Темава ја отварам бидејки во петокот,на 26.11.2010 година точно во 15 часот и 30 минути,загубив некој кој ми беше премногу драг, кој го сакав со целото мое срце,некој кој ми даваше утеха во животот, кој безрезервно ме сакаше и кој беше покрај мене и во добро и во лошо.Го загубив најдобриот пријател, најмилиот придружник и чувствувам како да загубив дел од себе.
Трет ден размислувам дали можеби ако направев нешто поинаку можев да го спасам. Постојано ми се врти една слика во глава, како утрото го бакнувам и му велам те молам оздрави, за неколку часа подоцна да ми кажат дека заминал. Неможам да си простам што не бев покрај него во тие последни мигови да му кажам колку го сакам, и можеби доколку можев да сторам нешто за да му помогнам или да му олеснам. Не можам да јадам, неможам да спијам, постојано се молам ова да е само лош сон, дека не е вистина и дека кога ке ги отворам очите повторно ке биде покрај мене. Срцето ми е скршено и незнам како да продолжам понатаму.
Тоа ме мотивираше да прашам како вие се справувате со загубата, во што ја наоѓате силата за да продолжите понатаму? Бидејки искрено јас незнам како.
Едноставно е премногу болно.