Z
zmej gorjanin
Гостин

"Македонија" 4.08.1933

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова треба да е "сериозно" прашање..?!?Kasnakoski напиша:Од каде пак сега татари?
Ашколсун бре Касни-Коскена птичке, те шуќур, аферим конечно си призна.Kasnakoski напиша:Ченто, дали знаеш што пишува во двете книги?
Првата е граматика на славјански јазик, втората е граматика на новоблгартски јазик.
Славјански е едно, се нарекувал уште црковнославјански и старобугарски, а новоблгарски е друго.
Тоа што ти пропагирале дека славјански и бугарски е исто, не е вистина.
Пак ЛАЖЕШ како турко-монголски циган.Kasnakoski напиша:За Стамболовштината ама ич не си во право.
Тие кои кажале “кье ми даеш пари - кье се чинам бугарин” не биле од твоите Македонци, биле Власи.
![]()
![]()
Авторот си напишал ЦИНЦАРОТ НАУМОВ И БАДЕВ, двајцата од кралимаркова града Прилепа.
Сигурно е дека Наумов бил Влав, а каков бил Бадев не знам, ама во секој случај не бил од македонските Бугари.
Единствениот народ што може да се нарече АМОРФНА МАСА е оној што до ден денешен плаќа пари за да придобие што повеќе души во своето стадо.Порази јас немам и нема да дочекам.
Подобро ориентирај се кон пропагандата на Цвијиќ - дека сте биле аморфна маса.
Тоа со Македонци отсекогаш ти е кауза пердута.
Демек нема шанси да го докажеш.
Јасно е за секој дека твоите претци биле Бугари.
Тоа не го негира и Мисирков.
Се видоа твоите манипулации околу К`нчов и Поп Арсов.
Колку и да измислуваш, од вистината бегање нема.
Секој паметен човек може сам да си провери што е напишано. Се разбира ако е заинтересиран за вистината.
Ако сака да си верува во митови, тој ќе си верува.
Хаха, "хумореска" си ти и твоите глупави обиди да омаловажиш се' што не ти одговара и овде и секаде.Како удавник за сламка се фаќаш.
Ова хумореска јас прв ја покажав. Ве чекав да се нафатите.
Дочекав.
Ајде убаво читај, па тогаш се радувај.
Како удавник за сламка се фаќаш.
Ова хумореска јас прв ја покажав. Ве чекав да се нафатите.
Дочекав.
Ајде убаво читај, па тогаш се радувај.
Анџак де, сте ја прифатиле грчката пропаганда.Хумореската требаше да биде на наша сметка, исмејување на писмото на некој Македонец до бугарската редакција на некој си весник, меѓутоа содржината укажува на идентични гледишта на денешните Македонци спрема вас Бугарите.
Озбиљно?Леле какво шамарање изеде каснакоски, да те видам чаша вода би ти дал.
„Жал“ ми падна.
за ова ми мириса ќе ти скине божо 15% од плата.
имав тежок ден, ама ова ми ги напуни батериите 200%.![]()
Важи Брат, еве ќе те послушам.Bratot напиша:Ченто,
те молам воздржи се од ниски квалификации и не оди надвор од тема со докажување на потеклото на Аспарух![]()
Абе јас ти покажав и докажав и ти си призна дека бугарски и славјански јазик не е исто и никогаш не било исто, или сега ќе ретерираш и од тоа што сам го кажа?Ченто, сакаш или не вие сте биле Бугари и сте биле горди со тоа што сте биле Бугари.
Тоа што сте имале учители кои ве натерале да се срамите од тоа што сте биле си е ваш проблем.
И толку си се опосебил, што не го разбираш јазикот на Гоце Делчев.
Што има да ти се објаснува и преведува од примерите кои си ги навел?
Е па опосебен си. Не си поврзан со минатото на кое претендираш.
Види си ја хумореската.
Гледа се дека не ја разбираш.
--- надополнето ---
Анџак де, сте ја прифатиле грчката пропаганда.
Ашколсун!
Ако дадеш кога за прв пат некој нешто напишал за македонски јазик, ќе ти кажам евалла.
Јас за бугарски јазик во Македонија ти имам подготовено баја баја примери низ вековите од 9 до 20.
Има нема едно 1100 години.
Кажува да, ама треба да се знае и од каде произлегува.
Ако дадеш кога за прв пат некој нешто напишал за македонски јазик, ќе ти кажам евалла.
Јас за бугарски јазик во Македонија ти имам подготовено баја баја примери низ вековите од 9 до 20.
Има нема едно 1100 години.
Њама такова прича.![]()