Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како сам ќе се натераш да не мислиш, кога се` те потсетува на болката? Во ред, ќе глумиш дека ти е сеедно, дека не те боли, дека ти поминало, но до кога? Додека не преболиш постојано ќе те следат тие мисли. И со едно „стоп“ не се продолжува понатаму каде што си застанал. Не можеш да продолжиш од таму кај што си бил претходно, едноставно ништо не е исто.NIppI напиша:najlesno ke zaboravis,ako sam se nateras da ne mislis na toa...dokolku celo vreme kenkas so 'nemozam,boli,i slicni blah,blah,blah gluposti' nikade ne mrdas...se vo mesto ke stois...koa sam ke si kazes 'stop!' togas ke prodolzis so zivotot tamu kade sto si zastanal...a so e tvoe samo ke si dojde..
toa zavisi od karakterot na licnosta...kolku e silna taa licnost..ne e lesno da se kaze toa stop..ama za proba pari ne zimat...vredi da se proba ...so bi izgubil uste,koga vekje si go izgubil toj/taa so go sakas....ednostavno zavisi od licnosta..dali ke se prepusti na tagata ili ke se obide da prodolzi...kolku i da boli...Fortune напиша:Како сам ќе се натераш да не мислиш, кога се` те потсетува на болката? Во ред, ќе глумиш дека ти е сеедно, дека не те боли, дека ти поминало, но до кога? Додека не преболиш постојано ќе те следат тие мисли. И со едно „стоп“ не се продолжува понатаму каде што си застанал. Не можеш да продолжиш од таму кај што си бил претходно, едноставно ништо не е исто.