Како го преживеавте првото неверство?

• Креатор на темата Креатор на темата astrion
  • Време на започнување Време на започнување
уште го преживувам ... :nesum: и тешко ми е ... ке се преживеее .... некако ...
има и други риби во океанот :salut:

За среќа не ме преварил некој кој многу ми значел.А првиот дечко што ме превари...:vozbud: не дека нешто многу го сакав ама многу се изнервирав зашто да ме превари и после многу се искарав со него и не му зборував една цела година нити се поздравував со него.После тој се каеше и сакаше да се смири со мене ама бидна работа.Хе хе смешно ми е сега кога ќе се сетам.Иначем сега ОК е, му простив за неверството и сега сме си другари.

Ни мене не ме преварил некој што многу ми значел, фала богу и не дај боже да ме превари.
А инаку шо имав еден дечко дур идевме знаев дека нешто чудно се случува ама не бев сто посто сигурна дека ме вара. Откако раскинавме се уверив дека тоа нешто што ми кажуваше одвнатре беше во право. И малку после ми беше чудно, зашто да ме вара, на пример. Ама после се навикнав на тоа дека ме преварил :toe:
Ама сепак сеа некако ми е страв да не ме изневери тој што ми значи. Ипак не ми е сеедно...

Ај ја се распишав...

Ме изневери еден тип што многу го САКАВ и многу ми ЗНАЧЕШЕ ... знаев дека нешто такво ќе направи зошто уште има памет за 13 години иако има 18:pipi: тоа беше пред една година..ја запознав типката со која ме изневери али не можам во никој случај да бидам другарка со неа..затоа сеа кругот се сврте па се’ си дојде како што треба и он осети колку боли кога саканата ќе ти сврти грб ..научив и му вратив па сега он е тој што се замара и нервира:wink::)

~*~

Бидејќи јас како копиљ многу изневерував, а интересно, или не им оставив време на луѓето да ме изневерат или никогаш не дознав, можам само да кажам како го преживеав моето прво неверство.
Покрај фактот дека ги потикнав луѓето потоа да не сакаат да се видат, а јас бев во најгадната ситуација, дојдов до битниот заклучок, ако изневеруваш гледај да не се дознае, ама кога тогаш и тоа ќе излезе на површина, така да ... најпаметно е мирен да си седиш.
Само тоа го прават паметни луѓе.

Тешка ситуација за сите кои што се вклучени, ако имаш совест ќе те боли што си потклекнал под моментални ниски страсти, повеќе ќе ти биде криво што некој друг го боли зошто ти си бил тежок кретен и не си научил дека врска значи верност и лојалност.

Затоа ... не е битно кој кого го изневерил кога болката оди во двата правци.Ако некој е доволно силна личност, ќе расчисти, а потоа ќе прави нешто со некоја друга персона.
Животот е тоа што ќе го креираме од него.

Се скапав смеење, играла врти шише и со типот што седев в клупа се смува ама за еден месец и јас му ја смував така да 50-50 бевме ;)

Prvi put kad prodze sve uredu je
Drugi put si glup ili budala
ja sam bash takvog chekala....
.....i taka site srekno zi ziveea

Правев глупости порано... И сега се каам за сите подеднакво.. Не дека првиот пат беше лошо, па после стана сеедно, воопшто.
Ме имаат и мене изневерено и е онака... Баааах, тапа... Ама проаѓа лошото чувство по некое време...

Pa kako go preziveav?Pa se sekavam deka se derev kako luda,i go podudriv malku...i mi vikase deka bil pijan i na nisto ne se sekava(tipicen maski izgovor)ali posle toa go maltretirav uste malku i mu raskkinav....:pos2:

Можеби затоа што јас сум била таа што изневерувала до сега а и секогаш таа што раскинувала и тоа може после многу кратко време или за многу апсурдна причина.. Или не сум дознала за некое неверство, или не сум осетила.. Искрено не верувам ни дека од досегашните врски со исклучок на последната би ме болело воопшто.. Да, како што пишав погоре од последната врска да излезев поради неверство од негова страна ќе ме болеше стварно.. Но за никоја претходно немаше воопшто да ме засега што и со која тој правел.. Сепак верувам дека кога сакаш некого вистински БОЛИ.. И нејќам ни да осетам како е искрено..

Ne sum bila do sega izneverena ili i ako nekoj me izneveril ne sum doznala :toe:

Preziveav toa e najinteresno sto vo sekoj moment cekas da potonis vo solzi da se udavis a ti se razbuduvas utroto i se uste funkcioniras. jas imav takvo edno iskustvo i mislam deka ne bi dozvolila tolku da se zatreskam drugpat.pa ke vidime so ke dade gospod

Koga prv pat doznav ne mi bese verno.Nemozev da poveruvam deka toj sto najmnogu go sakam me vara.Za mig mi dopre zdivot.Mnogu misli mi pominaa niz glavata.Zivotot e kratok ne vredi da se nerviras za nisto.Zivej i uzivaj.Nemisli na toa sto pominalo[se razbira ako mozes].Me izneveri,mu prostiv i seuste sme zaedno.[ne mozam da poveruvam deka jas mu prostiv]

Koga prv pat doznav ne mi bese verno.Nemozev da poveruvam deka toj sto najmnogu go sakam me vara.Za mig mi dopre zdivot.Mnogu misli mi pominaa niz glavata.Zivotot e kratok ne vredi da se nerviras za nisto.Zivej i uzivaj.Nemisli na toa sto pominalo[se razbira ako mozes].Me izneveri,mu prostiv i seuste sme zaedno.[ne mozam da poveruvam deka jas mu prostiv]

A so ako si mu prostila demek toa znaci deka nema veke da izneveruva? hehe:

ами еве жива сум уште...........:toe:

секако дека се разочарав...ама и бев млада за да сфатам некои работи, а и плус врската ни беше префорсирана, така да брзо и се гледаше крајот.. СЕКАКО дека не го оправдувам, ама и не ми ни значи толку зш сфатив дека човекот не ме заслужувал... и релативно брзо го преболев ...:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom