Како да преболите?

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување
од мое лично искуство можам да кажам дека единствено можеме да преболиме само ако го посакуваме тоа...јас на пр. "сакав" да преболам, да заборавам на се...но длабоко во душата,не сакав ! :toe: а знаете зошто не сакав? па зашто таква е љубовта, иако те повредува сепак е прекрасно чувство зарем не е ?? па јас сакав да го заборавам типот пошо тој не сакаше ништо да има со мене а јас го сакав како луда, бев подготвена да направам се за него...и токму затоа што го сакав-не сакав да го заборавам и да преболам...не сакав, поточно не си дозволував, јас сакав да го заборавам а постојано несвесно бев опседната со него, постојано сакав да знам каде е, со кого е...а така не може да се заборави некого...Многу поразлична е ситуацијата кога самиот си велиш ДОСТА ! е тогаш веќе е поинаку..тогаш се трудиш да не мислиш на него или барем ке избегнуваш муабети за него кога си со другарките и најважно од се да престанеш да зјапаш во него и да се надеваш дека ќе ти возврати :) а сепак, најдобар лек е времето (иако е потрeбно дооолго време :)) значи "клучот" на заборавот (воедно и преболувањето) не е во зборот туку во делото...ништо не правиме ако стално кукаме и велиме сакам да го забоавам но не можам...тоа не можам всушност произлегува од тоа што фактички не сакаме да заборавиме зашто покрај се, како што кажав претходно љубовта со себе носи не само болни и тажни спомени туку и спомени исполнети со љубов, возбуда, нежности...НО сепак, кога самите сме одлучени да преболиме-ќе преболиме но ако самите не се потрудиме тогаш ни времето нема да може да ни помогне :toe:

Da, mi se slucilo toa, 2 pati, seg neznam kolku se uspesni:)) Edniot decko morav da go prebolam bidejki nie nemozevme da bideme decko i devojka, mozevme samo dobri drugari koi i bevme, mnogu go sakav no morav da go pebolam. A isto taka pak mi se ima deseno slicno no ovoj drugiot bese Kreten, znaci golemo K, i razumot preovlada nad srceto i resiv da go zaboravam. Obicno gi izbegnuvam mestata kaj sto on ide ili slicno. Lek za zaborav nema, zaboravot e spomen koj nema kaj da odi... Taka da treba navistina da se saka toa, pa da se ostvari, treba i vreme da pomine, nemoze preku nok da zaboravis nekogo vo kogo si gledal se, neli? Najubavo e da se zanimavas so nekojadruga rabota koja ke ti go odzeme vremeto maksimalno, taka da ke nemas vreme da mislis na licnosta koja treba da ja zaboravis.

Како да преболите?Колку тешко е ова во реалноста...
И да сакаш да преболиш,неможеш на почетокот,што и да направиш е џабе,особено ако си ти повредениот.Секогаш се потсеќам на оној почетен момент кога дознаваш дека се она што си сакала и со кое си се чуствувала среќна го нема,не сака да биде со тебе повеќе,несака ни да слушне за тебе.Во тие моменти добиваш чудна енергија,те блокира целосно и следните постапки не личат на тебе.Го облекуваш она што го провоцира,излегуваш истата вечер на место кај што и он оди,со другарот што не му е по мерак.Го заземаш местото на шанкот,алкохолот до тебе и почнуваш да се смееш,како да ти е сеедно што те повредил.Веднаш наоѓаш тип за шмекање,ако се препиеш или ако ти се смени филмот го заведуваш нападно и си одиш со него од локалот.Тука завршува приказната бидејќи типот што ќе го завлечкаш со тебе,го забораваш негде по пат,а ти со солзи на очи си одиш помеѓу четирите ѕида дома каде го дочекуваш депресивниот период исполнет со заеднички слики,клетви,песни,потисната желба да му се јавиш и да молиш за него.После некој период повторно собираш сила да излезеш,во најубавата облека со насмевка на лицето и он е во истиот локал,но сега веќе не е важно...има и други слатки фаци во локалот.

Вистинска љубов тешко се преболува, мене ми требаше подолго време, некаде околу два-три месеци, едноставно решив да продолжам и да не се враќам на стари спомени, да мислам за во иднина, а минатото да го оставам зад себе, па еве сега сум кул

Да, сум била принудена да преболам личност која многу ми значеше, и до ден денес ми се стега грло кога ќе помислам како е да си приморан да бидеш без некој и да не постои ништо што може да го промени тоа. И не поради самата личност(таа е одамна заборавена) туку поради општото чувството на немање избор. Сметам дека тоа да не можеш да бидеш со некој(од разни причини), а сеуште да го сакаш е едно од поболните искуства во животот, па секогаш кога на филм или во книга е претставена таква сцена не можам а да не ми се насолзат очите.:toe::kesa:
А како да се преболи? За жал нема инстант решение. И колку и да мразам фрази, факт е дека времето лечи. Едноставно не може, а да не осеќаш болка извесен период. Тоа мора да се прифати и да се помине. Но, затоа, после извесно време(кај секого различен период е во прашање) како само од себе почнува да исчезнува желбата за бившиот партнер. Или ќе дојде нова личност у животот или едноставно ќе заборавиме и преболиме. А до тогаш веројатно најважно е да не се изолираш и да се губиш во очајување и само-сожалување. И јес да звучам ко да делам совети у некое тин списание, али убедена сум дека е така. Пошо лани да ми речеше некој дека со време ќе заборавам ќе го направев луд..Но, навистина испадна така. Сега не ми е проблем ниту да го видам бившиот со друга, ниту пак мислам на него. Едноставно сум рамнодушна, и можам со симпатија да се изнасмеам на сето патење и болка што ги осеќав кога раскинавме.

So naredba na umot...Se poteknuva od nego....Se drugo priklucuvam na ignore:helou:
Probajte ke vidite, efikasno e:back:

Vistinska ljubov POSTOI i tochka.A za preboluvanje...ne sum toj tip "preboluvachi"!Moe moto e "ZABORAVI".Shto pobrzo,toa poarno!

Единствено можете да преболите само со време! Од лично искуство зборам! Времето е лек. Сега колкава доза ќе биде, тоа зависи од вас.

Веројатно најлесен и најефективен начин, покрај „времето ги лечи сите рани“, е и да запознаеш некој друг, што би ти ги оттргнал мислите од стариот, би ти помогнал да го заборавиш, и евентуално би го заземал негово место кај тебе...
Само не успева секогаш, некогаш е само привидно... Во моментот може да се чини дека си го преболела стариот и дека за друг си заинтересирана, а на крај ќе испадне дека само си се залажуваш себеси, а го лажеш и тој новиот, зошто пак на крај со мисли ќе се вратиш во минатото...
Забегав со филозофии :pos:

Сепак варијантата со времето е најбезбедна :pos:

Најди некој друг,просто и едноставно.Кога веќе сте сфатиле дека е крај со таа личност,џабе само ќе трошите време и солзи и нерви,а притоа нема да смените ништо.И џабе е само да седите и да чекате времето да помине и да ги залечи раните ако самите не превземете нешто...сепак,вашата среќа зависи од вас и никој друг.

Кога се најдов во ситуација да преболам една девојка..покрај тоа што таа ме измачуваше во мислите се обидував да најдам начин и како да го сторам тоа како да ја преболам.На почетокот беше тешко и мачно,
Како да преболиш ?!
Па само со волја и желба може да продолжиме напред да полека ден по ден недела по недела ги бришеме тие спомени да ја кренеме главата напред и гордо да газиме. Пред се треба да го искористиме инаетот на нашето срце и моќта на нашиот разум. Да си зацртаме дека од утре почнуваме нов лист дека ке го гледаме сонцето на различен начин.Дека ке бараме нова љубов подобра од старата. Склопено сето ова во еден убав временски период кој ке ни ги залечи раните и болките...белезите ке останат трајни.
Ако еднаш во љубовта се најдете да бидете на местото како поразени не се разочарувајте во наредната љубов може ке се најдете на местото каде што стојат добитниците и ја чуствуваат таа магија и срека на љубовта:helou:

PSYtisfaction напиша:
Веројатно најлесен и најефективен начин, покрај „времето ги лечи сите рани”, е и да запознаеш некој друг, што би ти ги оттргнал мислите од стариот, би ти помогнал да го заборавиш, и евентуално би го заземал негово место кај тебе...
Како што рече, точно дека не успева секогаш. Посебно ако чувствата траат и траат и траат..
PSYtisfaction напиша:
Сепак варијантата со времето е најбезбедна :pos:
Некогаш и таа варијанта не е најбезбедна (има и такви примери). Несвесно се надеваш дека на времето некогаш ќе му текне да се фати за работа.
Мамата:nesum:

...ma koa ke vidish deka so noviot partner ti ide se kako sto treba...nema ni da ti pomisli mozokot na prethodniot...mislam sea teba da si epten sebichen ili neznam kako da kazam vrzan so nekogo...za da go predadesh toj sto dava se od sebe da e so tebe..i toa go chustvuvash i go gledash sekoj den i sekoj moment...toa se nekoi nepishani pravila za slednata vrska i se zaborava samo taka predhodnata(znachi sto poveke druzenje i biva na kraj toa-se zaborava poleka ama sigurno...znachi poleka ama sigurno izlagash(izronuvash od dlaboko i poleka zemash zalet kon povrshinata so pauzi isto ko dekompresija e toa...hahaaa...e taka.

...ma koa ke vidish deka so noviot partner ti ide se kako sto treba...nema ni da ti pomisli mozokot na prethodniot...mislam sea teba da si epten sebichen ili neznam kako da kazam vrzan so nekogo...za da go predadesh toj sto dava se od sebe da e so tebe..i toa go chustvuvash i go gledash sekoj den i sekoj moment...toa se nekoi nepishani pravila za slednata vrska i se zaborava samo taka predhodnata(znachi sto poveke druzenje i biva na kraj toa-se zaborava poleka ama sigurno...znachi poleka ama sigurno izlagash(izronuvash od dlaboko i poleka zemash zalet kon povrshinata so pauzi isto ko dekompresija e toa...hahaaa...e taka.

a ako nema nov/a so praime togas ( brat 'VISTINSKA LJUBOV' u denesnicava ne postoi,site gledaat da nacekaat nekoj so kes, da si obezbedat idninata ) mal sum za ova ali znam kako e idi po diskotekive ke vidis so se desava (tip 50 godini fatil picka 19 godini ) kaj go ima toa:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom