Како си ги замислувате самовилите? (со слики)

• Креатор на темата Креатор на темата streets_of_dublin
  • Време на започнување Време на започнување
fairy_head.jpg

the_wizards_story.jpg

kirstran.jpg

јас те пофалив на форум со аватарот и одма да се докажеш :pos:

јоукинг, сликиве се закон особено последната

Како си замислувам самовила?

Русокоса, згодна и искрена.
:) :)

glejte sea neam slika ama mislam deka treba da izglea kao vtorata slika na str 1.(ako bese taa- edna u belo ko nad fontana). poso ja ko so sum slusal samovili mislam deka se neso ko duhovi t.e toa se zeni so umrele ama ko nevesti mislam mladi barem u nasava makedonska mitologija e taka:pos2: .neznam ni ja tocno ama moja pretstava e toa a uspat ne mesajte samovili so vilenici poso mislam deka ne e isto toa so dugacki usi ne e samovila tuku vilenik mislam deka se 2 razlicni poimi :)

05-lord-of-the-rings-1024x768.jpg

Мојата самовила... ахх..:love1::wub:

немам слика а ги замислувам како високи млади девојки во бели лепршави фустани со многу долга светла коса и нежен глас што одекнува како ехо и споро се движат.
ама многу ме интересира она што се збори дека во 00:00 самовилите јадат и ако газиш на трева тоа време ќе ти се случи нешто. Ај ако знае некој нешто повеќе нека пише.

Малце сум збунет, праиме муабет за Elfs или Fairies? Пошо тоа се 2 сосема различни работи а ние имаме 1 превод за нив а тоа е "Самовила"
Ако се работи за Elfs, миљарда фимои и игри се имаат занимавано со нив така да мислам дека изгледот им е доловен како шо треба да изгледаат, а ако се работи за Fairies или такозвани шумски духови е ондак би требало да изгледаат нешо како онаа малецката на Петар Пан, или пак воопшто да немаат човечки облик неко да се некако стопени со природата (дрво, риба, пеперутка, гуштер, птица итн).

Simone_Linsell_Fairy.jpg

Au Au Au Da bef lezbejka samo samovili ke baraf :D

glejte ok e se
ama ja ko so gleam se e ispomesano duri posle slikive ne ni mozam da si zamislam poso ima onakvi mali ko od petar pan(ko so vika sephiroth), pa ko od gospodarot na prstenite pa i onie nasine (makedonski-go otupev so niva baba mi e kriva lol lol lol). haha neznam stvarno iame samo eden zbor SAMOVILI ama aj moze i vilenici i vili ama pa neznam so e so! dajte koj znae so se ovie tri, mislam ako se voopsto razlicni dajte informacija.ova do nigde ne vodi :)

lele mi ja pogodivte temava posho sum opsednata sum samovili i sli4no ..
fairy.jpg

ja samovilite gi zamisluvam vaka:visoki,ubavo telo,svetli oci(sivi,sini),dolga kosa(zlatna,crna),so beli ili sivi leprsavi fustani koi sto se vlecat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom