Како до нов кафе бар?

• Креатор на темата Креатор на темата frederic
  • Време на започнување Време на започнување
Незначи дека ова е апликативно за секое ново место што ке отвориш. Битна е локација . Џабе на ленинова беше лудница летно време кога сега пиле не влага...

Што се случи со Ленинова? И јас го приметив тоа, освен Круг кој има постојани гости другите места се празни. Магија да не им фрлија :icon_lol:

Што се случи со Ленинова? И јас го приметив тоа, освен Круг кој има постојани гости другите места се празни. Магија да не им фрлија :icon_lol:
Ленинова беше онаа нашата „ ќе инвестирам и одма сакам да ми се врати x 5" Беше шема една година и толку. Мислам дека си ги извадија инвестициите, ама толку.

Круг е бренд во Скопје
Ли е бренд во Скопје
Интермецо е бренд.

Се се тоа места кои со години граделе имиџ и и ќе опстанат..

Ништо не треба освен луѓе :icon_lol:, топ да биде полно местото е тоа, а и малку приземност не многу газдување кога треба да се замети ќе се мети, кога треба чаши да се мијат ќе се мијат и тоа :icon_lol:.

Дали имаш искуство со ресторан, дали се исплати?
Мој најдобар другар води кафана со татко му, средна, не некоја елитна, ама сепак личи на асално место не на прчварница. Има двајца келнери, две жени у кујна, пријавени, се според закон, ама сабота и недела откога се прочу е фул. Нема жива музика, всушност затоа е со средно-нескапа цена. Локацијата му е во Капиштец, и еве како искачаме од трета средно до сеа (8 години :facepalm: :D :)) таму, јас сум презадоволен.
Сосе сите трошоци, ако е добар месецот се вади 600-700 евра чисти.

Мој најдобар другар води кафана со татко му, средна, не некоја елитна, ама сепак личи на асално место не на прчварница. Има двајца келнери, две жени у кујна, пријавени, се според закон, ама сабота и недела откога се прочу е фул. Нема жива музика, всушност затоа е со средно-нескапа цена. Локацијата му е во Капиштец, и еве како искачаме од трета средно до сеа (8 години :facepalm: :D :)) таму, јас сум презадоволен.
Алтан?

Skara na kilo mu e majkata ...................samo dobra lokacija da najdes.

Од искуство на мој прв другар - не се исплати да отвориш кафич.Два пати смени локација, реновираше, курци-палци и се откажа.Многу има нервози, 1000Е кирија, комуналии, набавки, рекет се обидоа пред мои очи да му земат али обезбедување на локалот му беше еден од појаките и помоќни луѓе во прилеп така да раат беше.Имаше денови кога правеше по 100 ден промет, пошо имаш силна конкуренција и локали со име и реноме кои држат добра клиентела која не лигави 1 коњак цела вечер.
Сега распродава од инвентарот, плазми, клими, маси, сепариња и си ја чука глаата така да не ни помислувајте на ваква инвестиција.

Ти ова на мајтап или .....

Па тој нормален ли е да одржава толку персонал и заебанции за тие пари??

Толку ли не може да прошири,или сл?

Ти ова на мајтап или .....

Па тој нормален ли е да одржава толку персонал и заебанции за тие пари??

Толку ли не може да прошири,или сл?
Има дуќан до него празен, ама газдата не му го продава.

Од искуство на мој прв другар - не се исплати да отвориш кафич.Два пати смени локација, реновираше, курци-палци и се откажа.Многу има нервози, 1000Е кирија, комуналии, набавки, рекет се обидоа пред мои очи да му земат
Другар ти да не сакаше со килограм кафе гајба пиво и со три мали летна тераса кафич да држи? Или не?

гледам спомнувате рекети и сакам да прашам дали има и во пицерии,слаткарници,мезе бар,таверни и слично

Сегде го има рекетот, глава не можеш да дигнеш од нив. Еднаш влегоа да бараат рекет кај другар мој кој произведува шампони за перење на автомобили.

Сегде го има рекетот, глава не можеш да дигнеш од нив. Еднаш влегоа да бараат рекет кај другар мој кој произведува шампони за перење на автомобили.

море мамата нивна за нив само пау пау
овие моќните да не ги легализираа и нив (како и извршителите) или следен чекор им е....

и шо бидна? ги избрка? или ги нагости?

море мамата нивна за нив само пау пау
овие моќните да не ги легализираа и нив (како и извршителите) или следен чекор им е....

и шо бидна? ги избрка? или ги нагости?

Пау, пау :icon_lol:
Имаше обострани закани, па се смирија работите некако. Од ваму, од таму се најдоа пријатели и го оставија на раат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom