Како ја лечите депресивноста?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
astrion напиша:
Е нема шанса на Монти Пајтон да не се насмееш,биди малце по реална,Холи Грал а:icon_lol: ни ни ни ни ни ни ни

е затоа де...се корегирав на ПОЛА УСТА или тако зван..подбрк смешак

Nikogas ne sum bila depresivna,samo na momenti malce tazna.obicno uspevam da se raspolozam koga ke si go pustam "Kung pow-enter the fist".
E toa e filmce sto sekad me smee do solzi:je:

Мене ме расположува одма некоја книга или музиче или некој добра смешка или ќе си пишам некој расказ или ќе си плешам некое добро игриче...А има некои моменти кога сум депресиран, некако...пробувам да останам во таа состојба барем неколку минути, тогаш ми работи поетско креативната муза... :kafe:

Marlboro-light напиша:
Sum slunal ,sum cital ama deka Depresijata se lekuva se setanje ova sega citam..:)..Inaku depresijata e Bolest..psikolosko poremetuvanje.. Nemate volja i ste nezainteresirani za nisto sto se slucuva so vas i okolu vas.Custvuvate neosnovan zamor i ne ste vo sojstoba da se predvizite.Vi nedostasuva voobicaeniot polet i nemate inicijativa..imate nesonica..Rabotite vo tvojot zivot stanuvaat nevazni..Sekogas prasuvate sto se slucuva so vas i okolu vas...depresijata se lekuva so medicinski , ti treba sovet od Psikolog ili Psikiatar...So pomos od najlbliskite sto gi imas.Ako depresijata ne ja lekuvas taa moze da mutira vo popasen oblik Scizofrenia..
A so setanje moze da se ''lekuva'' monotonijata :)..Ako nekoj na forumot bil vo vakva situacija slobodno moze da go iskaze svoeto minato so cel nie da bideme povnimatelni i poiskusni vo svojot zivot..

Добро кажано само што има мала разлика од Депресија која е состојба на психата не е баш 100% болест,значи таа е само едната половина од пореметувањето , другата е монијакална фаза што е сосема спротивно ,иначе во мед и двене состојби со означуват со една терминологија би-поларно переметување. Шизофренијата е сосема друга работа:icon_lol: .Сега за лечење . хммм може и да помогна шетањето ама си требе антидепресанти.Во последната фаза на депресијата голем е ризикот од самоубиство за тоа се оди на последната опција ЕКТ или електро конвусливна терапија т.е. пуштање на нисковолтажна стуја под капилициумот или скалпот на главата.

Поздрав

Си слушам музика или читам некоја добра книга :)

KjE LEGNAM DA SPIJAM I KOGA KE STANAM KO NOV SUM!ILI SAMO LEZAM I GLEDAM U TAVAN NEKOE VREME!

досега не сум нашла лек против депресивност... сама си доаѓа и ме држи извесен период (од 1 недела па до 1 месец) најчесто зимно време коа е ладно и коа се стемнува у 3 саат... и како се зголемува денот и како се ближи летниот распуст така и ми минува...:icon_roll

Групното спиење лек против депресија

Спиењето во група, како што тоа некогаш го правеле нашите предци, а некои африкански племиња тоа го прават и денес, е поздраво отколку спиењето во својот кревет, тврдат руските научници.

Според нив, динамиката на групното спиење што вклучува хрчење, дишење и плачење на дете, е добра за психичката стабилност на поединецот.

Руските научници почнале да организираат групна терапија за луѓе кои имаат различни здравствени проблеми, од депресија до лесни облици на шизофренија и постигнале значителни резултати.

"Спиењето во група има долга историја, а се негувало со векови и по пронаоѓањето на модерниот кревет. Со спиењето во поединечни кревети се изгуби интимната атмосфера и чувството на сигурност карактеристички за спиењето во група и луѓето почнуваат да бараат место за одмор во самица, а тогаш почнуваат проблемите на современиот човек", наведуваат руските научници.​

Кратко и јасно : не сум депресивен. :je:

со чоколадо,верувајте помага.

Правам работи со ме прават среќна. Одам на кино, читам добра книга, слушам музика. А кога нешто ме мачи и се осеќам депресивна зборувам со некој пријател или роднина за проблемот или за онаа што ме прави депресивна. Добар разговор и пронаоѓање на проблемот што ме прави депресивна, помага.

со музика...малку death...black...trash...па да видите која депресија кај ќе бегат!!!....загарантирано...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom