Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако им даде процент од заработката и ако ги пише дека тие се овластени дистрибутери ќе најде дистрибутер...незнам за книга, јас издавав часопис...но слично е..т.е. ти требаат пари за да ги покриеш трошоците на печатењето. После тоа си горд сопственик на првото издание на книгата...како ќе ја продадеш после е друга работа...можеш во своја режија или да се договориш со некој синџир за дистрибуција...
![]()
Ја чекаме Вокерка иако не видов траг од нејзината книга![]()
Може да ми пратиш информации за издавачката куќаМожеби затоа што ја немаш отворено темата. Може да се порача овде, ќе ти ја донесат дома пред врата.
Инаку он топик, во зависност од тоа за каква тематика се работи треба да разговараш со некој сопственик на издавачките куќи, меѓутоа повеќето не се нешто особено заинтересирани за македонски автори.
Издавачката куќа кај што излезе мојата книга е од Битола и се вика Дата Песнопој, ако си заинтересирана ќе ти пуштам информации во inbox за да разговараш директно со издавачот па да ти ги каже условите?
Нема шанси, дури и да знае англиски не може со такви правила и зборови што се употребуваат таму да напише добра книга!Ќе изгледа многу едноставна и досадна без тие изрази...Затоа подобро на македонски!stom veke izdavas kniga gledaj da ti bide napisana na angliski jazik i probaj preku stranska izdavacka kuka da se obides da ja promoviras im prakas skripta tie ja citaat i dokolku im se dopadne tie ja promoviraat i sekako zadrzuvaat nekoj si del od zarabotkata
podobro ti e vo stranska izdavacka kuka zosto ako objavis kaj nas mnogu ti se mali sansite da uspees
2 miliona narod sme od tie 2 miliona dali 10000 citaat knigi deneska
kako i da e so sreka.....
Имаше 4 теми за ова. Ги споив сите.Јас почнав да пишувам нешто што сметам дека ќе биде интересно за читање.Сакам кога ќе завршам да го издадам текстот во вид на книга и ме интересира што се треба да сторам за да ја издадам книгата.
И ве молам не оставајте безвезни коментари.Искрено ве прашувам.