Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
moTaro напиша:
[FONT=Arial,Helvetica]Facts about marijuana....

има уште многу, али типови као гојдо тешко дека ќе сакаат ова да го прочитаат. Поголем бисер од тоа што ти сеа го напиша, НЕМА. Јас би ти предложил на тебе да одиш уште поназад од шесто.

Нема ништо полошо од игнорантно однесување.

[/FONT]
Има илјадници студии за марихуаната, а чии ставови се совпаѓаат или се спротиставуваат во зависност од тоа кој е авторот.
1) Допамин е хемиско соединение кое природно се произведува и се троши. Не е ниту смола, ниту лепак, ниту незнам си каков талог кој останува засекогоаш. Произведството на допамин во мозокот е стимулирано од разни соединенија, меѓу кои и тетрахидроканабинол.
2) Некој си проф. Мареј рекол дека според резулатите од повеќе студии дека пушењето канабис го зголемува ризикот за заболување од психоза од 2 до 4 пати. Од зголемување ризик за заболување поради редовно пушење канабис и психчко измрдување(до степен да завршиш во инстутуција како душевната болница во Демир Хисар) од пробување на канабис има разлика како што Дрслајца се разликува од Токио.
3) Бројот на клетки кои го сочинуваат човечкиот организам изнесува околу 100 трилиони, од кои 70 трилиони го сочинуваат нервниот систем. Нервните клетки не се регенерираат, нивниот број се намалува со нивното изумирање. За разлика од нив, останатите клетки имаат регенеративни својства.

Типови како гојдо не се такви стручњаци ко тебе, тоа малку што успеале во животот да го прочитаат го сватиле и не зборат на памет.

Не гледам причина за игноратно однесување, сепак нашиот дијалог се одвива јавно на некое завидно ниво. Мене ме загрижува инаетчиското однесување, мислам дека нема потреба.

Јас како тип - гојдо, не ги сакам средствата кои ја изопачуваат реалноста и ми ја менуваат функционалноста: цигари, алкохол, ганџа, дрога и сл.
Моите причини ги аргументирам вака:
1) Кога ќе се надувам, дента не сум способен за интелектуална и физичка работа, ме мрзи и сум поспан.
2) Кога ќе се начукам, дента не сум способен за интелектуална и физичка работа, а утре дента ме боли глава, жеден сум и мамурен и повторно сум неспособен.
3) Цигари мразам, повеќе би седел во кенеф полн со гомна, одошто во просторија зачадена од цигари.

Немам ништо против тоа ако некој одлучил да пие, пуши или дува, негова определба и негов проблем. Имам против дрога, не оправдувам и мразам џанаци.

Е вака. Нивото на дискусија се смени после твојот пост. Ако не можеш да видиш зашто тогаш немам коментар.

Мене ниту ме интересирало детали во поле на дрогите од било кој вид, мене ме интересирале само индивидуални чувства.

Јас како искусен практикан во 3-те вида на дроги изјавувам.

1. Марихуанта е за мене срање, не ме интересира ни аргументи ни факти од научници (некој ги побара мислам лу), јас само знам дека денеска јас не ја поднесувам и сериозно ми смета! Ми смета да сум во просторија со други пушачи. Значи пасивен дувач.

2. Тутунот, богами чувството на палење добра цигара после јадење, цигара со кафе, цигара со пиво или некој друг алкохол е за мене убава. Не навлегувам во тоа дали е здрава. Значи убава ми е, и ќе ја користам.

3. Алкохолот исто така. Исто како точка 2

Сумирано.

Нема дебата на тема за која што имам цврст став. Нема такви аргументи кои што ќе можат да ме убедат во спротивното. И не постои сила која што ќе ме натера барем за наносекунда да помислам дека марихуаната е сепак добра, лековита итн итн.

Поштуем право на избор, пушачи на травка, само не ми ја загадувајте просторијата со такво срање ако сум во неа и јас. Ако некој побара да излезам од просторијата каде што јас пушам тутун, ќе излезам веднаш. Нема да му објаснувам дека е здраво тоа што јас го правам. Не можам. А сеа да прочачкам по нет, сигурно ќе најдам работа две по што е здраво дури и цигара и алкохол.

Јас поаѓам од тоа дали ми е убаво додека ги конзумирам, а не од хемија, истражувања и ред други работи.

Мојата интелектуална енергија ја трошам на друга тематика, и мозочните станици ги полнам со информации од сосема поинаков вид !

и на крај донесувам закличок:

МАРИХУАНАТА Е ДЕФИНИТИВНО ШТЕТНА ПО МОЕТО ЗДРАВЈЕ!

moTaro напиша:
МАРИХУАНАТА Е ДЕФИНИТИВНО ШТЕТНА ПО МОЕТО ЗДРАВЈЕ!

Postot e stvarno na mesto.Postuem!!! Ama seto ova e samo..od tvoja gledna tochka!
Stois cvrsto na stavot deka marihuanata e stetna i ne ja koristis(i stetna e normalno..kako ne ne!)...a velis cigarite i alkoholot mozda se stetni ama ja ke gi koristam i tachka! E sea...da naletas na nekoj uzivatel vo marihuanata ..i toj ke ti go kaze istoto..."marihuanata ne e stetna(barem od negovoto iskustvo)..i ja ke ja konzumiram i tachka..bez razlika na toa sto drugite mi vikaat "nemoj".
Taka e sekogas...nieden na pr.alkoholichar nema da priznae deka e alkoholichar i deka alkoholot e steten! Ni eden korisnik na marihuana nema da kaze deka marihuanata e stetna zatoa sto toj e ubeden deka ne e isto kako sto ti si ubeden deka i posle se` od cigarite ne se otkazuvas.
Znaci...sepak zaklucuvame deka i ednoto (marihuanata)..i drugoto (cigarite i alkoholot) se stetni..samo sto nejzinite/negovite uzivateli toa ne go gledaat.Ednostavno se prepustaat na kratkotrajnite zadovolstva sto im gi pruza DROGATA u toj moment!

i sepak si trebal da dodadesh deka...I CIGARITE I ALKOHOLOT SE STETNI ZA MOETO ZDRAVJE(duri isto kako i marata) *no jas i ponatamu ke gi koristam.

p.s.istovo ke go kaze i nekoj narkos..koga se odnesuva na marihuanata

znaci se` na se`...eden e zakluchokot.STETNO E U SEKOJ SLUCHAJ ! (SAMO STO SEKOJ SI JA "VRTI VODATA NA SVOJATA VODENICA"...vo zavisnost od toa vo sto "uziva")

A da se razbereme...droga e i ednoto i drugoto.Imaat jako dejstvo na CNS

Апсолутно ова е само од моја гледна точка! И ништо повеќе!

Незнам за факти, аргументи и испитувања. :)

Имаш зеленко за постот. Потполно си во право. И дискусијата ептен ти држи!

Ne mozete da sporedite cigari i marihuana i tocka.

Jas odma mozam da prepoznaam nekoj "trevkash" (redoven).... no nikogash ne mozam da prepoznaam nekoj "pushach" (isto redoven)

Sednete i citajte efektite na cigarite.... alkoholot.... marihuanata.....vo coveckoto telo..... doktori.... naucnici.... niv gi oddelile i ne gi ostavile vo eden kup.

Eko1 напиша:

Jas odma mozam da prepoznaam nekoj "trevkash" (redoven).... no nikogash ne mozam da prepoznaam nekoj "pushach" (isto redoven)

Sednete i citajte efektite na cigarite.... alkoholot.... marihuanata.....vo coveckoto telo..... doktori.... naucnici.... niv gi oddelile i ne gi ostavile vo eden kup.
normalno e deka ne se na ist kup...Koga bi bile ...site najnormalno bi koristele marihuana sekoj den i setajki po ulica.Bash deka ne se vo isti...marihuanata e "zabraneta"
Ama muabetot e deka i toa i toa e DROGA. A droga na pr. e i cvet od lipa(odnosno ekstrakt od cvet od lipa)...samo sto prasanjeto e sekogas dali edna droga ke ima povece pozitivno ili negativno dejstvo vrz covekoviot organizam!
A u sekoj slucaj morame da se slozime deka ... i alkoholot..i cigarite...i marata...imaat "nekakvo" dejstvo vrz CNS...znaci..STANUVA ZBOR ZA DROGA!
(toa mi bese idejata na postot..deka kakva i da e droga...stetna e...samo zavisi "kolku" i "koga" ke ni nasteti)

Eko1 напиша:

Баш ова имав намера да го напишам.Тревкашите редовни сите можеме да ги препознаеме и немојте ни да се обидете да го негирате тоа. Типичен редовен наркоман(извинете али за мене наркоман секој кој редовно користи било каква дрога) е изветреан,се глеа дека мозокот не му работи баш како што треба,најчесто е спор и тн и тн..
Марихуната е ДРОГА аман кога ќе го сфатите тоа.Добар начин е да се избегне реалноста и да се ужива во еден замислен свет за оние кои што имаат проблеми со прифаќањето на реалноста што според мене се лабилни личности.
Јас лично немам потреба од мара од причина што можам самата свесно без потреба на било каква дрога дури и алкохол да си го доловам опуштеното,убаво чувство без на никаков начин да си наштетам.
Се што ми го поматува умот за мене е штетно.Дури и алкохолот иако е дозволен,не е дозволен во големи количини бидејќи ако те фатат пијан ќе бидеш уапсен поради рушење на јавен ред и мир.
Сум сретнала многу -лесни- наркомани и сум извлекла заклучок дека се препознатливи меѓу луѓето кои не уживаат дроги и дека дрогата во секој случај само штетно влијаела врз нивното психичко и физичко здравје.
Инаку марата се користи како pain killer кај ракот а не како средство за лечење на ракот.Значи не е лек туку е pain killer а сите знаеме дека токму тие апчиња штетно влијаат врз срцето и создаваат зависност...

Dani^^^ напиша:
Марихуната е ДРОГА аман кога ќе го сфатите тоа.
Инаку марата се користи како pain killer кај ракот а не како средство за лечење на ракот.Значи не е лек туку е pain killer а сите знаеме дека токму тие апчиња штетно влијаат врз срцето и создаваат зависност...

A sto "tupam" ja celo vreme

Anchi напиша:
A u sekoj slucaj morame da se slozime deka ... i alkoholot..i cigarite...i marata...imaat "nekakvo" dejstvo vrz CNS...znaci..STANUVA ZBOR ZA DROGA!

sepak mislam deka poveceto i svacaat (ustvari site) deka stanuva zbor za droga...samo sto "svoevolno" si go unistuvaat zivotot ( tie sto konzumiraat)

A i tochno e ...deka koga se koristat kako pain killer deka sozdavaat zavisnost.Samo sto tuka..."celta gi opravduva sredstvata" (barem spored moe mislenje)

Dani^^^ напиша:
Типичен редовен наркоман(извинете али за мене наркоман секој кој редовно користи било каква дрога) е изветреан,се глеа дека мозокот не му работи баш како што треба,најчесто е спор и тн и тн..
Мој добар другар и колега е првенец на генерација на ЕТФ. На 10-ти Јуни и лани и преклани исчисти година со просек 10.00. Еден е од најпопуларните фраери кај девојките на ЕТФ и општо низ градов. Другар ми дува најмалку 3 пати неделно. Дали ова се совпаѓа со твојот опис?
Во прилог земи ја и статистиката која вели дека над 80% од вкупниот број на наркомани се надпросечно интелегентни.
Dani^^^ напиша:
Сум сретнала многу -лесни- наркомани и сум извлекла заклучок дека се препознатливи меѓу луѓето кои не уживаат дроги и дека дрогата во секој случај само штетно влијаела врз нивното психичко и физичко здравје.
Си сретнала глупи копиљаци кои се експонираат пред тебе мислејќи дека така ќе станат популарни. Само физички пропаднати наркомани(од хероин и останати опијати) можеш евентуално да ги препознаеш заради нивниот нарушен физички изглед. Дури ни самите наркомани не ги препознаваат своите колеги кога не се под дејство на соодветната дрога. Trust me...

gOJDO напиша:
Мој добар другар и колега е првенец на генерација на ЕТФ. На 10-ти Јуни и лани и преклани исчисти година со просек 10.00. Еден е од најпопуларните фраери кај девојките на ЕТФ и општо низ градов. Другар ми дува најмалку 3 пати неделно. Дали ова се совпаѓа со твојот опис?

I jas imam dobar drugar shto na Medicinski fakulet vo Germanija e so prosek 10.00..... mnogu e popularen fraer tamu..... no toj nikogash ne ni mirisnal marihuana :raz:

Ne spomnuvaj individualni primeri.... nie diskutirame na globalna gledna tocka ili od licno iskustvo..... t.e. kako marihuanata vlijae na zdravjeto.....:icon_lol:

Да бе стварно наркоманите се најинтелегентни, кај мене у маало најголемиот џанак е локален шампион у шах.

Eve nekoi ubavi raboti:

• mood lift, euphoria
  • laughter
  • relaxation, stress reduction
  • creative, philosophical or deep thinking : ideas flow more easily
  • increased appreciation of music. More aware of, deeper connection to music.
  • increased awareness of senses. (eating, drinking, smell)
  • change in experience of muscle fatigue. Pleasant body feel. Increase in body/mind connection.
  • pain relief (headaches, cramps)
  • reduced nausea, increased appetite (used medically for this)
  • boring tasks or entertainment can become more interesting or funny

gOJDO напиша:
Во прилог земи ја и статистиката која вели дека над 80% од вкупниот број на наркомани се надпросечно интелегентни.

Си сретнала глупи копиљаци кои се експонираат пред тебе мислејќи дека така ќе станат популарни. Само физички пропаднати наркомани(од хероин и останати опијати) можеш евентуално да ги препознаеш заради нивниот нарушен физички изглед. Дури ни самите наркомани не ги препознаваат своите колеги кога не се под дејство на соодветната дрога. Trust me...

Зашто па ти толку ја застапуваш страната на дрогата и напаѓаш секој што ќе напише поинаку од твоето ебено мислење, а на момент самиот си се истакна дека си бил против тие срања?

Trust me? Ќе речеш!
TRUST ME!!?
FU!

Не треси глупости (ова е исто у твој стил)

Малку си ми фрики. Или си бил пичка па цел живот не си запалил тревка и си ги глеал другарите како се дрогирале па тоа те фасцинирало (оние со 10ка просек, и едни од најбољите фраери на електро па најверојатно и ти си сакал да станеш као нив), и сеа врз база на тоа коментираш. Или си тежок наркоман (џанак) до ден денешен па си ги оправдуваш делата со тоа што се тресеш врз форумскиве никови како травата била ок и како си имал првенци другари и триста курци примери кои што очигледно укажуваат дека да се пуши трава е кул и доблест а не маана?

Дрогата убива, и марихуаната е дрога. Затоа немој да ги залажувате луѓето дека не е штетна!!!

hm...izgleda deka "malku" pogresno se razbravte:)
Kolku sto jas svativ...gOJDO replicirase na dani za toa deka ne mozeme bash sekogas da gi prepoznaeme "narkomanchinjata".. i na toa deka i pokraj toa sto se uzivachi na drogata..sepak se inteligentni lugje. I toa drzi. Ne sekoj narkos e gloopav debil koj ne znae nisto drugo osven drogata. Zar ne?

Da be super vlijaat za zdravjeto toa sekoj diler ke vi go kaze:). Jas kolku sto znam marihuanata se upotrebuva samo vo nekolku drzavi vo svetot i toa kako PAINKILLER znaci ublazuvac na bolka a toa ne e nesto lekovito... taka da celoto toa povtoruvanje dobra e dobra e dobra e za zdravje go pravat tie sto sakaat da se opravdaat pred drugite. Bidete luge ako vi se duva duvajte a ne da izmisluvate prikaski deka bila zdrava i drugite da pocnat da duvaat...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom