Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Имам едно прашање!
Дали ви се случило од како ќе испушите марихиана, да ви се врти и лоши? Мене баш пред некој ден ми се случи така... толку ми се гадеше, што дури и сега кога ќе се потсетам ми се лоши.
Си претерал.
Можеби ти паднал шеќерот во крвта.

Имам едно прашање!
Дали ви се случило од како ќе испушите марихиана, да ви се врти и лоши? Мене баш пред некој ден ми се случи така... толку ми се гадеше, што дури и сега кога ќе се потсетам ми се лоши.
Јади нешто после пафкање.

Имам едно прашање!

Се дешава.
Бед трип ти е тоа, се случува ради:
Неубава локација и лошо друштво.
Лоша локација = Те пука параноја ради алфи.
Лошо друштво = Едноставно бед те пука.
Немаш јадено благо = Благо мораш.
Мешање со алкохол = Често се дешаваат такви ствари коа дуваш и пиеш.
До психа е. Ко ќе ти се деси, затвори очи, ослободи се, мисли на нешто убаво, зимај длабоко воздух, напиј се течност и касни благо, за 5 минути си ко нов :)
Немој да се плашиш, it makes it worse.

^
Зависи и од одгледувачот. Ако ти продал машка марихуана тогаш има лошо дејство.

Треба да си цефка за да не познаеш машка трефка , аи нема ефект машко ако е = нема туфки :tapp:,мож да начекал некоја попрскана со некое отровче.

Не мешај со алкохол или ако си ептен гладен... не зимај.
И глеј да не дехидрираш :D
Тоа ќе да се позаебани ствари.

Имам едно прашање!

Си пиел алкохол, си дувал максимум 10 пати у животов, ти паднал шеќерот, си дувал у лоши услови т.е вруќина, еден од овие услови мора да ги исполниш за да ти се деси тоа :D Ако си почетник, не се сили со големи димови или да гледаш да удишиш што појќе. Дури и цигара кога некој пуши за прв пат може да му се слоши а камоли марихуана. Можно е и да си пушел и некоја тешка прсканица и не си навикнат на такво тешко даберско дејство што не знаеш точно како да го извозиш :P

Еве како влијаат врз нашето здравје најважните 7 канабиноиди најдени во марихуаната. Any questions? :cool:
30223310150357543311315.jpg

Чекај има позитивно влијание врз здравјето, тогаш зошто не ја легализираат или па не им одговара на тие што го држат бизнисо? :@

Чекај има позитивно влијание врз здравјето, тогаш зошто не ја легализираат или па не им одговара на тие што го држат бизнисо? :mad:
Имајќи ја горната слика во предвид (медицинските бенефиции), како и долнава (индустриските бенефиции), пробај да замислиш колку индустрии ќе пропаднат (или во најмала рака за 50% ќе им се намали профитот) доколку во целиот свет 100% се легализира марихуаната.

modern-uses-of-industrial-hemp.jpg

Амстердам 2011 година, Бугарски оценувач на хашиш.:)

Ај овде да прашам :D
Дали пушењето на чаеви и слични тревки може да ве направи high? Читав низ странски форуми луѓе што дувале нане и имале некое релаксирачко чувство :confused: Тоа дека пушењето нане е штетно како пушењето цигара или џоинт (не иста штетност) знам, бидејќи на сите три начини вдишуваш чад но дали се добива чувство на хај со нането?

Ај овде да прашам :D
Дали пушењето на чаеви и слични тревки може да ве направи high? Читав низ странски форуми луѓе што дувале нане и имале некое релаксирачко чувство :confused: Тоа дека пушењето нане е штетно како пушењето цигара или џоинт (не иста штетност) знам, бидејќи на сите три начини вдишуваш чад но дали се добива чувство на хај со нането?
Dobro sho si prasha , da ne ispadnesh idiot

Da imashe efekt nane (ILi bilo koj drug caj) - site nane ke duvavme :pos:

Ама ова е преку каква конзумација?
Билокаква! :)
Доколку е од исклучиво чиста, висококвалитетна органска билка - тогаш немаш гајле. Тие што дуваат (само чиста трава) докажано е дека имаат помал % на ризик од добивање на рак на бели дробови дури и од непушачите (било какви непушачи).
Додека пак најдобриот и најефективен начин при лечење тешки ракови, алцхајмер, паркинсон, кром, М.С. итн итн итн..., е оралната употреба на маслото.

cannabisoil.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom