Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Хмм незнам, може и ти си во право:LOL: ...обично во некој такви ситуации пробувам да го котролирам мозокот, никогаш не дозволувам било алкохол, трева да надвладее над мене, ниту пак патам од анксиозност..... јас мислам дека ганџата беше отров невиден! (y)

Ништо чудно жалфија да ти дале или да ти дале нешто испрскано со (вистинска) дрога.

А има некој слушано ептен добра музика иако таа не свири никаде? :)

Мислам дека не :)

Ништо чудно жалфија да ти дале или да ти дале нешто испрскано со (вистинска) дрога.

Мислам дека не :)

Ех сега не претерви и ти па :), сигурно нема да се газам од смеење од жалфија :pos:

А има некој слушано ептен добра музика иако таа не свири никаде? :)

Тоа е тоа!! Волшебна, вселенска света музика. Најдобра што ја иам слушано. :) Али исто така еднаш слушав гласови многу, 15 мин. неконтролирано надоаѓање на различни гласови од другари и другарки како да прават муабет у мојата глава среќа ми се има дешавано и у трезна состојба така да неам гајле : )))

Инаку значително намалив, неам пушено 3-4 недели затоа што оваа новава е премногу јака. Место да ме омалакса и да ме опушти ја осеќам дека ќе ми излезе главава надвор, премногу има интензитет а го нејќем тоа. Не можем да се снајдем у муабет со ненапафкани луѓе. :D

Пеер, незнам шо се чудите, странските сканкови имаат 3-4 пати поише thc од нашево гане... Друго е, инензитетот е друг..
Од две груди се осеќаш ко да си дувал наше гане у бонг, онака, убава плуќа. Те раскостува, од земја те одлепува.

Ех сега не претерви и ти па :), сигурно нема да се газам од смеење од жалфија :pos:

Не си пробала за тоа така викаш :D Се шалам, изгледа е второто :)
--- надополнето: 17 мај 2012 во 14:44 ---
А колку години си гуру канабис? :)

Па прв пат пред едно 11-12 години :)

Јас имам на 2-3 пати повраќано и знам дека ми се случи затоа што ептен многу повлеков наеднаш и ми се згади, се чувствував како наеднаш дупка да ми настана во белите дробови. Од тогаш помали димови тегнам, поради таа причина. Сакам убаво да ми биде, не да повраќам. И нејќам некое јако гане, нејќам да ме тресне од земја и да незнам кај се наоѓам. Доволно ми е само да прејдам од down во cool :pos:

Тоа е тоа!! Волшебна, вселенска света музика. Најдобра што ја иам слушано. :) Али исто така еднаш слушав гласови многу, 15 мин. неконтролирано надоаѓање на различни гласови од другари и другарки како да прават муабет у мојата глава среќа ми се има дешавано и у трезна состојба така да неам гајле : )))
:D

Ги знаеме во основа сајд-ефектите од марихуаната кои сме ги оетиле и на своја кожа и тоа е добро....добро се додека станува збор за сајд-ефекти како црвени очи,сушење на устата зголемен апетит што е многу лошо за еклерите фаст фуд-от и црната алва,ама да не ги занемариме оние ефекти од (по)високи дози кои го донесуваат феноменот на деперсонализација,дереализација губење контакт со реалноста понатаму забележлива карактерна промена,негрижа за самиот себеси или да бидам поточен појава на психотични елементи кои сепак ретко се јавуваат.

Она што ме загрижува се студиите каде .се забележани хромозомски нарушувања како и хормонален дисбаланс и нарушен клеточен метаболизам-Ова се се разбира многу ретки случаи речиси занемарливи бидејќи при истите се користени количества на ТХЦ неколкукратно поголеми од стандардниот џоинт..

Инаку значително намалив, неам пушено 3-4 недели затоа што оваа новава е премногу јака.. Не можем да се снајдем у муабет со ненапафкани луѓе.

Јас ич-крв ќе треба да давам....а после магарето лета ли!?

ЛЕТААААА:ROFLMAO:

Место да ме омалакса и да ме опушти ја осеќам дека ќе ми излезе главава надвор, премногу има интензитет а го нејќем тоа

Е штопа сакаш дасенаправиш ретардирана крпакоја јамрзи дасе мрдне а камо лидомаќински кафе данапрај,напати таквите намерно ги брецам и оти се крпа направени викаат остај ме пеер дее...БРЕ значи ги мрзи и да се расправаат а инаку брецни им го фудбал тимот очите ќе ти ги ископаат.

ете вечерва не напрајв и одма глава боли,раце се тресат,снага папсува :)))

А бе дувајте ич кур да не ве боли. Еден нека ми кажи дека е подобро да се начукаш со алкохол или да испушиш две кутии цигари во вечер во спореба со џоинт.
Единствена заебанција е шо живееме во конзервативна земја каде што се пати од посттитовски синдром,та иначе до сега да се легализираше че бевме држава ко шо личи! Али то е друга тема. Сум читал доста во врска со канабиси/сканкој/треви и слични тхц опијати и едино шо ти се накачува апетит друга "лоша" ствар не гледам :))))

А ако има и ако ми се одрази на понатамошниот развој и опстојување како личност,бујрум набројте ги фактите ;)

До модераторите (нормално ако може) ::
Поштедете не од дебилни мислења каде некој си закоравен ум ми спори кој бил џанак, кој пашкал кој вака или кој онака. Кој не пробал не знае и не може мене нити било кој да етикетира и без никакви факти да ми брбла до сабајле што чинело а што не, кога тој ни самиот не пробал повеќе од бурек - од рекла казала муабети и касандра трудна остана, а не сум ја ни пипнал!

Одамна не сум се раскарала на темава, но имам кажано свој став, па нема да се повторувам или да ве напињам. Не после една случка, која не сакам да ја спомнам. Сакам само да те прашам нешто, на што секако можат да ми одговорат и другите.
Би пушел трева со твоето дете? Ако да, од која негова возраст би му дал да пропуши?

п.с. Не мораш да пробаш нешто за да знаеш дали чини или не. Доволно е да си имал луѓе околу тебе кои го правеле тоа. Будалата учи од свои грешки. И не, не велам дека вие сте будали, само таква е поговорката.

Одамна не сум се раскарала на темава, но имам кажано свој став, па нема да се повторувам или да ве напињам. Не после една случка, која не сакам да ја спомнам. Сакам само да те прашам нешто, на што секако можат да ми одговорат и другите.
Би пушел трева со твоето дете? Ако да, од која негова возраст би му дал да пропуши?

п.с. Не мораш да пробаш нешто за да знаеш дали чини или не. Доволно е да си имал луѓе околу тебе кои го правеле тоа. Будалата учи од свои грешки. И не, не велам дека вие сте будали, само таква е поговорката.
Ја би пушел трева со моето дете откако проценам дека е созреано за таква ствар, најверојатно 18 плус минус година. Баш би ми било задоволство, одвреме навреме да испушиме една добра двојка и да си помуабетиме лежејќи у двор, отворено као татко и син, или татко и ќерка. А и жена ми гарант ке сака во името на младоста да стегне некој дим па така фамилијарно да се смееме 2-3 часа. А тек гости кога ке ни дојдат, па тоа седенка у дврор, палачинки, ладен чај, и како и секогаш добацување џоинт и отварање тешка дискусија за универзумот, животот и квантна физика :)

Колку игнорантски и истовремен навредлив коментар. Се извинувам на израз али преку кур веќе од вакви луѓе. Мислат дека се` знаат и дека многу правилно си го живеат животот и дека може да кењаат за работи што уопште не ги пробале. Страшно!
Можеше едноставно само да прашаш дали некој би пушел со своето дете а не овде да ни кажуваш дека си многу паметна и дека учиш од туѓи грешки.

Колку игнорантски и истовремен навредлив коментар. Се извинувам на израз али преку кур веќе од вакви луѓе. Мислат дека се` знаат и дека многу правилно си го живеат животот и дека може да кењаат за работи што уопште не ги пробале. Страшно!
Можеше едноставно само да прашаш дали некој би пушел со своето дете а не овде да ни кажуваш дека си многу паметна и дека учиш од туѓи грешки.

Да ти се плукнам во основната култура што ја имаш! :facepalm:
И да... како што имаш ти право да ми кажеш да пробам за да знам, така и јас имам право да ти кажам дека не морам да пробам за да знам. Не ти ја земав дрогата од раце што ми реплицираш со кур во постот. Свашта.:facepalm::facepalm::facepalm:

Да ти се плукнам во основната култура што ја имаш! :facepalm:
И да... како што имаш ти право да ми кажеш да пробам за да знам, така и јас имам право да ти кажам дека не морам да пробам за да знам. Не ти ја земав дрогата од раце што ми реплицираш со кур во постот. Свашта.:facepalm::facepalm::facepalm:

Да од толку работи во постот ти се фати за курот во него.. Нејсе, ја не знам каде виде дека алудирав да пробаш трева (не дрога), туку поентата ми беше дека темата е како влијае на здравјето и кога би пишала на темата треба да дадеш барем некои докази, научни поткрепи за тоа дали е штетна или не а не даваш некои сумливи поговорки или искуства од другари кои не ни кажуваат ништо важно и веродостојно за напредување на темата. Како јас што не се разбирам во фустанчиња и штикли така не се ни мешам во тие теми а најмалку да им кажувам што да прават и што е штетно со нив. Така и ти во овој случај, доколку имаш некое свое искуство, некое конкретно искуство со детали на твојот другар или некои научни работи што би помогнале на темата тогаш повели дискутирај али сите други постови од тврдоглави и ограничени луѓе ептен ме пизди. Инаку да поставеше учтиво прашање без да алудираш на тоа дали е некој будала или не тогаш уште поучтиво ќе ти одговорев дали и зошто и зошто не би пушел со мојте деца и ќе ти кажев лични лоши искуства кои се „сајд-ефектс“ на користењето на марихуана. Позитивните и да ги кажам не би ги сфатила. (y)

и извини ако се навреди со зборот„кур“ али воопшто не ни беше наменет за тебе лично туку кажано беше во фигуративна форма али сигурен сум дека тоа го знаеш :cool:

ПС. Колку ете за информација за атер на темата за здравјето, неам пушено 4 недели . Значи не е заразно, доколку сакаш да прекинеш или да направиш пауза можеш да го направиш тоа без проблем за разлика од цигарите за кој ви требаа месеци напор и различни методи за откажување ;)

Не, никако карање, нема потреба освен ако е на друг јазик, пример српски.
Немам деца и немам право да зборам дали би пушел со детето и слично, ама би го упатил и би му ги посочил сите работи кои треба да ги знае. Нормално доколку еден ден ми дојде и ми каже стари ајде да дуваме, што да му правам тогаш? Ќе прифатам, на крај краева мое дете ќе биде.
И точно, се учи од грешките - но будала е тежок збор, сепак се работи за неискуство и сите дадени ситуации се прилика за да се научи нешто, а наше е да ја прифатиме истата ситуација.
Поздрав Дивне :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom