Како се „вадите“ од испрашување?

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Ја кажувате вистината:„Извинете,професоре,не научив и не сум спремен“,или пак смислувате некој изговор-„Немав струја дома“,„Морав да и помогнам на баба ми“ и слично?

Или пак никогаш не сте целосно неспремни-можеби сте запамтиле нешто од предавањето,и се обидувате да одговорите,без разлика што одговорот нема да биде задоволителен за професорот?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Се вадам со идење у бифето на школото на убаво горко кафе или некоја палачинка а ако ми се засвиѓа седенката т.е. ако има добри луѓе таму седам и си идам дома а следниот ден идам у амбуланта и зимам „боловање„ со 100 грама кафе

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Не сум спремен,бегав од на час,ко ќе имавме испрашвење чудна работа секогаш ми беше лошо итн итн без број причини

cinderella_

In love with you...
Член од
27 јануари 2007
Мислења
852
Поени од реакции
5
i vikam na profesorkata ne sum spremna.za djabe ke smisluvam opravdanija koa i taka i vaka ke mi stai znak deka sum odbila da odgovaram:toe:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Манипулација....

Секој професор има слаби точки... нешто на кое можеш да го фатиш на неговите! :)

Значи во никој случај не вели незнам...почни со кажување.. макар 1-2 реченици, и мени тема.... Секогаш успева, контра прашање....

Пример по историја:
Прашање: Брсјачка буна...
Одговор:Македонците кон крајот на 19 век се здружувале во чети, и во едно такво поголемо здржување настанала идејата за една посилна, заедничка борба во Битолскиот, Охридскиот, Прилепскиот и Демирхисарскиот регион. Професоре тука ме интересираше, имам еден дедо кој ми имаше покажувано некој стари книги и ми вика дека биле од баш таа буна... има кажувано дека после ги палеле селата... само незнам како успеале да се спасат сите луѓето?

Со тоа му ја префрлаш топката на професорот :)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Ја кажувам вистината. Не сум спремна, ќе одговарам следниот час. Што да лажам кога и вака и така ќе ми залепи кец. toae:
Скулгрл напиша:
Или пак никогаш не сте целосно неспремни-можеби сте запамтиле нешто од предавањето,и се обидувате да одговорите,без разлика што одговорот нема да биде задоволителен за професорот?
Нема да одговарам воопшто. Само ќе мумлам без врска, ќе се мачам да поврзувам работи меѓу кои имам празнини, ќе лупам глупости и на крај ништо нема да испадне. Само малце ќе го анимирам класот пошто сите ќе се смејат на неповрзаните работи што ќе ги зборам. :pos:

Или знам, или не знам. Ако научам убаво, ќе одговарам. Ако не, некој убав сончев ден пак ќе се видиме. yessir:

Член од
7 февруари 2007
Мислења
227
Поени од реакции
0
Се вадев пред час .... а ако не запалеше онда фифте HOME SWEET HOME а ако не беше ,,најавено,, тогаш си кажував
-Абер немам, ништо незнам :nesum:

Член од
15 февруари 2007
Мислења
82
Поени од реакции
1
Se onesvestuvav... :)) Se zezam. Samo na 1 cas se imav onesvesteno i od togas ne bev isprasuvana po toj predmet (istorija).

bodlikav

a.k.a C.Ronaldo
Член од
25 јануари 2007
Мислења
529
Поени од реакции
6
Или не одам на час, или пак кажувам дека неам врска :)

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
најчесто ме следи среќата и или не ме скорнуваат или пак успевам да прочитам нешто,колку да не е без ич и да не е кецче,али фала богу ме следи среќа до сеа...а ми се има случено 2-3 пати да станам и да кажам едноставно не сум спремна,и да ми залепат кец,али што е тука е!

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
Ех сеа не викам секогаш немам научено, ќе почнам да кажвам нешто, точно неточно не е битно, ќе ми поткажит некој, нешо сум запамтила, колку да не ми залепит кец. Едино кај она по психологија не мојш да се ваѓаш така, кај нејзе или знајш или не знајш, ако знајш убо, ако не, ај со здравје да си го носиш

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
зависи за кој предмет...скоро на сите предмети да ми кажеш 5 збора и правам цел роман што се вика,ама некогаш одам пред час се извинувам

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Од испрашување се ваѓам користејки течности...

Прав(ф)...не бива...

Kajgana Shop

На врв Bottom