Како да побарам прошка од Господ?

• Креатор на темата Креатор на темата Neo93
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 февруари 2009
Мислења
45
Поени од реакции
1
Во последно изедов доста говна за Дедо Боже и веќе сум сигурен дека ќе горам во пеколот...Но сепак...почнувам да сваќам дека во животот ''не е се така зелено''.Барав утеха во учењето.Некако не ми тргна најдобро.Почнав да се жалам дома...али некако не ги заболе мн ...Друштвото ми е преполно со идиоти и имам само еден асолен другар кој има доста проблеми па не сакам да го трујам него со мои срања...
Единствено ми останува да побарам прошка од Господ и да се надевам дека ќе ми даде сила за да се чувствувам подобро...
Прашањето ми е:Како да побарам прошка од Господ??
Дали ќе сака некој да ми помогнеи да ми објасни како да го направам тоа...??

Во последно изедов доста говна за Дедо Боже и веќе сум сигурен дека ќе горам во пеколот...Но сепак...почнувам да сваќам дека во животот ''не е се така зелено''.Барав утеха во учењето.Некако не ми тргна најдобро.Почнав да се жалам дома...али некако не ги заболе мн ...Друштвото ми е преполно со идиоти и имам само еден асолен другар кој има доста проблеми па не сакам да го трујам него со мои срања...
Единствено ми останува да побарам прошка од Господ и да се надевам дека ќе ми даде сила за да се чувствувам подобро...

Ако си сериозен за ова што си го напишал би ти го препорачал вистинскиот воедно и најтешкиот начин а тоа е исповед.

Треба да се покаеш и да се молиш да ти прости а сите лоши работи што си ги направил и што си ги кажал :toe:

Не треба да бараш прошка...господ е тука за да ги простува нашите гревови:wink: без исклучок.
Човечки е да се греши, но да не се повтори истата грешка:nenene:

Оооооооф бе дете. Си нашло кај да поставиш вакво прашање.....

Нели гледаш дека тука сите се зезаат (секоја чест на исклучоци)....

Оди до црква, разговарај со поп или во манастир иди и поразговарај со некој монах..........најубаво ќе те упатат.....

Не треба да бараш прошка...господ е тука за да ги простува нашите гревови:wink: без исклучок.
Човечки е да се греши, но да не се повтори истата грешка:nenene:
Da ali...cuvstvuvam nekoja vina vo mene i vistina sakam ako veke se izvinuvam...pravilno da se izvinam...samo kako vo bukvalna smisla...na pr: odis v crkva...vaka prajs...taka prajs...

ј0! Абе не се замрај, чекај ме пред Св.Петар, ќе влеземе заедно...
ако одиме ние двајца со овај ум кај Св.Петар...

Соочисе со вистината тоа јас одамна го направив...верувај во себе биди силен психички не пагај во депресии само тоа е спасот...
до душа не те познавам незнам шо си носиш на душа но што и да е со време ке помине само биди присебен...
не ти треба бог немој да се тешиш со некој кој не го боли к....о ама ич шо се дешава на земјата самиот си бог на твоите постапки и на твојот ум биди цврст
оти попо можи да ти рече.... you gonna burn in hell:helou:

Вака сеа ова е мој совет, не мора да го прифатиш. Верувај во себе тоа е најважно, гледај малце позитивно на работите, обиди се бар малку оптимистички да размислуваш, и ако никој не превзема нешто за твоите проблеми обиди се сам да ги решиш, види прво во тебе да не е грешката, 90% од случаите сами сме виновни за тоа што се случува околу нас.
И на крај би ти рекла ако навистина се каеш за тоа што си го направил, значи навистина од душа, Господ ќе ти прости, не треба никакво посебно обраќање.
Оној кој се моли тивко, во себе си, најискрено се моли.:smir:

А да не си го губиш времето со барање глупи работи......:toe:
.......побарај си некоја женска, гарант ќе се чувствуваш подобро!:vozbud:

А да не си го губиш времето со барање глупи работи......:toe:
.......купи си некоја женска, гарант ќе се чувствуваш подобро!:vozbud:

Многу убаво кажано..

Вака сеа ова е мој совет, не мора да го прифатиш. Верувај во себе тоа е најважно, гледај малце позитивно на работите, обиди се бар малку оптимистички да размислуваш, и ако никој не превзема нешто за твоите проблеми обиди се сам да ги решиш, види прво во тебе да не е грешката, 90% од случаите сами сме виновни за тоа што се случува околу нас.
И на крај би ти рекла ако навистина се каеш за тоа што си го направил, значи навистина од душа, Господ ќе ти прости, не треба никакво посебно обраќање.
Оној кој се моли тивко, во себе си, најискрено се моли.:smir:
Фала на совет...

Ако си сериозен за ова што си го напишал би ти го препорачал вистинскиот воедно и најтешкиот начин а тоа е исповед.

Друго чаре и нема, освен исповеста и неповторувањето на гревот, за да не „...го снајде уште полошо...„

Друго чаре и нема, освен исповеста и неповторувањето на гревот, за да не „...го снајде уште полошо...„

А во што е толку разликата помеѓу исповед кај поп и „исповед’’ кај психолог или психијатар? Она што е лошо - пак е потребен некој друг, не може ли директно на Бога да му се исповедаме?

Celiot fazon na postoenje na Gospod e da te napravi dobar covek koj dobro se odnesuva so okolinata i drugite luge.Ne e religijata, post i palenje svekicka.Taka da ako ja imas taa dobrina , slobodno jadi si gomna za dedo boze ,on ocenuva po drugi kriteriumi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom