Како се „вадите“ од испрашување?

cinderella_ напиша:
i vikam na profesorkata ne sum spremna.za djabe ke smisluvam opravdanija koa i taka i vaka ke mi stai znak deka sum odbila da odgovaram:toe:

епа бас заради ова не идам на часови кога не сум спремен. подобро еден оправдан отколку знак дека не сум знаел па да се намачам после да докажам дека знам да научам. :tapp:

vaka idese:
Moze sleden cas?
NEE, ako ne odgovaras kec
epaa..ok :)

Димитар напиша:
Манипулација....

Секој професор има слаби точки... нешто на кое можеш да го фатиш на неговите! :)

Значи во никој случај не вели незнам...почни со кажување.. макар 1-2 реченици, и мени тема.... Секогаш успева, контра прашање....

Пример по историја:
Прашање: Брсјачка буна...
Одговор:Македонците кон крајот на 19 век се здружувале во чети, и во едно такво поголемо здржување настанала идејата за една посилна, заедничка борба во Битолскиот, Охридскиот, Прилепскиот и Демирхисарскиот регион. Професоре тука ме интересираше, имам еден дедо кој ми имаше покажувано некој стари книги и ми вика дека биле од баш таа буна... има кажувано дека после ги палеле селата... само незнам како успеале да се спасат сите луѓето?

Со тоа му ја префрлаш топката на професорот :)

Ете баш така :) Ја свртувам темата или го игнорирам прашањето и почнувам да лупам нешто шо сум го слушнала од часот додека се предавало. Ако знам само 2-3 реченици цело време ќе ги превртувам и се снаоѓам. Кај сите професори не успева, не можеш стално да се вадиш на интелигенција.
Ми се случувало пак да сакам да мотам нешто ама ми рекле: „Ти поставив директно прашање и сакам таков одговор“. :roll:
За такви професори едноставно седнуваш и научуваш. :read:

Ednostavno ne se pojavuvas na cas. Posle toa ke ja izlazes klasnata/klasniot/roditelite deka cel klas ste izbegale ili te bolel mnogu stomak i slicno.

Димитар напиша:
Манипулација....

Секој професор има слаби точки... нешто на кое можеш да го фатиш на неговите! :)

Значи во никој случај не вели незнам...почни со кажување.. макар 1-2 реченици, и мени тема.... Секогаш успева, контра прашање....

Пример по историја:
Прашање: Брсјачка буна...
Одговор:Македонците кон крајот на 19 век се здружувале во чети, и во едно такво поголемо здржување настанала идејата за една посилна, заедничка борба во Битолскиот, Охридскиот, Прилепскиот и Демирхисарскиот регион. Професоре тука ме интересираше, имам еден дедо кој ми имаше покажувано некој стари книги и ми вика дека биле од баш таа буна... има кажувано дека после ги палеле селата... само незнам како успеале да се спасат сите луѓето?

Со тоа му ја префрлаш топката на професорот :)
:kaleberce::kaleberce::kaleberce::kaleberce::kaleberce:

секогаш со тоа...гледам нешто да прочитам колку да биди дека сум читала а потоа гледам да сменам тема...браво димитар како ти текна!

ако сум тапа ништо онака книга да не сум отворила тогаш си кажувам искрено-не научив за денес другиот час ке се јавам прва!
ем за професоро подобро-ем тие не пијат мастило!-одма свакаат!
:glupa:

ПрИтИ_гРл напиша:
:kaleberce::kaleberce::kaleberce::kaleberce::kaleberce:

секогаш со тоа...гледам нешто да прочитам колку да биди дека сум читала а потоа гледам да сменам тема...браво димитар како ти текна!

ако сум тапа ништо онака книга да не сум отворила тогаш си кажувам искрено-не научив за денес другиот час ке се јавам прва!
ем за професоро подобро-ем тие не пијат мастило!-одма свакаат!
:glupa:

Sfakjaat, ne se padnati od Mars, samo se pravat naudreni za nase dobro. Jas nikogas nemam kazeno deka ne sum spremen, sekogas vikam deka sum, vo kraen slucaj mesto 1 ke dobies 2!

-Професорке јас цела недела болен вие сеа мене ке ме испитувате тука.па стварно нема смисла сеа
или друга варијанта
-Неам прочирано имав некои проблеми ама здравје за наредниот час ке бидам спремен
или се бега од час и ич не му ја секирам после цел ден

Па искрено до сеа сум имал ептен среќа така да кога не сум знаел ама баш ништо никогаш не ме трефнале :)Ама и никогаш не сум рекол дека не сум спремен зашто скоро секогаш знам барем за 3. Единствено се имам вадено кај класните зашто они сепак попуштаат,а кај другите сум имал среќа.

procesorke ...MOLAM ..profesorke jas dlaboko od se srce se izvinuvam ne deka sakam da ve lazam deka sum naucil sve.. ali vistinata e deka malce skoro ic ne sum ucel ako moze za sledniot cas.

Najako vadenej,
mi vika broj 30,
momentalno ne e dostapen :)

Испрашување???

Јас во средно школо играв на картата јави се порано и уживај после така да не ми се десило нешто вака страшно изненадно.Ама во секој случај ако некогаш некоја лекција не ми лежела толку во тој случај вртев наоколу читкав набрзина слушав наоколу другарка ми ми шепкаше и така се снаогав.Не значи дека ако некој е одличен ученик секогаш знае се !!:zver::zver:

Ако нешто од лекцијата сум запамтила на час одговарам,па барем двојка-тројка ке извадам. Или ако на претходните часови сум спиела, не ни одговарам...Не сум спремна и кец ке добијам во секој случај :toe:

PA NAJCESTO KOA IMAM ISPITUVAJNE ME NEMA NA CAS,A KOA ODAM KE NAUCAM..........

Ako znam barem nesto da kazam ili sum zapomtila nesto od predavanjeto togas se vadam nekako, vrtam sukam, treskam gluposti, :) a ako sum epten tapa me nema na cas ili Vikam deka NE Sum spremna :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom