Како да преболите?

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување
Подобро да се спречи, отколку да се лечи.

najlesno ke zaboravis,ako sam se nateras da ne mislis na toa...dokolku celo vreme kenkas so 'nemozam,boli,i slicni blah,blah,blah gluposti' nikade ne mrdas...se vo mesto ke stois...koa sam ke si kazes 'stop!' togas ke prodolzis so zivotot tamu kade sto si zastanal...a so e tvoe samo ke si dojde..

Kolku brzo ke prebolime zavisi samo od nas.Obicno koga nesto se idealizira i se sekavas samo na ubavite momenti togas ide tesko.Ama ako razmislis realno na losite raboti ...veke e druga slika.Znaci definitivno samo samite mozeme da si pomogneme,tesko e ,ama stom veke od bilo koja pricina nekogo treba da prebolis togas moras da si go redis mozaikot na losite momenti.Teoretski vaka e lesno:) ,ama toa e toa:toe:

Шибај со други!!! Кога-тогаш ќе се преболи а подобро е со некој друг покрај тебе а не сам.

NIppI напиша:
najlesno ke zaboravis,ako sam se nateras da ne mislis na toa...dokolku celo vreme kenkas so 'nemozam,boli,i slicni blah,blah,blah gluposti' nikade ne mrdas...se vo mesto ke stois...koa sam ke si kazes 'stop!' togas ke prodolzis so zivotot tamu kade sto si zastanal...a so e tvoe samo ke si dojde..
Како сам ќе се натераш да не мислиш, кога се` те потсетува на болката? Во ред, ќе глумиш дека ти е сеедно, дека не те боли, дека ти поминало, но до кога? Додека не преболиш постојано ќе те следат тие мисли. И со едно „стоп“ не се продолжува понатаму каде што си застанал. Не можеш да продолжиш од таму кај што си бил претходно, едноставно ништо не е исто.

Јас имам едно такво искуство, кога страшно сум залетала по еден тип а и он по мене. Али се исподешаваа некој работи се оддалечивме еден од друг, јас го повредив па тој ми го возврати ударот и така испаднаа некои глупи работи кои сеа сваќам оти не биле така глупи оти ме натерале да сватам нешто...Се оддалечив со него со тоа што раскинавме и јас си ветив дека нема никогаш повеќе да го побарам и да мислам на него-и ми успеа....сега пазам шо праам не се залетувам никако,ама ич...искрено вака ми е супер...после него сум имала некој авантури и од тоа заклучив дека не се у тоа во животот дека треба да се има и други цели и да знаеш да се задоволиш и со малку...:icon_cool

Macno, pekolno tesko. Osobeno ako si ostvaril vrska koja go imala "nestoto".
Nema recept normalno, no pravenjeto na 3-i-pol ili trcanjeto kaj drug ili frazata "ne mozam da ziveam bez tebe"...toa ne. Toa ne e ljubov, toa e zavisnost. Ne ljubam ako se zalepam za necij gaz, ili ako mi se zakaci za suknjata; koga primetuvam takvi "nagoni" kaj deckoto, si fakam patot.

Treba covek da si dozvoli da odboli.

Fortune напиша:
Како сам ќе се натераш да не мислиш, кога се` те потсетува на болката? Во ред, ќе глумиш дека ти е сеедно, дека не те боли, дека ти поминало, но до кога? Додека не преболиш постојано ќе те следат тие мисли. И со едно „стоп“ не се продолжува понатаму каде што си застанал. Не можеш да продолжиш од таму кај што си бил претходно, едноставно ништо не е исто.
toa zavisi od karakterot na licnosta...kolku e silna taa licnost..ne e lesno da se kaze toa stop..ama za proba pari ne zimat...vredi da se proba ...so bi izgubil uste,koga vekje si go izgubil toj/taa so go sakas....ednostavno zavisi od licnosta..dali ke se prepusti na tagata ili ke se obide da prodolzi...kolku i da boli...

Болка е процес, а времето итселф е најдобар лек!
Колку и да се измачуваш со прашањата зошто-како-каде си згрешил, у најголемиот број на случаи ке дојдеш до заклучок дека всушност си губел време со таа особа.
Затоа нема место за очајување, сега коа ке погледнам од оваа дистанца наназад, да знаев со какви предизвици ке се соочам у животот на секој раскин ке се кинев од смеење.
Крај на секоја врска само може да означи нов search session. Искочи од соба и погледни колку луѓе на фаца им се гледа дека им треба трошка љубов, внимание, некој да се погрижи за нив кога се емотивно истрошени, беспомошни. Со ниеден раскин вода у Вардар не застанува, се зависи од тебе млад кајганџијо, секој ке си добие повторно шанса, само треба да знаеш истата да ја искористиш:wink:

Epa nema da odis na mestata kade sto mislis deka ke go vidis, ke izbegnuvas sredbi i sekakov vid na kontakti so nego, nema da zboruvas za nego, ke se trudis da bides postojano opkruzena so drustvo (togas ke svatis kolku ubavo si pominuvas so niv), nikako ne ostanuvaj sama.....itn Vo glavno misli postojano na pozitivni raboti i na toa deka ima nekoja pricina sto moras da go prebolis. Mozebi te ceka nekoja mnoguuu poubava sansa :)

kasno ke bide kasno ....
vo ljubovta e najubavo koga si odime a tragovite ostanuvaat

ja podrzuvam pink girl deka nema da mislis na nego/nea treba da sme opkruzeni so pogolem broj na luge so ..temeperamentna energija koj sto ke mozam da ti go odvlecat vlijanieto i da te raspolozuvaat.

a i zivoto ide dalje sigurno ima mn. srca koj nudat ljubov i srca na koj im e potrebna ljubov
vremeto le4i se..ostanuvaat spomenite

Јас многу тешко ја преболувам,Само ми е потребно време и може ке ја заборавам ама големо време треба.Ќе се обидувам да не мислам на неа ќе избришам све што имав од неа слики,телефон пораки се разбира ако имав.потоа ќе ја одбегнувам ако ја видам и со време ке помине све

Еднаш. Проблемот беше, нормално, што сама не си дозволив да преболам. Пријатни се спомените и болката и старите духови и места и соништа и начини и бла.
Многу тешко прифаќам дека морам да уништувам сопствени чувства, се што сум почувствувала сакам да го задржам и да го поздравувам секој ден.
"Зошто да преболувам кога го сакам и сакам да го сакам? Тоа што неговата денешна форма прави или зборува веќе не ме допира а уште помалку повредува, едноставно сакам да го сакам каков што вистински е. И значи да се гњавам со преболување само затоа што моментално не сме заедно? Има многу други начини да бидеш поврзан со љубов. Ма у курац." Отровна особина, голем ризик. Но обично излегувам на крај со себеси, иако послатко ми е да се загубам.

Како и да е, кога еднаш ќе се убедам дека време е да преболам, многу брзо работите си идат на место, бидејќи и самата мотивација ги руши сите бариери кои преостанале ;).

da ednas bev prinudena da zaboravam eden tip,ne mi ja vozvrati ljubovta i toa bese toa.navistina go sakav i mi bese tesko da se pomiram so toj fakt.za sreka ispadna da dobijam sansa i da zaminam na tri meseci za germanija,taka da kako velat daleku od oci daleku od srce.tamu uspeav nacisto da zaboravm na nego.denes i koga ke se potsetam na nego ne cuvstvuvam apsloltno nisto i srekna sum poradi toa

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom