одговорот.
За зборот будала... знам дека е тежок, затоа и напоменав дека не сакам никого да навредам, само дека таква е поговорката. Ако го напишев вториот дел, ќе испаднеше дека јас се правам паметна, а не ми е тоа целта. Но добро, тоа некои тука го знаат, некои не. Неважно, не сум јас тема на муабет.
За крај... јас секогаш ќе бидам против дрогите, а мило ми е кога некој како тебе не ми се нафрла за тоа. Не сме исти, а тоа не треба да е причина за да се исповреѓаме или испотепаме. Не сум користела никогаш и не можам да пишам лични искуства, но верувајте, никогаш нема да ги изгубам траумите од луѓето во моја околина што користеле, посебно од неколкуте трагично завршени приказни. Би сакала сите да можат да ме разберат дека мојот револт кога сум пишувала тука, бил од тоа што не можам да ги поднесам таквите спомени и не сакам никој друг да доживее ништо слично!!! Но едни вакви општи реченици не значат многу знам, а детали секако не би споделила. Може некој ден уз кафенце ќе си се разбереме. Поздрав и до тебе.;)

Шорти... јас се` што сум имала да кажам на темава сум кажала. Го напоменав тоа и затоа нема логика твојот пост со кој ми се обраќаш. Научни докази не верувам дека сум споделувала, затоа што пред се` јас животот и сите други работи повеќе ги оценувам од видено и слушнато со свои уши и очи. Ако се фаќаме за научни докази, ти ќе најдеш милион за, јас милион против. Никогаш нема да дознаеме чив е поголем, нели?
А за вулгарниот збор... разбрав во која смисла го кажа и затоа ти кажав дека немаш култура. Не реков дека ме вреѓаш. Секој револт можеш да го искажеш и со покултурни зборови. Прво затоа што не ме знаеш, второ затоа што јавно се обраќаш, а трето затоа што си помал од мене.
Секое добро...

Не.
Во ред е дека чувствуваш одбивност, секој има право да мисли што сака, ама не ја барај вината во марихуаната, барај ја во оние кои не си ја знаеле границата. Нормално е дека ако пушиш во денот по еве да речеме, 3-4 пати дека ќе се пореметиш, лично знам такви случаи. Ама не е марихуаната виновна. Сами си се, не знаеле да си ја постават границата. :)

Abe halucinjacija ne e samo da gledas slonovi :D
Toa ti se site lazni "efekti" sto ti se slucuvaat dodeka si naduvan. Ti se vrti, ti se spie, osekjas kako da se deres a ustvari sepostis i obratno i slicno.
Seto toa e halucinacija :)

hal·lu·ci·na·tion
noun - Ха Лус Ци Неј Шн - Халусцинација.
hallucinations, plural

1. An experience involving the apparent perception of something not present
    • - he continued to suffer from horrific hallucinations

A hallucination, in the broadest sense of the word, is a perceptionin the absence of a stimulus. In a stricter sense, hallucinations are defined as perceptions in a conscious and awake state in the absence of external stimuli which have qualities of real perception, in that they are vivid, substantial, and located in external objective space.

hal·lu·ci·na·tion
hallucinations, plural

A hallucination, in the broadest sense of the word, is a perceptionin the absence of a stimulus. In a stricter sense, hallucinations are defined as perceptions in a conscious and awake state in the absence of external stimuli which have qualities of real perception, in that they are vivid, substantial, and located in external objective space.

Пази сега:
the halucination
When you delete your number and all texts and calls logged in a womans phone who you've just met while she's sleeping after a romp at her place and you leave without a trace. You don't clean anything and don't leave anything of yours.
"Remember that chunky blonde from the Redrock?"

"Yeah she looked like a reeeal slut"

"I went to her place last night and gave her the halucination."

"Shut up! You're the man!"

"And ill never go to Redrock again."

buy the halucination mugs & shirts
sneaky sly one night stand slip hit n run
by Dr. Todd Reezee Mar 6, 2009 share this add a video

2. druggy
Reality is a halucination caused by a lack of drugs
hmmm.....this parking cone was edible last night? why not now???
buy druggy mugs & shirts
by Jamie Coates Feb 4, 2003 share this add a video

3. snrang
A Gorillaz Mb slang term for "strange".
Its establishment and came from luna18 and her horrible spelling.
When it gets down to it, we're all snrag.
buy snrang mugs & shirts
by A passing halucination Apr 15, 2004 share this add a video

4. Lemur Man
A halucination brought on by the use of psychedelic drugs. Tends to be seen riding on peoples shoulders, without the knowledge of the person being ridden. Usually seen doing sexual acts into the ear.
I was sitting there in class, trippin out on shrooms. I looked over at my friend, and lo and behold there was lemur man, fucking his ear.
buy lemur man mugs & shirts
lemur man lemur man sexy ear
by Kris Flua Sep 25, 2007 share this add a video

5. hearlucination
imagined sound from a known or unknown source, synonym is earlucination
Billy thought he heard his girlfriend calling him, but it was just a hearlucination.
buy hearlucination mugs & shirts
halucination eargasm earlucination imagined sound mindfuck
by flyingdog Feb 2, 2008 share this add a video

6. Slumage
Definition:

1. A visual seen on lsd when plants on the ground seem to intertwine with the mud or dirt, mentally making it hard to walk on a flat surface

2. also can be used to discribe a huge mess
Example:

1. I can't continue walking through this slumage, I feel like I'm sinking.

2. New York is a slumage lets go back to PA.

buy slumage mugs & shirts
mess catastrophy halucination disaster wreck
by A-non Omus Mar 3, 2010 share this add a video

7. LCD halluccination
when looking through a pair of polarized sunglasses at an LCD or other screen and rainbows appear on the screen due to the polarization of the glasses
i had an LCD halluccination when i went to change the song on my ipod

Не.
Лично јас би му дозволил да пушиме заедно, но откога ќе наполни 18 години. Нормално не во количини да се одземеме. Целта е да се има мерка. Исто како и пиењето алкохол, мада алкохолот ствара зависност затоа дозата треба да се знае за се.

Aбе како бот си почнал да пишуваш.
Можно ли е твојата права природа да си доаѓа на место?

Е штољубомориш бе??

Оти неможеш да напишеш текст пократок од две а подолг од 4 реченици??

Буда-абе ти имаш ли запалено џоинт??

Ако не какоза тебе на убав сончев ден,природа,сенка,пиво,џоинт и

Заеби еден ден тоа твојата ошо копи пасте технологија.

hal·lu·ci·na·tion
hallucinations, plural

Kje se raspravame za toa sto e halucinacija? :DD
Psihoaktivna droga e mng bolje termin, ama ima haluciogeni efekti, fakt.

А зашто 99% го гледате конопот/марихуаната од аспект средство за релаксација или пак според други како дрога.
Конопот е пред се растение , значи може да се користи и како зеленчук, свежите листови ги користат за правење сокови.
НЕ мора за да го искористите конопот да активирате тхц во него има и други многу корисни елемнти. Баба ми уште на времето си џвакале коноп , значи свеж го користеле.

Благодарам на одговорот.

Секое добро...

Извни Дивне али ние од каде да знаеме ти што си пишала на темава пред година, две три.. ? Која била поентата тогаш на твоето излагање повторно на темата? Доколку јас сум немал култура во фигуративен говор тогаш ти каква култура имаш индиректно да навредиш цела таргет група на уживатели на марихуана преку „поговорка“ дека сите сме будали што ме наведува аналогно на тоа да заклучим дека вие што никад не сте конзумирале трева дека сте многу паметни и дека знаете да си го живите животот ? Знам дека сум помал али искрено мислам дека не си у право.

Не сме исти, а тоа не треба да е причина за да се исповреѓаме или испотепаме. Не сум користела никогаш и не можам да пишам лични искуства, но верувајте, никогаш нема да ги изгубам траумите од луѓето во моја околина што користеле, посебно од неколкуте трагично завршени приказни. Би сакала сите да можат да ме разберат дека мојот револт кога сум пишувала тука, бил од тоа што не можам да ги поднесам таквите спомени и не сакам никој друг да доживее ништо слично!!! Но едни вакви општи реченици не значат многу знам, а детали секако не би споделила. Може некој ден уз кафенце ќе си се разбереме. Поздрав и до тебе.;)
Така е се согласувам потполно и се трудам да гледам секогаш од страната на другиот, во спротивно нема разбирање. И потполно те разбирам за изгубените пријателства, али живот иде даље, ние да сме живи и здрави.
А за кафе во секое време, башка и треба да частиш јуве зема титула :icon_mrgr:

Kje se raspravame za toa sto e halucinacija? :DD
Psihoaktivna droga e mng bolje termin, ama ima haluciogeni efekti, fakt.

Не можеме да се расправаме за тоа што е халусцинација, затоа што веќе се знае што е халуцинација, и многу уредно тоа ти го презентирав. Tвојата пубертетска тенденција за оспорување на работи за кои веќе одамна светот (кој постои уште пред ти да се родиш) се согласил, апсолутно не ме засега. Всушност, ние не можеме да расправаме за ништо, затоа што расправија имплицира дискусија која првенствено има за цел доаѓање до заклучок. А шансите да стигнам до правилен заклучок во дискусија со пубертетлика на која ѕидот и е црн додека на сите останати им е бел, некако, не се на моја страна. Therefore, не чувстувам обврска тебе нешто да ти објаснувам и да те убедувам, туку чувствувам обврска чисто дескриптивно, for the sake of education, да им ги објаснам работите на луѓето што ја читаат темава. Вакви табу теми во земјава со себе влечат една енормна доза неукост, што може да се забележи и на темава, каде што секој мисли дека неговото мислење е релевантно и нешто значи, без притоа да сфати, или бар да се обиде да сфати дека луѓето со оваа проблематика не се занимаваат од вчера, и методолошкиот пристап им е далеку од "Jas mislam deka..".
Затоа, ако на темава не можете да разликувате вистина од невистина, do your own research.

Да, психоактивна дрога e многу подобар термин.
Но што значи психоактивна дрога/супстанца?
Психоактивна дрога е секоја супстанца што преку крвта стигнува до мозокот и делува примарно на централниот нервен систем, каде што влијае на функционирањето на мозокот што резултира со промени во перцепција, расположение, свеста, познанието и однесувањето.
Само за илустрација: Психоактивна дрога е секое апче што до сега сте го земале. Психоактивна дрога е алкохолот, психоактивна дрога е тутунот. Онака, дефинициски.

Значи, дали марихуаната е психоактивна дрога? Да. Марихуаната е indeed психоактивна дрога.
Дали марихуаната ствара халуцинации? Не, марихуаната не ствара халуцинации.

Всушност, при класифицирање на психоактивните дроги воглавном (постојат многу) тие се делат на стимуланти, депресанти или халуциногени. И додека кај другите психоактивни дроги дестинкцијата е прилично лесна, марихуаната има својства од сите три категории, со тоа што може да се каже дека тежнее кон халуциногени.

Што се тоа халуциногени, што се тоа халуцинации, и каква врска имаат едно со друго?

Халуцинација, во поширока смисла всушност значи перцепција во недостаток на стимуланс. Односно, поконкретно, халуцинација се дефинира како перцепција во свесна и будна состојба, во недостаток на надворешен стумуланс, која има квалитативни карактеристики исти на реалната перцепција, односно е вивидна, значителна и се лоцира во екстерниот простор или свет, as you will.

Што се халуциногени?
Халуциногени се општа група фармаколошки агенси кои можат да бидат поделени во три широки категории: psychedelics, dissociatives, и deliriants. Oвие класи на психоактивни дроги се познати по тоа што можат да предизвикаат субјективни промени во перцепцијата, мислата, емоцијата и свеста.

Конкретно, канабиноидите (или if you prefer, тетрахидроканабинолот попознат како THC [главена, но не и единствена активна супстанца во марихуаната]) спаѓаат во посебна суб-категорија на категоријата psychedelics.

Што се psychedelics? Или психоделици?
Психоделици се супстанци чија примарна функција е изменување на когницијата и перцепцијата на корисникот.

Значи. Дали психоделиците може да предизвикаат халуцинации? Да.
Дали сите психоделици предизвикуваат халуцинации? Не.

Дали, конечно, марихуаната предизвикува халуцинации? Не.

THC-то како главена активен реагенс на марихуаната, и другите сродни реагенси се способни за активирање на ендоканабиноидниот систем во мозокот, при што, некои ефекти може да се вклучат во општа промена на свеста лесна еуфорија, чувство на општа благосостојба, релаксација или намалување на стресот, подобрено сеќавање на епизодната меморија, зголемен апетит, зголемена сензуалност, зголемена свест за сензација, творечко или филозофското размислување, нарушување на линеарена меморија, параноја, вознемиреност и нервоза, потенцирање на други psychedelics, и зголемената свест на звук, модели и боја.

Ниедна од овие карактеристики не е ни блиска до халуцинирање. Затоа, имајте во предвид, дека кога некој ќе ви каже дека се напушил и халуцинирал, ве лаже, и дека неговото кревко мозоче налик она на пубертетликата што ја цитирам, не можело да се снајде па го сркнало од анкциозност и параноја, или на маалски кажано, јадело over-и. Или бедови. As you wish.

Сум ви потцртал, сум ви болдирал, да не кењате дека е дугачко :D

Е штољубомориш бе??

Оти неможеш да напишеш текст пократок од две а подолг од 4 реченици??

Буда-абе ти имаш ли запалено џоинт??

Ако не какоза тебе на убав сончев ден,природа,сенка,пиво,џоинт и

Заеби еден ден тоа твојата ошо копи пасте технологија.
Хахахахх, абе не си пробал(употребувал) само ти такви иљачи.
И не е до не можење, туку вистината е кратка и јасна и не бара реферати секогаш ;).
Заеби рокери с мораве, пробај со ова

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom