Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
пред 5 год ми беше интерсно имав пробано повеке пати ништо посебно не е...сепак треба да се има граница за се:cool:

Од еднаш пробување не можи да те фати рак на дојка ;) инаку јас не преферирам дрога :)
Марихуаната не предизвикува, туку напротив лечи рак на дојка (како и астма, тумор на мозок, рак на кожа, ...)!!!
Не си кликнал на линкот изгледа, а гледам и нов си на кајг. така да сигурно не си ги прочитал благодетните дејства на канабисот на претходните страни од темава. ;)

Еве го линкот од претходниот пост со ракот на дојка:
http://lynnicewedewer.bizland.com/lynnicewedewercancerandcannabistreatment/id22.html

Како и линкот до стар но критичен мој пост на темава. :)

Еее темава натепа 114 страни .. Ахахах пари нема трева има државата :)

mara.png

Марихуаната и чоколадото... :)

Marijuana and chocolate
"Three substances in chocolate and cocoa powder may mimic cannabinoid by activating receptors or increasing anandamide levels. Anandamide is a lipid that binds to cannabinoid receptors and mimics the psychoactive effects of the drug. Chocolate is widely believed to enhance the effect of marijuana. A practical implication of this finding is that the amount of marijuana needed for medicinal purposes may be decreased by using it with chocolate, reducing both the risks and cost associated with marijuana."
PMID: 11363932

Модератор , ај заклучи ја и оваа тема , да има логика тоа шо го пиша у тема Дрога.

Требаше да биде заклучена таа тема од други причини а не дека било забрането тоа у Мк :pos:ако е така ај ќе заклучуваме сите теми кај што нешто е забрането.

Диктатурата на дело :pos:
Па ако продолжиме ОТ ништо чудно и оваа да ја затвори! :)
Еве по карбоксилацијата како канабисот (ТХЦ-то) го убива ракот. Ако сакате превод слободно кажете... ;)

"THC achieves this wizardry by binding to protein receptors on a cancerous cell's surface. Once attached the THC induces the cell to make a fatty substance called ceramide, which prompts the cell to start devouring itself. We see programmed cell death, what's more noncancerous cells don't make ceramide when they come into contact with THC the healthy cells don't die." :cool:
-Biochemists, Guillermo Velasco & Manuel Guzmán, Complutense University

dovolno ke bide vas da ve zartvorat ., shto pomalku vakvi ., kako vas pozdravi generacii posle vas:D:coffee:

Треба ли да превземам и други мерки?
Темата е заклучена од разбирлива проблематика.

Премногу оф топик.
Премногу препукување дали се лоши или добри наркотиците. Во смисла немаш пробано не тролај.
Премногу сеири и разменување на искусии за бонговите хоум мејд.

Мислам дека сум јасен да се прекине со Оф топик.

Имате врховен суд на форумов да се пожалите тоа е темата за прашања до администраторите.

Доколку стакате отворете тема во ЧДА за хоум мејд бонгови па и јас можда ќе ви дадам идеја од интернет. Или јас утре вечер ќе Ви ја отворам.

Секое наредно цитирање на овој коментар ќе биде избришан и секој нареден оф топик казнет.

Имам едно прашање!
Дали ви се случило од како ќе испушите марихиана, да ви се врти и лоши? Мене баш пред некој ден ми се случи така... толку ми се гадеше, што дури и сега кога ќе се потсетам ми се лоши.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom