Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
еј тоа со вода дека ти бара организмот, дури и научно е докажано, ама признај дека полудуваш по благо....... јас не можам да се сопрам, а жими се не сум некој благоман :pos2:
пс значи да се разбереме: не сум мн по марихуаната и травките, али некогаш и тоа ти треба, да се опуштиш и да не се замараш со светот и другите околу тебе.........значи со друштвенце... погодено.. на некоја ливадка...со сокче и блачко...........ммммммммм ЗАКОН

Што замарање имаш ти како толкаво мало човече? Баш ме интересира, што е тоа што неможеш да го пребродиш само со седнување на некоја ливадка со сокче и блачко, а без марихуана. Жал ми е што вие бре деца незнаете да живеете ало!
Што ќе биде од вас утре? Ќе стварате здрави фамилии? Ќе бидете добри родители? Ќе има вашите деца на кого да се огледаат и потпрат кога ќе им треба? Чукнете си ги главите малку во тие досадни периоди кога морате "да избегате од светов" ... рескирајте една седенка на свесно размислување!

Друго ... преку глава ми е од луѓе што не признаваат дека се зависници затоа што тревата тоа не го може. А знаете што? И зависник од хероин ми го има кажано тоа. Факт е дека никој никогаш и ништо неможе да признае ... дека сте жива интелигенција во движење, затоа.
И уште нешто ... грл, немој толку да ја браниш тревата и да тврдиш дека само од неа може да се откаже човек. Знам на овој муабет и некој што се симнал од хероин, дури и без болници ... карактер што би рекол Свидн. Значи не е се` така како што вие сте замислиле, нали. Има и вакви и такви примери, само важно е сите што летате толку високо уште од пелени, да се симнете и да почнете да го живеете животот кој не е така лош онака општо на суво. Креативни сте, смислете и најдете начин ... можете ако сакате, да?

Sto e be muabetot so tie Alfi tolku li se stetni po zdravje ?

Заради нив морав порано да си извадам лична карта. Не што сакав туку затоа што морав. Знаат и без причина да “погалат’’ а камо ли да ти најдат трава.

Sto e be muabetot so tie Alfi tolku li se stetni po zdravje ?
E тоа СВИДН е мобилна полициска единица во која се влезени најлошите и најдобрите џандари и патролираат заедно по 2 по 3 во тим.
Целта им е спречување на уличниот криминал. И успешни се. Еднаш беф сфедок на една нивна акција. Ко у амерички фиљм.

Е сеа истите тие момци се исто толку агресивни кон криминалците колку и кон џанаците. Можеш да се спасиш ако не ти најдат ништо.

Знак на распознавање им се само педерушите. И ако веќе ги знаеш од порано, не се голема екипа, и иако ротираат често, сепак повеќето личат еден на друг, џандари јебига.

Мислам дека добиваш претстава што би можело да те снајде ако те снајдат овие момци ако им се уклопиш у опис на барани лица.

Комплекси....дека не е центарот на внимание:) просто е како граф Дивне:) за жал секогаш се бара одговор во нешто погрешно....

E pa ja vikam bidete postari od 25 nema da Ve zakachaat Vie ne Sweden lud ... pa dobro e toa preventiva treba da ima na teren

Комплекси....дека не е центарот на внимание:) просто е како граф Дивне:) за жал секогаш се бара одговор во нешто погрешно....

Не е тешко да се погоди, но ме нервира зошто е тоа така. Зошто на така млади деца со цел живот пред нив да не може да ги радува ништо друго освен моментите кога се напушени и влезени во само за нив познати филмови?
Зошто неможат да седнат на тераса и да гледаат непознати луѓе кои поминуваат, гужва од сообраќај, деца кои си играат пред зграда и да ги радува тоа?
Зошто неможат да седнат во кафич со друштвото, да уживаат во моментите поминати заедно во оговарања, смеења, плачења итн и да ги радува тоа?
Зошто неможат да седнат со семејството на ручек и да разговараат, да се зближат, да си ги кажат своите "проблеми" кои заедно ќе ги решат и да ги радува тоа?
Зошто неможат да имаат симпатии кои кога ќе поминат покрај нив да им го разубават цел ден и да ги радува тоа?
Па јас сум два пати поголема од нив и уживам во вакви ситни (најверојатно за нив глупави) работи и не ми требаат никакви додатни штетни материи да ме тргаат од реалноста и проблемите и да ме прават среќна ...
Ќе звучам како 50-годишна баба ама ако ... годините да им ги имам, ама паметот не!

Дивајн не звучиш како 50 годишна баба, звучиш како созреана личност што поминала и сито и решето:) јас имам пробано т.е. конзумирано многу повеќе од овие „пушачи„ што се нарекуваат тука, баш за да бидат центар на внимание....за жал ми беше глупа работа онака го правевме тоа ради заебанција, не за некое опуштање или влагање у филмови....
Има како што кажа попаметни работи за опуштање, јас си најдов фотографија:) ете се опуштам боље со вадење некоја за мене лично топ фотка повеќе него од опуштање после секс, најискрено. Поисполнет не сум бил никогаш кога ја извадив фотката со црвената маица на џебот :pos:
Мој совет за сите „џанаци„ на форумов, пробајте и други работи тревата не е единствената убава работа во животот, на крај краева заљубете се:)

Eh sea zosto ...

zatoa sto imame kablovska , internet IZBOR

zatoa sto e poeftin doint nego dve piva u grad , a od doma mozat da im dadat na 60 posto u Makedonija 100 denari za iskacanje... a trava evtina ... i begaat od realnosta koja e siva ...

ne opravduvam ama ne moze i mladinata samo da se krivi ... da ima rabota da ima perspektiva cel ... ne bi sedele po parkovi da pusat trava nego idat po logika i sto kur ako zavrsham skolo ... ni rabota ke najdam ni nisto... ti ibam drzava bachko...daj da svrtime uste edno krukce....da backo...gi gledas ...gi gledash ene gi na ridot... da backo zeleni se marsovci .... ne be backo toa e idninata ... da da taaka e backo bash sme hay... i jebiga ondak to ... zalno no vistinito

80 posto kaj nas se travaat oti drzavata e otidena u kurac GARANTOVANO a mladite pa ic ne se krivi za toa i se praat moderni djems dinovi bez da se informiraat ...jebiga mladost ludost

Ама не се свесни што може да им се случи ако ги фатат џандари

стара реченица ОД ГАНЏА СЕ УМИРА....АКО ТЕ ФАТАТ АЛФИТЕ

Не викам и јас дека младите се криви, барем не ја сносат цела вина. Криви се родителите по дома што ги имаат, а е исто како да ги немаат. После нив доаѓа државата.
Ако е така, државата и за мене и за тебе е иста нели. Зошто јас не киснам по паркови и сум работела уште од средно? Зошто сега на мои млади години имам свој бизнис? Дека државата ми дала, дека на пат сум нашла или дека сум сакала да создадам нешто и сум имала родители кои знаеле како да ме воспитаат и упатат? Па да замислам да сум пошла дома издрогирана, па уште тоа да траело и да не ме приметат и реагираат? Не биле такви, а и јас сум добра благодарение на нив.
Денес ги гледам таквите примери и околу мене, на страна форумов ... и ќе дознаат дека им се дрогираат децата, и за потешки дроги да се работи, креваат раце од нив и ги оставаат да живеат така. Родители? Абре се` тоа во едно купче, и во ѓубре ...
Поради нив доаѓа прелоша генерација, светов ќе се поремети ... ич не ги жалам доколку може некој нешто лошо да им направи за да се вразумат ...

Abe taka si e jas sto sum rekol za tebe deka si dete domakinche ...

za mene prvo drzava , pa roditeli , pa vospituvacki kadar , pa eptem na kraj decata se krivi za toa ... jebiga

Не е крив никој друг освен самите тие „пушачи„ значи НЕЈЌАТ да сватат дека има поубави работи, не гледаат на други страни гледаат само напред, тоа е проблемот од тоа куца магарето

Ne e taka !

ama nema da dokazuvam zasto ne e oti nema da bide vaspitno i opste polezno ...

A koga ljubovta i drugata ljubov idat zaedno? Koa ljubov + joint = mn pojse ljubov? :D:D:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom