Како ги прифаќате новите луѓе во вашиот живот?

• Креатор на темата Креатор на темата 5ko
  • Време на започнување Време на започнување
необично..како се нашле до мене, скоро сите викаат дека сум чуден човек ..

Се трудам да ги прифатам без предрасуди,но секогаш со пристојна доза на резерва,некако да заземам неутрален став и на секого и во секое време да му пружам подеднаква можност да ме воодушеви или да ме разочара.:)

на почеток стално ги зеам луѓето со резерва, онака ќутлив сум. Е сеа по некое време ако гледам дека би ми одел муабето со некој/а почнувам да си се понашам искулирано ако не чао пријатно

Како што заслужуваат. На почетокот пријателски и позитивно, а после кога ќе се покаже кој каков човек....то се мења.

Обично на почеток не сум многу пријателски расположена....зависи за шо човек се работи.Ама ако низ муабет приметам дека е ок личноста брзо ја прифаќам...

Јас: Здраво, играш WoW?
Другата личност: Не!
Јас: Чао!!

За нови луѓе сум отворен, секогаш ќе ги сослушам први што ќе излажат.
А потоа ако ми одговара, ќе бидеме другари, ако не, чао.
Иначе јас сум малку тешка особа околу спријателувања (можеби затоа што многу се надевам на луѓето, па секогаш останувам изигран).
Научен сум од искуството никогаш да не покажувам право лице од мене, и малку сум поспецифичен, поголемиот дел од луѓето досега што сум ги сретнал живеат во некој филм, а јас такви луѓе неможам да трпам

Треба да помине малку време за да го сппознаам новото лице кое го запознавам. Неколку заеднички средби, муабети, зафрканции, тресење глупости, па и сериозни муабети ќе ми дадат една појасна слика за него/неа, и ќе сфатам каков човек е.

Ако прифаќа зезанции да можеш да напраиш два збора муабет а не да му збориши да те глеа ко муле одма прифаќам ама ако е некој/а тапа особа тогаш оди потешко а да се отворам на некој скрос во никој случај што си работам сам си знам немам потреба другите да ги знаат моите проблеми.

Па доста сум отворена, комуникативна и зборлива и можам да се прилагодам на секој друштво.Убаво ми е да се дружам и запознавам со нови личности бидејки тоа ме исполнува.Тогаш дечки ајде да се дружиме!!!!!

Обично новите личности во мојот живот супер ги прифаќам, секако тоа највеќе зависи од нив. Не сакам некои ќутливи и ептен срамежливи, такви проблематични и што се прават фраерчиња / фраерки со цигарите во уста :jaj:
Ова лето доста нови луѓе запознав, а со некои од нив изградив и цврсто пријателство кое сега во Скопје само го доградуваме. И искрено сум многу задоволна од тоа, а на почетокот сите мислевме дека сме само другарки за преду летото, но зашто тоа другарство да не се продолжи кога ти одговара друштвото? :) А доброто беше и што сите живееме во близина, така да сега преку летово доста често ќе се гледаме :helou: Поздрав до нив :) :)

Многу сум отворена и комуникативна и сите ми викаат дека обожаваат да се у друштво со мене...отворена сум со сите и на сите се у фаца им кажувам. мразам кога некој ме лаже и мразам лицемерие...нови пријателства прифаќам но другари не можат да ти бидат личности што си ги запознал од пред една година...кога тогаш тоа пријателство ако станало блиско ќе заврши...

Секогаш новите лица добро ги прифаќам, се трудам добар впечаток да оставам. Сега понатака кога ќе се запознаеме подобро, ќе видиме дали ќе остане така или не.

Pa na pocetok pravam lice i jas neznam kako mozam, zboram najnormalno, a posle se menuvam vo zavisnost od kakva e licnosta:nesum:

па тешко прифаќам нови личности ми требе време ама со текот на времето ги прифаќам какви се такви ама со некој ако е како мене ќе бидеме поблиски а со друг некој нема да биде исто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom