Nymphadora
Емоцинално незрело џубре
- Член од
- 2 февруари 2009
- Мислења
- 986
- Поени од реакции
- 1.672
Во иднина.. пред да ми реплицираш, молим те читај ми ги до крај мислењата... само толку ќе ти кажамНемаш пробано трева?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во иднина.. пред да ми реплицираш, молим те читај ми ги до крај мислењата... само толку ќе ти кажамНемаш пробано трева?
Во иднина.. пред да ми реплицираш, молим те читај ми ги до крај мислењата... само толку ќе ти кажам
Се дешаваат грешки...Длабоко се извинувам од дното на мојата душа, изгледа не сум при себе![]()
браво... а кога нема да ви прави толку задоволство тоа ќе преминете на нешто појако?! ...
не знаев дека за добар помин и секако добро смеење е потребно џоинт... не знам како јас досега сум успевала со моиве дома а и со друштвото да си поминам убаво без да земаме нешто.. мора да ни фали нас нешто.. тоа ќе да е
Воопшто не сум напната, само сакав да потенцирам дека за да некој се чувствува добро, доволно е да погледне околу себе и да свати што има. За последниот дел.... љубовта секој различно ја разбира пријателе. Ако си со личност што ја сакаш... тогаш ќе знаеш дека нема да ти треба ништо освен таа личност.
Еве направи споредба.. водење љубов (нарочно го кажувам овака.. затоа што секс за мене е кога двајца го прават тоа каде нема љубов туку чиста потреба) .. значи спореди ја состојбата после тој чин... и состојбата во која си додека си под дејство на џоинт. Ајде сега кажи кое од тие две работи е посилно.. и коа повеќе те релаксира, и кое повеќе те крева во облаци и се чуствуваш како да можеш се да направиш и како да е целиот свет розев и сите ги сакаш...
и да.. си зимам за право да споредувам за тие работи затоа што сум ги пробала и двете... само преферирам да бидам во прегратките на оној што го сакам и да уживам со часови во такво нешто отколку да дадам 200, 300... 500 денари за нешто што можеби те прави да се чуствуваш добро некој период.. а после да се чуствуваш како да си најголемото ѓубре што постои на планетата земја.
--- надополнето: 18 мај 2012 во 17:31 ---
Abe halucinjacija ne e samo da gledas slonoviЧудно, јас никогаш немам видено розев слон додека сум била напушена.
Зошто вакви глупости? Марихуана едноставно те опушта, нити халуцунираш, нити ти создава дупка во сеќавањето и слични глупости. Алкохолот може да ти создаде дупка во сеќавањето, и тоа уште наредниот ден да не се сеќаваш што се случувало вечерта. Јас секогаш се сеќавам што се случувало откако ќе прекине дејството на марихуаната. А видиш, едното е легално, другото не е.
И ред други работи што се далеку по штетни, а се легални. Зошто за нив никој не се противи?
Чоколадата дебелеат на пример, мајонезот покачува холестерол и исто така дебелее, свинското месо е полно со маснотии, кока колата да не зборувам колку е штетна... Зошто за овие работи никој не зборува како да се чума, а зборува за нешто што природата го создала и е сосема океј. Се халуцинирало бе еј, кои глупости.
Тие што преминале од марихуана на друга дрога, сами одлучиле така и сами се виновни. Оние што пушат секој ден марихуана, исто така се сами виновни. Не си ја знаат границата. Јас пред 5 ипол години прв пат пробав марихуана, и се случувало и по цела година, и по неколку месеци да не запалам. Значи - не ствара зависност.
Па и Википедија ако ја земаме за релевантен извор сме си ебале мајката.
Едно е да пробаш со друштво и да го правиш тоа оти сметаш дека е убаво за тебе... друго е како родител да го земеш детето со тебе и да му дадеш џоинт или било што. Да се биде родител е многу одговорна работа.. а секоја лудост што сме ја направиле како млади не треба да биде нешто со што треба да се гордееме или да ги бордиме нашите деца да го прават истото. Патем и пивото и ракијата и џоинтот си имаат како позитивини така и негативни страни.. е сега треба човек да ги стави на вага и двете и доброто и лошото и да процени дали е паметно нешто да прави и колку тоа него би го уништило.
Воопшто не сум напната, само сакав да потенцирам дека за да некој се чувствува добро, доволно е да погледне околу себе и да свати што има. За последниот дел.... љубовта секој различно ја разбира пријателе. Ако си со личност што ја сакаш... тогаш ќе знаеш дека нема да ти треба ништо освен таа личност.
Еве направи споредба.. водење љубов (нарочно го кажувам овака.. затоа што секс за мене е кога двајца го прават тоа каде нема љубов туку чиста потреба) .. значи спореди ја состојбата после тој чин... и состојбата во која си додека си под дејство на џоинт. Ајде сега кажи кое од тие две работи е посилно.. и коа повеќе те релаксира, и кое повеќе те крева во облаци и се чуствуваш како да можеш се да направиш и како да е целиот свет розев и сите ги сакаш...
и да.. си зимам за право да споредувам за тие работи затоа што сум ги пробала и двете... само преферирам да бидам во прегратките на оној што го сакам и да уживам со часови во такво нешто отколку да дадам 200, 300... 500 денари за нешто што можеби те прави да се чуствуваш добро некој период.. а после да се чуствуваш како да си најголемото ѓубре што постои на планетата земја.
--- надополнето: 18 мај 2012 во 17:31 ---
Точно.. јас и ти очигледно не живееме во исти свет, и немаме исти гледишта на некои работи... така да бесполезно е да докажуваме кој е во право, затоа што на крај ќе испадне дека и двајцата сме во право, затоа што никако не може на ова да најдеме средина кај што би се согласиле
Што се однесува до болдот... многу битен фактор е исхраната пријателе... многу битен фактор... тоа јас не го измислувам.. тоа може секој тука на форумов а и надвор од него да ти го каже..
onie koi pusat ke ti recat super e , ni slonovi gledas, ni pak ti vetree mozokot, a onie koi ne pusat ke ti recat se najloso. koj e vo pravo toa ne znam, no znam primeri na lugje koi od sto bile napuseni i dolgorocni korisnici na marihuana ne si go znaeja patot do doma, pa sega odlucete sami dali vi vetree ili ne...
Не сум хејтер на користењето на марихуаната, но познавам неколку постари луѓе, луѓе што користат марихуана повеќе од 10-15 години и еден не е "нормален".
но познавам неколку постари луѓе, луѓе што користат марихуана повеќе од 10-15 години и еден не е "нормален"
Како влијае марихуаната на здравјето?
а мене ми остава црни дупки во главата, Така да, не може да влијае добро за нашето здравје.
Со оглед на тоа дека е дрога!...
и сигурен сум дека уништува мозочни ќелии.
Е
"Негативните ефекти на марихуаната можат да вклучат збрканост, акутни реакции, напади на беспокојство, страв, чувство на беспомошност и губење на самоконтрола. Хроничните корисници на марихуаната можат да развијат т.н. амотивационен синдром кој се карактеризира со пасивност, намалена мотивација и преокупација кон земање на дроги."
ве извадок од википедија. "Марихуаната се пуши или џвака заради причинување на халуциогени ефекти"
Едноставно, не може нешто што предизвикува халуцинации да е добро за нашето здравје.
" ...марихуаната може да го растрои размислувањето, разбирањето, меморијата, говорот, способноста за решавање на проблеми и времето на реакција."