Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Vlad II Draculea напиша:
Дајдо дека ја мешаа, ја мешаат... Ко демек ко че умри че реча не умре од коката, од песокта умре..... дека не е чиста, не е...бизнис
Ај немојте вака да кажувате нешто на памет: Koката се мешала со песок, земја, отров за глувци, гипс.

Хероинот го мешаат со отров за глувци и гипс, тоа е точно.
Но за кока горе наведените мешања се чисти киксеви.
Пошто не сте виделе кока очигледно, коката е бела како снег иситнета во ситни кристални прашинки како шеќер во прав.
Ако ја измешаш со било што од ова горе, нема да личи на кока и дилерот никогаш нема да ја продаде.
Дилерите ја мешаат со субстанци кои имаат анастетичко дејство, а на лик се бели или прозирни: анестезија за заби, апчиња ко андол и аналгин и сл. Можеби вас ќе ве прелажат дека кока е песок или земја, но не и нивните стални клиенти.
Истото е и за марихуаната, има копуци-дилери кои ја мешаат со чај, оригано или некое слично зелено растение. Секако тој што пуши редовно веднаш ќе забележи и ќе му ја рекламира купената стока.

gOJDO напиша:
Ај немојте вака да кажувате нешто на памет: Koката се мешала со песок, земја, отров за глувци, гипс.

Хероинот го мешаат со отров за глувци и гипс, тоа е точно.
Но за кока горе наведените мешања се чисти киксеви.
Пошто не сте виделе кока очигледно, коката е бела како снег иситнета во ситни кристални прашинки како шеќер во прав.
Ако ја измешаш со било што од ова горе, нема да личи на кока и дилерот никогаш нема да ја продаде.
Дилерите ја мешаат со субстанци кои имаат анастетичко дејство, а на лик се бели или прозирни: анестезија за заби, апчиња ко андол и аналгин и сл. Можеби вас ќе ве прелажат дека кока е песок или земја, но не и нивните стални клиенти.
Истото е и за марихуаната, има копуци-дилери кои ја мешаат со чај, оригано или некое слично зелено растение. Секако тој што пуши редовно веднаш ќе забележи и ќе му ја рекламира купената стока.

ц ц ц ц ц
на-на-наркоман :pop:
ме плашиш море гојдо едно :pos:

Коката е бела во Колумбија
Кај нас е кафеава
Има многу луѓе умрени заради миксот (особено со гипс)
Не се глупости, факти!

Одете на владината страна на САД за кокаинот и обрнете внимание на типките шо користеле кокаин,нема да ви текне да земете:se_ molam http://www.azag.gov/ChildrensPage/drugs.html

VirtualA напиша:
Коката е бела во Колумбија
Кај нас е кафеава
Има многу луѓе умрени заради миксот (особено со гипс)
Не се глупости, факти!
c_crack_02.jpg

жити се?:lud: :pop: до сега не сум сретнал кафеава кока.:raz:
а за да му се деси на џанак нешто од гипсот треба да се пука у вена. за да се пука у вена со кока, треба да е ептен навлечен, а ако е ептен навлечен разликува гипс и микс за кој што ти збориш од кока.
Муабетов ти беше ко да идеш ти у продавница и место леб да ти даде продавачката бетонски блок и ти да не приметиш:pos:
cocaine.jpg

Баш со гипс и јас не верувам да ја меша,не е луд дилерот да си изгуби муштериите со тоа што ке ги усмрти одма,треба да се заврти парата едно убаво а они сами ке си умрат некој ден од овердоуз:) ,можеби ги мешаат со нешто што не е смртоносно а да добие у количина, а 100% кока мислам дека тешко да најдеш,ако ја пробаш 100% ке ти рикне срцето одма,ке колабираш.

Во Прилеп имаше смртен случај токму заради тоа што дилерот ја помеша со гипс

abe toa se deshava ednash u 300 sluchai shto vi e be ej da beshe taka site ke ispoumiraaa znaete kolku narkomani ima u nashava mila mnkedonija mnogu mnogu

VirtualA напиша:
Во Прилеп имаше смртен случај токму заради тоа што дилерот ја помеша со гипс
Има се низ овој свет,не сумњам а баш за Прилеп се ми се верува,нај крими град у Македонија,таму до пари да дојдат и со ланата ке ти ја помешат.Кога и да одам у Прилеп мора или радиото на колата ке ми го украдат или стаклото на колата ке го скршат,само некоја пиздарија да направат,па сега и кашикари почнаа да фрлаат,добро бе има ли закон у Прилеп?Ај тие диклевци ги смирија сега кој ви праи бељи,неки нови клинци или опет стари:icon_lol:

Исти се
Полицијата ги знај сите наркомани и дилери и ништо
Да се помочам у државата

VirtualA напиша:
Исти се
Полицијата ги знај сите наркомани и дилери и ништо
Да се помочам у државата
Јас мислам дека не само што ги знае туку и ќар има од тие криминалци,кога сакав да пријавам у полиција кога ми ја опљачкаа колата,апарат од 400 евра,радиото,пари,братучед ми вика,дај заеби џабе ке пријавиш поврзани се:lud: си викам шо град ке да е овој,мора под итно да се смени нешто таму за никаде сте ,сериозно

хаха...од депото на СНТ при МВР(бившо НТШ) снемаа 28 кила кокаин и никому ништо.. не знам што се чудите на ситници?

Дечки (и девојки), бидејќи не сакам да испаднам „лошиот админ” кој „педерски брише” мислења уште еднаш фино ќе ве опоменам да се држите кон темата. Темата е „како влијае марихуаната на здравјето”, а не „сите муабети поврзани со дрога - тука”.

Затоа уште еднаш. Држете ја дискусијата во вистинска насока или подобро би било да се заклучи.

PS: Немора да ми реплицирате на ова тука на темата, едноставно продолжете со дискусијата ако имате нешто релевантно да споделите со останатите.

edit:
Заклучено бидејќи дискусијата повторно забега.
Доколку некој има потреба да се искаже на темава („како влијае марихуаната на здравјето”) нека ми прати приватна порака.

Група на Јапонски научници открија дека канабиноидите можат да предизвикаат губење на моќта на белите крвни зрнца да мигрираат до местото на инфекција и воспаление. Овој труд всушност се однесува на функцијата на CB2 рецепторите, за кои се претпоставува дека покрај неколкуте можни физиолошки функции, се влучени и во иницијацијата на миграцијата на белите крвни зрнца до местото на воспаление. Овој труд ќе биде објавен во Journal of Biological Chemistry, кој ќе излезе на 5ти Мај.

Еве линк до апстрактот:

http://www.jbc.org/cgi/content/abst...d=1&FIRSTINDEX=0& flag=PIP&resourcetype=HWCIT

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom