Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Бацилус а може од стручен аспект само со прости зборови за да разберам да ми ги кажеш ПОЗИТИВНИТЕ страни на тревата?

Тоа зависи што дефинираш како позитивно. Единствено што евентуално би можело да се дефинира дека има оправдано користење на ТНС е тоа што имам слушнато дека експериментално е обидено да со конзумација на ТНС да се подобрат односите помеѓу партнерите во еден брак во кој иако двајцата партнери биле деприминирани поради тоа што не чувствувале повеќе толку силна љубов еден кон друг ко порано. Со оглед на тоа дека тоа не внесено во пракса се гледа дека и тој обид за употреба на ТНС не допринел за некои значителни резултати.
И не се почнувајте да ги повторувате написите за тоа како ТНС можела да има лековите дејство бидејќи дури и да има некое лековите дејство нема да се користи како медикамент поради споредните појави кои се познати од користење на ТНС, освен тоа сигурно има друг медикамент со подобри лековити својства од ТНС кои ги немаат споредните ефекти.
Имајте на ум дека секогаш се избегнува користење на неуро и психоактивна супстанца за медицински цели освен во случај кога нема друга алтернатива, што најчесто е случај кај одредени неуролошки заболувања.

И ве молам не почнувајте со тоа дека им се дава на пациенти да конзумираат ТНС за да си ги намалат болките, за намалување на екстремни болки се користи Морфиум.

koj gluposti gi iznacitav tuka ajjjj....da ke prestanel da duva ako saka:zver: , bidete sigurni deka mozete:pos2:,sto ke ti e da duvas marihuana toa e droga stetna kako i drugite i site znaeme koi se posledicite po zdravjeto eden zivot imas pa ako si glup ke si go unistuvas ,a voedno ke go unistuvas i na tie okolu tebe ..:jaj:

Кај нас земјоделците мариуаната не е популарна пошо таа те тера на мрза и цел ден да лежиш под дрво и да се кљафтиш ко ненормален, а работата чека. Ние претпочитаме наркотици кои те тераат на активности како Кокејн или Екстази. Ко ќе се издрогираш со такви, цел ден трчаш наоколу, копаш ораш сеиш....

Кај нас земјоделците мариуаната не е популарна пошо таа те тера на мрза и цел ден да лежиш под дрво и да се кљафтиш ко ненормален, а работата чека. Ние претпочитаме наркотици кои те тераат на активности како Кокејн или Екстази. Ко ќе се издрогираш со такви, цел ден трчаш наоколу, копаш ораш сеиш....
пробај спид, може ке ви тргне :)
Или сликовито: туп туп тап.
:pos::pos:
Paaaa....ja mislam deka loso vlijae:pipi:
нешто паметно и од тебе...не, не е сарказам...темата е тапа...како влијае? лошо се разбира...зар лошо не ви е доволно??
мене ми е...

влијае прекрасно на нас

цигарите се поштетни

koj gluposti gi iznacitav tuka ajjjj....da ke prestanel da duva ako saka:zver: , bidete sigurni deka mozete:pos2:,sto ke ti e da duvas marihuana toa e droga stetna kako i drugite i site znaeme koi se posledicite po zdravjeto eden zivot imas pa ako si glup ke si go unistuvas ,a voedno ke go unistuvas i na tie okolu tebe ..:jaj:
Da potpolno si vo pravo draga ambasadorke jas nikogas ne bi posegnal po toa cudo zasto mi e mil zivotot i sakam da si go ziveam i da si uzivam vo slatki raboti kako sto se cokoladi mastiki :vozbud:sokovi lizalki :pos2: a ne vo drogi marihuani i stetni stvari po zivotot Luge uzivajte vo ubavi raboti NE SE UBIVAJTE SVESNO

Sekoja droga e losa pa i marihuata koja spaga vo lesni drogi.Ne e za dzabe receno so marihuana se pocnuva,fizicki ne e zavisna ama psihicki te rastura i nema niso podobro osven SVEZ :)

me interesira iskreno nekoj od deckive ili devojkive so konzumiraat grass ama postojano znaci ne ona dva tri pati sum pusel/a dali mozat i voopsto dali imaat ozbilna vrska! dali se posvetuvaat nekomu i se otvaraat dali imaat silni cuvstva i dali se uklopuvaat vo drustvo so luge sto ne pusat!
Moe mislenje e deka ustvari toa gomno go otupuva mozokot i socialniot zivot na coekot nadvor od krugot na narkomanicnjata ne funkcionira!
Imav decko koj so go sakav mnoogu,znaci mnogu i probav na sekakov nacin i na dobar i na los da go trgnam od toj svet ama za zal ne uspeav!da ne bese toj negov porok sea se ke bese poinaku on e tolku dobra komunikativna licnost ustvari BESE takov a sega?sega PROPAGA i zivee od den za den do momentot koa ke zapali joint..Koj znae moze e i na neso poise :toe:
a i toa deka e zavisnot veruvajte mi,e,posto probal mnogu pati ama ne uspeal za zal...ZATOA i prestanav da veruvam vo cuda i vo filozofiite negovi deka marihuanata ne e neso na so moes da se navleces bla bla bla..sekoj sto konzumira i go zbori toa dlaboko e svesen deka samo si se tesi!:uvo:
zatoa batalete toa drogite poso vo zivotot ima mnooogu poubavi raboti i VISTINSKI ZADOVOLSTVA!pa i problemite se sostaven del od zivotot so koj sto treba da se soocime a ne da begame od niv pusejki trava ili zimajki neso sl sto bi ne "opustilo"toa trae privremeno koga togas pak ke mora da se soocime so problemot!:( za zal toa nekoi luge ne go sfakaat na vreme ili pak ne go sfakaat nikat i gubat MNOGU!!!!!!!!! i najbitno site tie podatoci deka marihuanata e prirodna deka marihuanata ne e stetna SE ZABLUDA naucno dokazano paaaa..NE BI REKLA i pusenjeto treva go opravduvam samo kaj luge sto se mnogu bolni od rak ili sl i moraat da zemaat za da si ja ublazat bolkata a ne deka sakaat a ova sto kopiljacive ili deckovci od po 20 i poise godini pusat NE GO OPRAVDUVAM toa se luge sto go praat toa ili od film ej demek pusam faca sum ili si baraat uteha(LAZNA)ili pa treto drustvoto im e takvo!Nomalen covek so raste u normalna sredina so normalni luge e zadovolen od sebe i uspeva vo zivotot! Naoga nacini,inventiven e i kreativen ne mu treba nisto da zeme za da se cuvstvuva ubavo!Naoga zadovolstva vo najmalite nesta i postignuva mnogu!TOA E FAKT!

Ne mora da znaci deka nema cuvstva ako pusi treva kako sto vikas ti broken,a sekoja droga moze da se otkaze so silna volja a ako tolku si go sakala si mozela da go prifatis i takov kako sto e mislam deka ne bi mozel da te povredi,bidejki sekoj koj konzumira marihuana ne e voopsto nasilen naprotiv e miroljubiv.Sum bil i vo pogolemi sranja od marihuanata i da ne bese zenska mi da mi pomogne koj znae kaj ke bev sega!:jaj:

и шо е битно ако некој користи или не?
ако некој сака да си дува шо ви смета вас?
сигурно не ве загрозува со то вас.
јас сум за секој шо сака да си прај дури не му пречи на другите.
така шо треба да биди легално сето тоа оти има многу поопасни работи за здравјето на човекот кои се легални...
пр. Алкохол - легален
Ганџа - нелегална
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
TOCNO aLKOHOLOT UNISTIL POVEKE SEMEJSTVA I NAPRAVIL :nesvest:STETA DALEKU POGOLEMA OD MARIHUANATA A DA NE SPOMENAM ZA CRNIOT DROB POTOA DEKA E TOKSIK SPAGA VO OTROVI I MOZE DA PREDIZVIKA PARALIZA I TRAJNO SLEPILO

Ne mora da znaci deka nema cuvstva ako pusi treva kako sto vikas ti broken,a sekoja droga moze da se otkaze so silna volja a ako tolku si go sakala si mozela da go prifatis i takov kako sto e mislam deka ne bi mozel da te povredi,bidejki sekoj koj konzumira marihuana ne e voopsto nasilen naprotiv e miroljubiv.Sum bil i vo pogolemi sranja od marihuanata i da ne bese zenska mi da mi pomogne koj znae kaj ke bev sega!:jaj:
A кога веќе типот дотичен, не е зависен, бидејќи од марихуаната нели, " не се станува зависен(од еднаш педер не бидува)", зошто тој не се откаже за својата љубена? Ем ќе си направи добро на себеси, ем ќе си ја стабилизира врската.

A кога веќе типот дотичен, не е зависен, бидејќи од марихуаната нели, " не се станува зависен(од еднаш педер не бидува)", зошто тој не се откаже за својата љубена? Ем ќе си направи добро на себеси, ем ќе си ја стабилизира врската.

Ама не бе, шо ти е.
Тоа е дел од неговиот живот, личност и карактер, духовност, религија, you name it.
Навреда е да не го прифатиш без тој прекрасен дел.
Како да се обидуваш да го уништиш, да го контролираш, да го распарчиш.
Се разбира, би рекол дека најпаметно е да се опуштиш малце, ма се ќе биде во ред.

:nesvest:

Ама не бе, шо ти е.
Тоа е дел од неговиот живот, личност и карактер, духовност, религија, you name it.
Навреда е да не го прифатиш без тој прекрасен дел.
Како да се обидуваш да го уништиш, да го контролираш, да го распарчиш.
Се разбира, би рекол дека најпаметно е да се опуштиш малце, ма се ќе биде во ред.

:nesvest:

:pos: Некрофил сум, дел од мојот карактер е, прифатете ме... ама сакам и со девојка ми да имам секс.

И секако, покрај тоа да го прифати, може и да го остави. Ако си се закачил за некого, и не сакаш да си одиш, немој да кенкаш дека прави нешто што не ти се свиѓа, оди си. :jaj:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom