Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
ni tamu e legalizirano.....:nenene:

Како мислиш не е легализирано?

Од втора рака ти тврдам дека во Амстердам може да се купи марихуана и хашиш во локал и отворено се нуди има и на мени и сите работи. Другарка беше во Амстердам пред 1 недела и ова одговорно го тврдам.

На мозокот на оној кој мисли дека е во ред да зема дрога дрогата не може да му наштети.
Не останало ништо за оштетување.

На мозокот на оној кој мисли дека е во ред да зема дрога дрогата не може да му наштети.
Не останало ништо за оштетување.

Шо ти познаваш некој таков..? Шо мисли дека дрогата не може да му наштети...?

Таков не постои, секој е свесен за нејзината штетност и за нејзиното влијание, и тие шо конзумираат и тие шо се против неа....

Еве ја најновата вест околу марихуаната:
LOS ANGELES - The city that popularized the fast food drive-thru has a new innovation: 24-hour medical marijuana vending machines.Patients suffering from chronic pain, loss of appetite and other ailments that marijuana is said to alleviate can get their pot with a dose of convenience at the Herbal Nutrition Center, where a large machine will dole out the drug around the clock.
"Convenient access, lower prices, safety, anonymity," inventor and owner Vincent Mehdizadeh said, extolling the benefits of the machine.
Ме интересира сега што имаат да кажат тие шо кажуваа од "искуство" колку била штетна,колкава зависност се стварала од неа и слични глупости...
Мислам,кога е пуштена во легална употреба,како алтернативен лек против болка,губење апетит и слично,и тоа во државата која ја започна War on Drugs,мислам дека сепак била корисна за нешто,а?
Или па научниците згрешиле?
Ах,мора да е тоа...:pos2:
Еве и од CBS News...

Како клинец од време на време сум користела трева...интересна ствар во секој случај...сум имала и некои лоши ама повекето ми беа добри искуства...Но кога осетив дека користењето на марихуана почна да си игра со мојата меморија:lud: и да ми го квари помнењето:uvo:, е тогаш веке баталив...:banned:
Сум имала убави моменти и кога ке се сетам некогаш си велам, да фаца беше тоа.... ама....:ne_zboram...Сепак свеста за здравјето ми е појака :smir:

Јас колку што знам марихуаната влијае лошо на здравјето колку и цигарите а исто толку е зависна, токму затоа е легализирана во мнозина земји. Е сеа што е проблемот со неа, зошто е зезнато да се користи?
Затоа што нејзиното дејство врз организмот(без разлика дали засилува чувства, ствара радост, тага или....) по извесно користење избледува, односно организмот се навикнува на неа, па со цел човекот кој ја користи да го има истото чувство како кога почнал да ја зема посегнува по нешто појако(појаки дроги), значи според мене само тоа е нејзината негативна страна...

Како клинец од време на време сум користела трева...интересна ствар во секој случај...сум имала и некои лоши ама повекето ми беа добри искуства...Но кога осетив дека користењето на марихуана почна да си игра со мојата меморија:lud: и да ми го квари помнењето:uvo:, е тогаш веке баталив...:banned:
Сум имала убави моменти и кога ке се сетам некогаш си велам, да фаца беше тоа.... ама....:ne_zboram...Сепак свеста за здравјето ми е појака :smir:

Де бе, со тонажи ли ја конзумираше па шо успеала толку да ти наштети?
Или пушеше ''хемија''?

Точно дека тревата штети на меморијата. Го имав истото искуство и затоа и јас престанав. Имам другари кои поради тоа имаат меморија на риба.:nesum:

Цигарите(мислам)се поштетни од марихуаната.Марихуаната некој ја употребува не само за да искулира туку и за намалување на болката на некоја тешко излечлива болест а тоа преминување на потешки дроги од пушење на марихуана(мислам дека) нема врска.И да влијае на здравјето се намалува меморијата и се јавува збунетост поздрав

Тоа со губењето меморија е повеке само-сугестија.Човек мисли дека ја губи меморијата,бидејки слушнал дека тоа дејство го има марихуаната,па затоа сам се убедува дека заборава.А уствари нема врска.Меморијата е иста.
Ја губиш само моментално,додека си надуван,а после тоа,ако се сконцентрираш,меморијата ти е нормална.
Вракајки се назад,воопшто неможам да приметам разлика од времето коа дував и сега коа не дувам.
Ја на пример заборавам работи,ама тој проблем си го иам уште од мал,а не откоа почнав да дувам....

Де бе, со тонажи ли ја конзумираше па шо успеала толку да ти наштети?
Или пушеше ''хемија''?
Не бе, па ти....Јас не реков дека мене мозокот тотално ми се исушил туку само дека за разлика од порано сега осетив мал пад, што во секој случај не е на арно...Тоа дали било многу или малку, е релативна работа, ама доволно за да јас да си го земам како знак и да првземам нешто за тоа.

Тоа со губењето меморија е повеке само-сугестија.Човек мисли дека ја губи меморијата,бидејки слушнал дека тоа дејство го има марихуаната,па затоа сам се убедува дека заборава.А уствари нема врска.Меморијата е иста.
Ја губиш само моментално,додека си надуван,а после тоа,ако се сконцентрираш,меморијата ти е нормална.
Вракајки се назад,воопшто неможам да приметам разлика од времето коа дував и сега коа не дувам.
Ја на пример заборавам работи,ама тој проблем си го иам уште од мал,а не откоа почнав да дувам....

А тоа со меморијата, не зборам како краткотрајна последица (за време или брзо после консумирање) туку за месеци а дури и години потоа...И плус, ако тоа немаше врска лугето немаше ни да пишуваат за тоа на прво место:uvo: ! А за разлика од тебе, мене меморија од секогаш ми била на добро ниво, така да полесно ми беше да увидам дека настанале промени.

Marihunata e droga a sekoja droga vlijae loso.I glupo e da se tvrde deka tia sto se drogiraat imaat poubav zivot navistina procitav tuka sto pisele i bas e zalno sto imaat takvi nerealni svakanja deka ako se drogiras ke si pomines poubavo...ili ke bides po cool od ostanatite

Една интересна приказна за Марихуаната.
Вака ќе им објаснуваме на децата за 10-20 години :)

Добра приказна :helou: Ме насмеа барем .. Иначе марихуаната до 5мг се користи против болки и најчесто ја земаат болни од рак . Се повеќе од 5мг е веќе дување :) . Во поразвиените земји (САД,Русија..) таа се внесува преку инхалатор , а во останатите (Холандија ..) таа се внесува како џоинт .

Ја не би земал Мара бидејќи никој не би земал нешто кое го прави среќен освен ако претходно е несреќен . :baeh:

Затоа што нејзиното дејство врз организмот(без разлика дали засилува чувства, ствара радост, тага или....) по извесно користење избледува, односно организмот се навикнува на неа, па со цел човекот кој ја користи да го има истото чувство како кога почнал да ја зема посегнува по нешто појако(појаки дроги), значи според мене само тоа е нејзината негативна страна...
Тоа ти се приказни од фамилијарни булшит серии.
Кога се пуши на одредени времески интервали(на пример еднаш неделно),не се создава никаква толеранција.Значи,истата количина секогаш ке го даде истиот ефект.Нема потреба за зголемување.
Кога се пуши секојдневно,создава толеранција,ама сепак,во споредба останатите дроги(како на пример кокаин или хероин),и далеку помала.
И најважниот дел од се,дури и кога би се создала толеранцијата,секогаш може да се напраи пауза одредено време и после одново да се почне.Зависност не постои,ни физичка ни психичка,а во спротивното неможе да ме убеди ни свети Петар,пошто долго време не дувам,а воопшто никад не сум осетил потреба.
Имам желба,тоа е точно,ама желбата си постои уште од времето пред да почнам да пушам трава(мислам,како инаку би пробал),значи тоа нема никаква врска со зависност.
А тоа дека пушењето на марихуана,наведува кон земање посилни дроги,зависи од личноста и од ништо друго.Нема никаков објективен доказ,кој би го подржал ова тврдење.
А има против него:Растафаријанците.
Луѓето пушат трава,цел свој живот и тоа повеќе од било кое прдле кај нас,шо мисли дека знае нешто па на крај се навлекуе на хероин,па како шо знам,досега нема ниеден Растафаријанец кој посегнал по нешто друго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom