Како ја лечите депресивноста?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Депресијата онака како што медицината или психологијата ја познава е болест која не се лечи многу лесно. Секако, излечлива болест е меѓутоа индивидуално е, нејзиното совладувaње во смисла колку време му/и е потребно на пациентот.
Исто, постојат да/не тест-прашалници кои го одредуваат процентот/степенот на твојата депресивност.
Најчеста е онаа блага меланхолично-депресивна состојба (која не сум сигурна ни дали може да се “покрие“ со името депресија) која знае да не зафати, од најразлични причини и која лесно се надминува. Меѓутоа имаме и сериозни депресии кои траат по седум години, на пример како таа на Nataile Imbruglia.
И тука е вклучен третмани со медикаменти, психоанализа, и потребно е многу време.
Прашањето инаку, се однесува на она што јас си го викам “народна“ депресија, и истата си ја надминувам со позитивно размислување и автосугестија.

Eeeee stvarno sum grevce koa sum depresivna, celo vreme mi se place, se potsetuvam an se i svasta.A inace so so ja lekuvam?Pa so znam ponekogas moze da si zeam blago do mene i da se sozaluvam i druzam so TV, a nekogas koa sum epten depresivna ke si izlezam nadvor i ke si se setkaram ko budala sama nekade i ke si mislam na 300 raboti potoa si se vrakam doma i legnuvam da spijam i nz kako ama sekogas potoa mi e podobro :pos2:

ретко паѓам во депресија.. а ако почуствувам симптом одма тргнувам во шопинг...:pipi:

Па не ми успеало до сега да ја излечам со нешто што сум пробала , едноставно се случило по некое време пополека да изчезне....

излегувам од дома или пуштам музиче, мислам на убави работи,зборам на тел:pipi:

pa skoro nikogash i ne sum depresivna...ali koa veke sum..ke izlezam nekade..ili ke fatam neshto ke chistam niz doma ili ke igram cs pa taka..:wink:

Па не ми успеало до сега да ја излечам со нешто што сум пробала , едноставно се случило по некое време пополека да изчезне....

same....и ме нервира тоа....

Пааа со една добра медитација :baeh:

Со друштво. Секогаш помага.
Може да се комбинира со музика и алкохол, за оптимален ефект.:wink:
А еднаш памтам, зедов албум и ги разгледуав сликите и ...кога ќе видиш што се си поминал и до кај си стигнал, а уште подобро, што се те чека... тоа е чудо колку брзо чашата ќе стане половина полна.

voopsto fizickata aktivnost e mnogu vazna i potrebna za da ne se zapadne vo depresija.

Со убаво вдиши издиши и со некоја добра шега

Ne ja lecam nikako.Mislovnata aktivnost ja sveduvam na minimum i cekam da mi pomine sama od sebe.

Намалување на проблемот со депресија

За депресијата да се намали покрај прошетките, ако има желба да ги прави, а депресивните обично и се затвораат дома и ништо не ги интересира. Јас предлагам покрај фармаколошките препарати, многу е потребно дасе земаат природни производи кои содржат, протеини, масти, шеќери, витамини, минерали и голем број биостимулатори, т.е. Бидејќи нашето здравје го загрозува комбинираното делување на многу фактори. Загадувањето на животната околина поради хемизација(пестициди, нафтени деривати) и урбанизација (електромагнетни зрачења, високо ниво на бучавост), употребата на алкохол и никотин, висок степен на стрес и многубројните болести ја зголемуваат потребата за витамини, микроелементи, антиоксиданти и други важни материјали важни за животот, чиј хроничен дефицит го прави организмот поизложен на болести. Јас познавам природен напиток кој содржи над 150 биолошки состојки. Ако Вашата желба е да се чувствувате одлично и да имате добро здравје. Вашето здравје е во вашите раце.

Sum slunal ,sum cital ama deka Depresijata se lekuva se setanje ova sega citam..:)..Inaku depresijata e Bolest..psikolosko poremetuvanje.. Nemate volja i ste nezainteresirani za nisto sto se slucuva so vas i okolu vas.Custvuvate neosnovan zamor i ne ste vo sojstoba da se predvizite.Vi nedostasuva voobicaeniot polet i nemate inicijativa..imate nesonica..Rabotite vo tvojot zivot stanuvaat nevazni..Sekogas prasuvate sto se slucuva so vas i okolu vas...depresijata se lekuva so medicinski , ti treba sovet od Psikolog ili Psikiatar...So pomos od najlbliskite sto gi imas.Ako depresijata ne ja lekuvas taa moze da mutira vo popasen oblik Scizofrenia..
A so setanje moze da se ''lekuva'' monotonijata :)..Ako nekoj na forumot bil vo vakva situacija slobodno moze da go iskaze svoeto minato so cel nie da bideme povnimatelni i poiskusni vo svojot zivot..

Уф...Депресијата е нешто најболно еве како ме има фатено веке еден месец...Првите 2 недели ми беа кошмар немав желба за ништо само лежев по цел ден и плачев се чуствував како во лавиринт без излез,а пред 1 недела и престанав да јадам па стигнав до инфузии,лекарства и триста глупости...Еве веке неколку дена се чуствувам подобро и се надевам дека ке излезам од овој лавиринт што е можно побрзо...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom