Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ја легализираат ќе се мрдне економијата едно скалило погоре. На крај краева барем во медицината нека ја пуштат, сигурно дека ќе влијае подобро од хемиите што го корнат желудникот и ќе има поефикасни резултати. Но, има едно големо НО. :icon_lol:

Нема логика да се надеваме дека конзервативци би направиле таква либерална ствар, особено што истите драстично ги зголемија казните за консумација Пример - пресуда на тетовски суд за два џоинта :nesvest:
Конзервативците заебаа работа и во Холандија, лекот сега е Чешка :icon_lol:

Нас самостојните производители на опијати не интересира дали државата ќе субвенционира одгледувањето на такви лековити тревки и колкава ќе биде откупната цена.

Нас самостојните производители на опијати не интересира дали државата ќе субвенционира одгледувањето на такви лековити тревки и колкава ќе биде откупната цена.
Мислам дека ние одгледувачите на опијати би било добро да формираме здружение.Предлог имиња, ЗООМ - Здружение на Одгледувачи на Опијати во Македонија или ЗСПОМ - Здружение на Самостојни Производители на Опијати во Македонија.Најголем дел од нас сме мали земјоделци со по 5-6 саксии,но има и некои поголеми кои имаат и по цели ниви.

Мислам дека ние одгледувачите на опијати би било добро да формираме здружение.Предлог имиња, ЗООМ - Здружение на Одгледувачи на Опијати во Македонија или ЗСПОМ - Здружение на Самостојни Производители на Опијати во Македонија.Најголем дел од нас сме мали земјоделци со по 5-6 саксии,но има и некои поголеми кои имаат и по цели ниви.
Ако таа бабата од пред некој месец е големиот одгледувач, верувам таа и вработени да има.:P

Тешко да би се легализирала некогаш кај нас, а би било позитивно. Ќе се држат под контрола, ќе има чиста марихуана, а не 70% тутун да ти даваат, ќе си ја купуваш од продавници. Пошто знаеме дека некој шо почнува од трева, веројатно е да заврши на нешто многу појако, а ќе се информираат неговите дека е во пеколот кога веќе ќе биде на тоа појако. Плус, и кој сака да дојде до генџ, ќе го бара и под дрво и под камен, ама ќе го најде.

Тешко да би се легализирала некогаш кај нас, а би било позитивно. Ќе се држат под контрола, ќе има чиста марихуана, а не 70% тутун да ти даваат, ќе си ја купуваш од продавници. Пошто знаеме дека некој шо почнува од трева, веројатно е да заврши на нешто многу појако, а ќе се информираат неговите дека е во пеколот кога веќе ќе биде на тоа појако. Плус, и кој сака да дојде до генџ, ќе го бара и под дрво и под камен, ама ќе го најде.

Кој сака ќе најде,едино шо не мора да бара под дрво и под камен затоа што кај нас зад секој ќош имаш дилер па единствена работа што ќе треба да ја направи е да праша. Нема да наиде ни на осуда затоа што марихуаната е општоприфатена и од оние кои не ја консумираат а за оние кои ја консумираат не ни треба да се прави муабет.

Јас мислам дека не треба да се легализира марихуаната. Доколку се легализира консумацијата ќе и се намали двојно, ако не и повеќе а тоа ќе влијае врз сивата економија која ни е многу поразвиена од оваа белава. А и многу повеќе труд вложуваме во нејзино развивање па зошто сега да рушиме просек. Башка, убаво сме си свени дека се што е забрането е послатко. Ене на Ева и забраниле јаболка да бере и она за шо се фатила одма? Сеа кога јаболката за 15 денари ги даваат скапуваат така. Истото ќе се случи и со марихуаната. Затоа најубаво е вака. се си функционира како што треба. Трава има насекаде, кој сака си дува. На вести еднаш до двапати годишно ни кажуваат дека заплениле незнам ти колкава количина, јавноста е мирна. А тој шо си печали од тоа ке си печали вака многу повеќе него ако ја легализираат.

Доколку се легализира консумацијата ќе и се намали двојно, ако не и повеќе а тоа ќе влијае врз сивата економија која ни е многу поразвиена од оваа белава. А и многу повеќе труд вложуваме во нејзино развивање па зошто сега да рушиме просек. Башка, убаво сме си свесни дека се што е забрането е послатко.
Баш напротив нема да и се намали конзумацијата. Ти марихуаната ја конзумираш не ради тоа што ти е забранета, туку ради нејзиното дејство. Ако знаеш дека во секој момент можеш легално да си ја обезбедиш, ќе си идеш на пропишаното место и после слободно ќе си бркаш работа.
Which lead us to...
A би било позитивно. Ќе се држат под контрола, ќе има чиста марихуана, а не 70% тутун да ти даваат, ќе си ја купуваш од продавници.
Плус, од самиот промет на марихуаната, државата ќе си бележи приходи. Ем корисниците среќни, ем државата.

Кој сака ќе најде,едино шо не мора да бара под дрво и под камен затоа што кај нас зад секој ќош имаш дилер па единствена работа што ќе треба да ја направи е да праша. Нема да наиде ни на осуда затоа што марихуаната е општоприфатена и од оние кои не ја консумираат а за оние кои ја консумираат не ни треба да се прави муабет.

Јас мислам дека не треба да се легализира марихуаната. Доколку се легализира консумацијата ќе и се намали двојно, ако не и повеќе а тоа ќе влијае врз сивата економија која ни е многу поразвиена од оваа белава. А и многу повеќе труд вложуваме во нејзино развивање па зошто сега да рушиме просек. Башка, убаво сме си свени дека се што е забрането е послатко. Ене на Ева и забраниле јаболка да бере и она за шо се фатила одма? Сеа кога јаболката за 15 денари ги даваат скапуваат така. Истото ќе се случи и со марихуаната. Затоа најубаво е вака. се си функционира како што треба. Трава има насекаде, кој сака си дува. На вести еднаш до двапати годишно ни кажуваат дека заплениле незнам ти колкава количина, јавноста е мирна. А тој шо си печали од тоа ке си печали вака многу повеќе него ако ја легализираат.
Се напиша во постот ама заборави нешто - квалитетот , кој со легализацијата значително би се подобрил и наместо 90%(од пушачите на мара) да се труе со неквалитетна марихуана кој помешана со некои други супстанци може да има тешки последици по здравјето ,па би се пушела на некој начин "здрава" мара .

Под дрво и под камен беше со преносно значење, у смисол на: ако некој сака да дува, ќе најде без разлика дали е забранета и ќе дува.
Ти одговори веќе Ана Рајс. Не си свесна колку дувачи ги има, не, не, свесна си, знаеме дека секој втор дува, а секој, буквално секој има пробано. Значи, ако се легализира ќе се има квалитетна трева, и ќе се конзумира истата легално. И ќе се намали бројот на дечки кои влегуваат во дивите води, пошто земаш од некој денес трева, утре ти нуди бело, ти му веруваш и земаш, а ако е од продавница ќе си купиш само трева и може цел живот да останеш на истата.
Баш напротив нема да и се намали конзумацијата. Ти марихуаната ја конзумираш не ради тоа што ти е забранета, туку ради нејзиното дејство. Ако знаеш дека во секој момент можеш легално да си ја обезбедиш, ќе си идеш на пропишаното место и после слободно ќе си бркаш работа.
Which lead us to...

Плус, од самиот промет на марихуаната, државата ќе си бележи приходи. Ем корисниците среќни, ем државата.
Hell yeah!

Се напиша во постот ама заборави нешто - квалитетот , кој со легализацијата значително би се подобрил и наместо 90%(од пушачите на мара) да се труе со неквалитетна марихуана кој помешана со некои други супстанци може да има тешки последици по здравјето ,па би се пушела на некој начин "здрава" мара .
Ти можеш да најдеш чисто THC де, можеш и во домашни услови да го добиеш дури.:)

Нема логика да се надеваме дека конзервативци би направиле таква либерална ствар, особено што истите драстично ги зголемија казните за консумација Пример - пресуда на тетовски суд за два џоинта :nesvest:
Конзервативците заебаа работа и во Холандија, лекот сега е Чешка :icon_lol:

Ееее какви примери имало на ohridnews.com за 0,5 грама,за 0,67 грама такви цифри.Смешки :vozbud: А коментарот на полицијата во Данска :vozbud:

Which lead us to...

Не се слагам. Ок, има луѓе што ја консумираат ради дејството, не викам не. Ама и тие нема да ја консумираат толку често ако е легална, а не па дечиштана на кои главен филм им е да дуваат ради тоа што е забрането. А од детиште се почнува...
И не може да се негира ова, докажано е со безброј примери и важи од 7 до 77. На секој му е послатко забранетото.

Што се однесува за квалитетот, исто ќе биде. Пак ќе се консумира срање затоа што за убавото ќе се нема пари. Само сега легално ќе те е*ат во мозок.

А за државата ич да не му ја мислиш. Печали таа повеќе на овој начин. Мислиш не им текнало на сите влади што се изредија да ја легализираат?
Им текнало многу пред нас да ни текне и си ја направиле математиката подобро отколку ние. На власта и се битни парите, твоето здравје не и е битно ама ич. Да се грижеа за здравје ќе ја затвореа топилницата на пример, пред едно 20 години, и немаше да стане збор за рестартирање. Или пак ќе ги забранеа цигарите што се далеку поштетни од травата.

Ама и тие нема да ја консумираат толку често ако е легална, а не па дечиштана на кои главен филм им е да дуваат ради тоа што е забрането. А од детиште се почнува...
Ти сакаш повише да правиш нешто ако е легално или ако мора да се криеш и да се вртиш позади и бидеш претпазлив да не те забележи некој? Забрането е и да се убива, краде... го прави некој тоа само зашто забранетото му е послатко или од други причини?
Децата... тие дуваат од љубопитност за да и го откријат дејството.
А за државата ич да не му ја мислиш. Печали таа повеќе на овој начин. Мислиш не им текнало на сите влади што се изредија да ја легализираат?
Чек малце, сакаш да кажеш дека на државата повише и одговара нелегално да иде тргувањето на марихуана? Поише и одговара ако дилери како Рајко, Петре и Трајче во договор со корумпирани полицајци и остали си прават профити кои ги ставаат во свој џеб? Јас не гледам корист за држава тука, туку лична корист за овие луѓе, криминал. Уствари... забранетото е послатко :wink:
Јас кога пишав држава погоре мислев на буџетот, Кога веќе не можеш да ја сузбиеш конзумацијата извлечи корист-легализирај и наметни данок. Така ќе ти се слеваат парите во буџетот како приходи со секој промет ете ти за државата ќар, ете ти пари што можеш да ги користиш за финансирање на разни корисни проекти (без досетки за Скопје 2014). Јас не гледам дека марихуаната е нешто поштетна од цигарите и алкохолот. А и онака се користи во количина исто како кога би била легална. Ама не, премногу конзервативни сме за тоа прашање.
Им текнало многу пред нас да ни текне и си ја направиле математиката подобро отколку ние. На власта и се битни парите, твоето здравје не и е битно ама ич. Да се грижеа за здравје ќе ја затвореа топилницата на пример, пред едно 20 години, и немаше да стане збор за рестартирање. Или пак ќе ги забранеа цигарите што се далеку поштетни од травата.
Кога веќе не може да им забрани да пушат цигари, може бар да наметне акцизи и да си го претвори тоа во своја корист. Значи ти си свесен дека цигарите ти штетат, ама на своја одговорност си ги купуваш. Државата освен со пропаганда не може да влијае на твојот избор. Па така, како за цигарите, може и со легализација на марихуана да се иде.

Марихуаната е најнештетната билка на планетава! Туку, жалосно е што не само што не е штетна ами е и благодетна за здравјето на луѓето!!! Астмата е една од многуте болести кои марихуаната (во конкретниот случај Cannabis Indica) успева со леснотија да ги излечи без притоа да предизвика дополнителни болки, компликации, страдања и нус појави кај пациентот.

Постојат и отрови од змии кои се прават како лекови за одредени болести...но работата е што не на секоја болест а посебно не на секоја личност некои супстанции ( во случајот марихуаната )влијае исто.
Добар пример знам за еден мој пријател кој имаше проблем со тежината,дури му беше предвидуван краток живот доколку не ја намали,па така за да го намали апетитот употребуваше марихуана,и за среќа му помогна во добар дел...но поентата ми беше дека одеше на ризик затоа што мораше,додека пак знам и цели друштва кои буквално целодневно се со марихуаната,на некои од нив им се познава,на некои не...значи марата е еден вид коцка,може да биде позитивна,а и негативина...па вие размислете си дали морате да го ставате здравјето на коцка...

Boy, two, with brain cancer is 'cured' after secretly being fed medical marijuana by his father

By Daily Mail Reporter
Last updated at 3:16 PM on 4th May 2011

A desperate father whose son was suffering from a life-threatening brain tumour has revealed he gave him cannabis oil to ease his pain. And he has now apparently made a full recovery.

Cash Hyde, known as Cashy, was a perfectly healthy baby when he was born in June 2008 but became sick shortly before his second birthday.
At first he was misdiagnosed with glandular fever before his parents Mike and Kalli, from Missoula in Montana, were given the devastating news he had a serious brain tumour.
The little boy had to have arduous chemotherapy treatment to reduce the growth, which had drastic side effects including seizures and a blood infection.
Scroll down for video

article-1383240-0BE5885900000578-356_634x510.jpg
Mike Hyde with his son Cash who was diagnosed with a severe brain tumour

article-1383240-0BE5848300000578-276_634x441.jpg
Cash had to have high-dose chemotherapy which made him very ill

His distraught parents were repeatedly told he was likely to succumb to the illness because the condition was so bad.
After one bout of high-dose chemotherapy, Cash was so weak he could not lift his head and was too sick to eat any solid food for 40 days.
It was at this point that Mr Hyde decided to take action and go down the route of medical marijuana to try to help his young son.
Cash's doctors refused to even discuss the option but his father went and sought authorisation elsewhere and then secretly administered it through his son's feeding tube.
He also told doctors to stop giving Cash the cocktail of anti-nausea drugs he had been taking - although he never told them what he was doing.
Mr Hyde told KXLY News that his son started looking better right away.

article-1383240-0BE58B8300000578-692_634x469.jpg
Cash's father secretly gave him medical marijuana through a feeding tube

article-1383240-0BE5882B00000578-453_634x468.jpg
The youngster with his older brother Colty as he is treated in hospital

Mr Hyde said: 'He hadn't eaten a thing in 40 days - and, it was really incredible to watch him take a bite of a piece of cheese. It shows that he wants to live'.
He credits the cannabis oil with helping his son get through the chemo, and say Cash has now been declared cancer free by doctors.
The boy is now back and home and living the life of a typical young boy, playing with his elder brother Colty.
Medical marijuana is legal in some states, including Montana, but its use for children is poorly understood and quite rate.
The US federal government does not recognise the legality of using the drug for medical reasons and frequently clashes with states over the issue.
Mr Hyde told KXLY: 'It's very controversial, it's very scary. But, there's nothing more scary than losing your child.'
article-1383240-0BE58ABF00000578-855_634x363.jpg

Read more: http://www.dailymail.co.uk/health/a...d-medical-marijuana-father.html#ixzz1LPKp3ef3

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom