Како да побарам прошка од Господ?

• Креатор на темата Креатор на темата Neo93
  • Време на започнување Време на започнување
I JAS SAKAM DA POBARAM SOVET:
Ute kako mnogu pomal , se deklarirav nesto kako "BAS KOMUNIST"i epten tezok ateist. pa i jas kako drugarot izedov bajgi gomna, no potoa svativ deka seto sto go kazuva komunizmot , go propoveda i isus:"комунизмот учи да делиш,да не бидеш себичен,ти ја развива СВЕСТА,итн", pa kako sto kazuva i naukata (sto vo posledno vreme ne ja sakam bas) ISTI STVARI NE SE PRIVLEKUVAAT, pa zatoa komunistie ne ja prifajkaat religijata. Pred sebe sega si se pravdam kako socijalist i pocnav da veruvam, no kako da se pravdam pred boga???
Ne sakam da se iskupam od grevot radi da go poziveam na zemjava, tuku za da go vidam carstvoto bozje. AMAN POMAGAJTE...

аман бе ....

до таму ја стаса.........

Пост-исповед/покајание-причест.

Поарно-задрвје!

а со што тоа ............

со Комунистичиот Манифест ?

а со што тоа ............

со Комунистичиот Манифест ?

Ти бе Атеист, да не си од оние кои кои солзи леат по тоа комунизмот, заснован на лаги, по принципот „на лагата и се кратки нозете„?

Ти бе Атеист, да не си од оние кои кои солзи леат по тоа комунизмот, заснован на лаги, по принципот „на лагата и се кратки нозете„?

ехехехех

АМА ич не ме чуди што фрлате дрвја камење по божјите Праведници ...Комунистите и Анархистите

Книга Мудри Соломонови Изреки Пословици
29 - ред 27 Неправедникот им е омразен на праведните, а Праведникот е омразен на Нечесните.

ГО ИСПОКРАДОВТЕ НАШЕТО И СИ ГО НАРЕКОВТЕ СВОЕ !

Книга Мудри Соломонови Изреки Пословици 2 - ред20 Затоа, оди по патот на добрите и држи се за патеките на праведниците!

Книга Мудри Соломонови Изреки 11 - ред 9 Лицемерот го убива, со устата, својот ближен, а праведниците се избавуваат со знаење.
11 - ред 10 Градот се радува на успехот на праведниците и воскликнува заради пропаста на нечесниот.

Книга Мудри Соломонови Изреки 14 -ред 11 Домот на нечесните ќе пропадне а живеалиштето на праведниците ќе процвета.

Книга Мудри Соломонови Изреки 28 - ред 1 Неправедните бегаат и кога никој не ги гони, а праведниците се смели како млад лав.
28 - ред 12 Голема слава е кога се радуваат праведниците, а кога се издигаат нечесните, луѓето се кријат.
28 - ред 28 Кога се издигаат нечесните, луѓето се кријат, а кога пропаѓаат, тогаш се умножуваат праведниците.

Книга Мудри Соломонови Изреки 29 - ред 2 Народот се радува кога се умножуваат праведниците, а народот воздивнува, кога ќе завладеат нечесните.

29 - ред 10 Крвопијците го мразат чесниот, а праведниците се грижат за неговиот живот.
29 - ред 16 Кога се множат нечесните, се множи и беззаконието, но праведниците ја набљудуваат нивната пропаст.
.
.
.
Книга на пророкот Исаија 14 - ред 12 Како падна од небото Деницо (бивш Светлоносецу - Сатано Ѓаволу ), сине Зорин? Како ли си симнат- соборен на земјата ти, Угнетувачу- Експлоататору - Искористувачу на народите?

.
.
Книга Јов 37 - ред 23 Да, не можеме да Го достигнеме Сèдржителот, неизмерлив е во Својата сила и во судот, и во совршенството на правдата, Тој НЕ УГНЕТУВА НИКОГО ..
.
.
Книга Мудри Соломонови Изреки Пословици
28 - ред 3 Бедниот човек, кој ги УГНЕТУВА слабите, е пороен дожд, по кого нема леб.

СТВАРНО МНОГУ БЕДНИ МИЗЕРНИ АНТИЛУЃЕ ТОА УГНЕТУВАЧИТЕ И НИВНИТЕ СОЈУЗНИЦИ И ОПРАВДУВАЧИ

Книга Мудри Соломонови Изреки Пословици 14 - ред 31 Кој го УГНЕТУВА бедниот, го навредува неговиот Творец, а кој е милостив кон бедниот Го почитува.

Книга Мудри Соломонови Изреки Пословици 22 - ред 16 Кој го УГНЕТУВА бедниот за да се ЗБОГАТИ, и кој дава на богатиот - ќе осиромашат..
.
.
.
2 Коринтјани 6 - ред 14 Не впрегнувајте се во нееднаков јарем со неверниците! Зашто, што има Правдата заедничко со беззаконието? Или какво заедништво има светлината со темнината?

2 Коринтјани 11 - ред 14 И не е чудно, зашто самиот САТАНА се преправа-Маскира -Камуфлира во ангел на светлината.

Откровение 18 - ред 23 и светлината на светилото нема веќе да свети во тебе; и глас на младоженец и невеста нема веќе да се чуе во тебе; зашто твоите трговци беа Големци на земјата; зашто со твоите вражања беа измамени Сите Народи,

.
.
Евангелие по Матеј 20 - ред 25 А Исус ги повика и рече: „Знаете дека владетелите на народите господарат над нив и дека Големците ги УГНЕТУВААТ - ЕКСПЛОАТИРААТ - КРАДАТ..................ОНЕПРАВДУВААТ

Послание на Јаков 2 - ред 6 А вие го презревте сиромавиот! Не се ли богатите тие, кои ве УГНЕТУВААТ и ве влечат по судниците?
..
.
ХММММММММММММММММ

КАЈ ЛИ СЕ СОКРИЛ ЗАМАСКИРАЛ КАМУФЛИРАЛ ТОА САТАНАТА ?

2 Коринтјани 11 - ред 14 И не е чудно, зашто самиот САТАНА се преправа-Маскира -Камуфлира во ангел на светлината.

ако се покаеш ќе ти биде простено,ама никогаш веќе несмееш да го повториш тоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom