Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Во иднина.. пред да ми реплицираш, молим те читај ми ги до крај мислењата... само толку ќе ти кажам

Длабоко се извинувам од дното на мојата душа, изгледа не сум при себе :pipi:

432371_10150609662479845_126264954844_9244184_1484512026_n.jpg

:eek: браво... а кога нема да ви прави толку задоволство тоа ќе преминете на нешто појако?! ...

Гледаш тука е причината зошто не преминме на нешто друго(појако*)-нема толеранција и затоа ист ефект ќе постигнеш со еден џоинт ист и со два,освен после вториот можеби ќе се прејадеш од благо како тулумби,еклери,чоколадо јас некогаш и пуканки правиме:D

*=Инсектициди,бензен,натриум хидроксид,син,камен,метали од нечистите непрофи правени амфетамини,екстази,PCP,талк,кокаин,керозин па се до тешките опијати-тоа не е појако,не е фенси...никако!!
не знаев дека за добар помин и секако добро смеење е потребно џоинт... не знам како јас досега сум успевала со моиве дома а и со друштвото да си поминам убаво без да земаме нешто.. мора да ни фали нас нешто.. тоа ќе да е

Ако е горе причината,тука е суштината на употребата,имено никој не вели дека за добар помин,смеење сексање и дружење треба и е неопходна трава!

Туку пробломот е во причината т.е дали некој ја употребува травата за бегствоод реалноста или само како средство за релаксација и малку Chillin.

Оној кој користи треваза да бега од реалноста нема да остане на трева,ќе проба све и свашта и хероин,икока,па ќе ги меша,ќе се фали со нив и да престане со нарк.средства најверојатносеуште ќе бега најверојатнно со алкохол и на крајот би му преостанало да биде најсреќен ако останесамо со цироза.

Воопшто не сум напната, само сакав да потенцирам дека за да некој се чувствува добро, доволно е да погледне околу себе и да свати што има. За последниот дел.... љубовта секој различно ја разбира пријателе. Ако си со личност што ја сакаш... тогаш ќе знаеш дека нема да ти треба ништо освен таа личност.
Еве направи споредба.. водење љубов (нарочно го кажувам овака.. затоа што секс за мене е кога двајца го прават тоа каде нема љубов туку чиста потреба) .. значи спореди ја состојбата после тој чин... и состојбата во која си додека си под дејство на џоинт. Ајде сега кажи кое од тие две работи е посилно.. и коа повеќе те релаксира, и кое повеќе те крева во облаци и се чуствуваш како да можеш се да направиш и како да е целиот свет розев и сите ги сакаш...
и да.. си зимам за право да споредувам за тие работи затоа што сум ги пробала и двете... само преферирам да бидам во прегратките на оној што го сакам и да уживам со часови во такво нешто отколку да дадам 200, 300... 500 денари за нешто што можеби те прави да се чуствуваш добро некој период.. а после да се чуствуваш како да си најголемото ѓубре што постои на планетата земја.
--- надополнето: 18 мај 2012 во 17:31 ---

Знаеш ли колку е јако чуството кога двата партнери се напушени и кога водат љубов? Магично! (y)

И не, некад светот не е розев кога си под дејство на марихуана зошто поинаку ги перцепираш работите. Светот ви е розев кога ќе се начукате у друштво ;)

Не би сакал син ми/керка ми да пушат трева поради фактот што е нелегално,јас значи знам да си запалам на периоди ама и знам со какви луге имам седено и понекогаш седам што стварно не знаат кај им е границата дуваат секој ден средуваат од какви све не дилери што и они самите се дрогираат со потешки дроги идат на журки и се прават пепел и просто некам моите деца да се мешаат со такви луге кога пушат трева или средуваат пошто,што све нема да им падне на памет.

Кога е нелегално олошот ја држи тревата(не сите ама ги има многу)и може да се забега во лошо друштво што се прават потешки ствари,еве на пример јас знам што правам и никогаш не би забегал со тешки дроги ама од кај знаете на нашите деца што све нема да им падне на памет.

Државата мора да ја направи тревата да биде легална за ако пушат да не се мешаат со вакви луге.

А дека самата трева те тера да пробаш нешто појако тоа е најголеми булшит,опшеството е такво што тие што пушат марихуана ке налетаат на многу тапа фаци.

Како влијае марихуаната на здравјето?
Со оглед на тоа дека е дрога!...
Па мене ми остава црни дупки во главата, и сигурен сум дека уништува мозочни ќелии. Така да, не може да влијае добро за нашето здравје.
Еве извадок од википедија. "Марихуаната се пуши или џвака заради причинување на халуциогени ефекти"

"Негативните ефекти на марихуаната можат да вклучат збрканост, акутни реакции, напади на беспокојство, страв, чувство на беспомошност и губење на самоконтрола. Хроничните корисници на марихуаната можат да развијат т.н. амотивационен синдром кој се карактеризира со пасивност, намалена мотивација и преокупација кон земање на дроги."

" ...марихуаната може да го растрои размислувањето, разбирањето, меморијата, говорот, способноста за решавање на проблеми и времето на реакција."

Едноставно, не може нешто што предизвикува халуцинации да е добро за нашето здравје.
Единствено за медицински употреби и за некои хронични заболувања може да се покаже како добра за здравјето.
Не сум хејтер на користењето на марихуаната, но познавам неколку постари луѓе, луѓе што користат марихуана повеќе од 10-15 години и еден не е "нормален".

"Марихуаната се пуши или џвака заради причинување на халуциогени ефекти"

Чудно, јас никогаш немам видено розев слон додека сум била напушена.
Зошто вакви глупости? Марихуана едноставно те опушта, нити халуцунираш, нити ти создава дупка во сеќавањето и слични глупости. Алкохолот може да ти создаде дупка во сеќавањето, и тоа уште наредниот ден да не се сеќаваш што се случувало вечерта. Јас секогаш се сеќавам што се случувало откако ќе прекине дејството на марихуаната. А видиш, едното е легално, другото не е.
И ред други работи што се далеку по штетни, а се легални. Зошто за нив никој не се противи?
Чоколадата дебелеат на пример, мајонезот покачува холестерол и исто така дебелее, свинското месо е полно со маснотии, кока колата да не зборувам колку е штетна... Зошто за овие работи никој не зборува како да се чума, а зборува за нешто што природата го создала и е сосема океј. Се халуцинирало бе еј, кои глупости.
Тие што преминале од марихуана на друга дрога, сами одлучиле така и сами се виновни. Оние што пушат секој ден марихуана, исто така се сами виновни. Не си ја знаат границата. Јас пред 5 ипол години прв пат пробав марихуана, и се случувало и по цела година, и по неколку месеци да не запалам. Значи - не ствара зависност.
Па и Википедија ако ја земаме за релевантен извор сме си ебале мајката.

Чудно, јас никогаш немам видено розев слон додека сум била напушена.
Зошто вакви глупости? Марихуана едноставно те опушта, нити халуцунираш, нити ти создава дупка во сеќавањето и слични глупости. Алкохолот може да ти создаде дупка во сеќавањето, и тоа уште наредниот ден да не се сеќаваш што се случувало вечерта. Јас секогаш се сеќавам што се случувало откако ќе прекине дејството на марихуаната. А видиш, едното е легално, другото не е.
И ред други работи што се далеку по штетни, а се легални. Зошто за нив никој не се противи?
Чоколадата дебелеат на пример, мајонезот покачува холестерол и исто така дебелее, свинското месо е полно со маснотии, кока колата да не зборувам колку е штетна... Зошто за овие работи никој не зборува како да се чума, а зборува за нешто што природата го создала и е сосема океј. Се халуцинирало бе еј, кои глупости.
Тие што преминале од марихуана на друга дрога, сами одлучиле така и сами се виновни. Оние што пушат секој ден марихуана, исто така се сами виновни. Не си ја знаат границата. Јас пред 5 ипол години прв пат пробав марихуана, и се случувало и по цела година, и по неколку месеци да не запалам. Значи - не ствара зависност.
Па и Википедија ако ја земаме за релевантен извор сме си ебале мајката.
Abe halucinjacija ne e samo da gledas slonovi :D
Toa ti se site lazni "efekti" sto ti se slucuvaat dodeka si naduvan. Ti se vrti, ti se spie, osekjas kako da se deres a ustvari sepostis i obratno i slicno.
Seto toa e halucinacija :)

Едно е да пробаш со друштво и да го правиш тоа оти сметаш дека е убаво за тебе... друго е како родител да го земеш детето со тебе и да му дадеш џоинт или било што. Да се биде родител е многу одговорна работа.. а секоја лудост што сме ја направиле како млади не треба да биде нешто со што треба да се гордееме или да ги бордиме нашите деца да го прават истото. Патем и пивото и ракијата и џоинтот си имаат како позитивини така и негативни страни.. е сега треба човек да ги стави на вага и двете и доброто и лошото и да процени дали е паметно нешто да прави и колку тоа него би го уништило.

Воопшто не сум напната, само сакав да потенцирам дека за да некој се чувствува добро, доволно е да погледне околу себе и да свати што има. За последниот дел.... љубовта секој различно ја разбира пријателе. Ако си со личност што ја сакаш... тогаш ќе знаеш дека нема да ти треба ништо освен таа личност.
Еве направи споредба.. водење љубов (нарочно го кажувам овака.. затоа што секс за мене е кога двајца го прават тоа каде нема љубов туку чиста потреба) .. значи спореди ја состојбата после тој чин... и состојбата во која си додека си под дејство на џоинт. Ајде сега кажи кое од тие две работи е посилно.. и коа повеќе те релаксира, и кое повеќе те крева во облаци и се чуствуваш како да можеш се да направиш и како да е целиот свет розев и сите ги сакаш...
и да.. си зимам за право да споредувам за тие работи затоа што сум ги пробала и двете... само преферирам да бидам во прегратките на оној што го сакам и да уживам со часови во такво нешто отколку да дадам 200, 300... 500 денари за нешто што можеби те прави да се чуствуваш добро некој период.. а после да се чуствуваш како да си најголемото ѓубре што постои на планетата земја.
--- надополнето: 18 мај 2012 во 17:31 ---

Точно.. јас и ти очигледно не живееме во исти свет, и немаме исти гледишта на некои работи... така да бесполезно е да докажуваме кој е во право, затоа што на крај ќе испадне дека и двајцата сме во право, затоа што никако не може на ова да најдеме средина кај што би се согласиле :)

Што се однесува до болдот... многу битен фактор е исхраната пријателе... многу битен фактор... тоа јас не го измислувам.. тоа може секој тука на форумов а и надвор од него да ти го каже..

Самиот акт се вика секс, дали се сакаат или не пак го вршат истиот акт :) Муабетов ме потсети на клипов:

Не може да ги споредиш пушењето со сексот, за двете работи различно ниво на сератоним се лачи. Не може НИКОГАШ марихуаната или хашишот да ти го доведат телото до ниво на оргазам, тоа може само хемијата(гадотии).
Кога ќе се качи нивото на хормони и кога сакам сексуално да се испразнам - секс, кога сакам да се релаксирам и да искулирам со луѓе може џоинт(што не значи дека мора).
За последниот болд, афтерефект таков имаат хемиите, алкохолот и евентуално трева прскана со хемии што пак не е убаво.
Ме интересира само колку години имаш, ако не ти смета да ми кажеш? :)

onie koi pusat ke ti recat super e , ni slonovi gledas, ni pak ti vetree mozokot, a onie koi ne pusat ke ti recat se najloso. koj e vo pravo toa ne znam, no znam primeri na lugje koi od sto bile napuseni i dolgorocni korisnici na marihuana ne si go znaeja patot do doma, pa sega odlucete sami dali vi vetree ili ne...

onie koi pusat ke ti recat super e , ni slonovi gledas, ni pak ti vetree mozokot, a onie koi ne pusat ke ti recat se najloso. koj e vo pravo toa ne znam, no znam primeri na lugje koi od sto bile napuseni i dolgorocni korisnici na marihuana ne si go znaeja patot do doma, pa sega odlucete sami dali vi vetree ili ne...

85-90% од луѓето до 30 години во Скопје (а претпоставувам и во останатите поголеми градови) конзумираат/конзумирале трева. Е сега 70% од тие ако не си го знаат патот до дома Скопје навечер нема да биде толку мртво.
Ако стварно постојат примерите што ги кажуваш, а не ги измислуваш или ПРЕРАСКАЖУВАШ од некој друг што ти прераскажувал на тебе тогаш твоите познаници се робајлии. И жити се имате интернет и сите информации ви се на дофат, а вие правите муабети на третодделенци.

Не сум хејтер на користењето на марихуаната, но познавам неколку постари луѓе, луѓе што користат марихуана повеќе од 10-15 години и еден не е "нормален".

Гарантираш писмено дека секој од тие кои како што велиш

но познавам неколку постари луѓе, луѓе што користат марихуана повеќе од 10-15 години и еден не е "нормален"

Дека користел марихуана и САМО МАРИХУАНА??

И де дефинирај не енормален??

Повлеченчовек НЕЗНАЧИ дека не енормален...којси бе ти да судиш??

Па сигурно се поздравуваш со нив а овде правиш лицемерие!!!

Како влијае марихуаната на здравјето?
а мене ми остава црни дупки во главата, Така да, не може да влијае добро за нашето здравје.
Со оглед на тоа дека е дрога!...

Нема црни дупки во гла атавтие се вон сончевиот систем.

и сигурен сум дека уништува мозочни ќелии.

Јас сум 100% СИГУРЕН дека алкохолот УБИВАбајагиповеќеклетки во мозокот а за оштетените мема назад.

Еве вака-од предозирање со алкохол-Откажување на функција на витални органи=Црн Дроб=СМРТ.

Респираторен систем+СМРТ.

Трајно Слепило.Губењена гповори слух.РАЗМИСЛИ ДВАПАТИ!!!

Е

"Негативните ефекти на марихуаната можат да вклучат збрканост, акутни реакции, напади на беспокојство, страв, чувство на беспомошност и губење на самоконтрола. Хроничните корисници на марихуаната можат да развијат т.н. амотивационен синдром кој се карактеризира со пасивност, намалена мотивација и преокупација кон земање на дроги."

Читај убаво,Инаку горенаведенотое точно и јас го напишав страна две-но несипрочитал или си таргетирал.

Понатаму

ве извадок од википедија. "Марихуаната се пуши или џвака заради причинување на халуциогени ефекти"

Не се исто што и Халуцинации!!!!!!!!!!!

Едноставно, не може нешто што предизвикува халуцинации да е добро за нашето здравје.

Диметилтриптамин предизвикува халуцинации(ненхал.Ефекти) па се лачи природно и е легален.

" ...марихуаната може да го растрои размислувањето, разбирањето, меморијата, говорот, способноста за решавање на проблеми и времето на реакција."

Точно-во ЕВД и кај ХК,поретко кај лица кои конзумираат рекреативно.

(Екстремно високи дози и Хронични корисници соодветно) .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom