Како да објавам книга?

• Креатор на темата Креатор на темата Female
  • Време на започнување Време на започнување
да и мене ме интересира тоа и јас пишувам книга-роман и имам една со поезија ама не ми е испечатена:)

Прво,со среќа.Второ имаш ли издавачка куќа?
Фала :) Се договорив со едно здружение во Битола бидејќи единствено за нив имам слушнато да издаваат книги и им платив за печатење, рецензија, промоција, но не зборував ништо за продавање.
--- надополнето: Jul 1, 2011 4:11 PM ---
за што се работи книгата, колкава е ? во каков стил е пишувана? повеќе детали ако сакаш може ќе сакам да ти ја купам :)
Книгата се вика Ангел Чувар и обработува повеќе теми:
- Кога ќе изгубиме нешто гледаме колку ни значело навистина
- Гордоста е најголемата препрека на патот кон љубовта, а некогаш и причина за пропуштање на вистинска љубов
- Пријателство ( Вистинско, но и личности кои најмалку очекуваме да не повредат најмногу не повредуваат)
Во суштина е љубовен роман со некои поуки за животот, има 13 глави и околу 130 страни, се работи за една девојка Доротеа и започнува со смртта на нејзиното куче кое било цел живот со неа а го запоставила и тогаш започнува да размислува за се во нејзиниот живот. Подоцна се развива приказната за Доротеа и едно момче кои се сакаат но се премногу горди да признаат и губат многу скапоцено време поради тоа. Има и за другарството и исто така за значењето на животот и за тоа како оние кои имаат се и се презадоволени не можат да ја видат вистинската вредност на животот и да се радваат на ситници. Има ново девојче кое доаѓа од место каде има војна и учи заедно со Доротеа и им раскажува што се имаат сите тука и не ценат, а колку само други деца посакуваат да го имале сето тоа. . .
Еве еден цитат од почетокот:
- U{te edna{ }e ve pra{am:

- A dali nekoga{ vi se slu~ilo da dobiete sé {to }e posakate, a da sfatite otkako sé }e izgubite?

Jas sum Dorotea. Sé se slu~i minatata godina. Toga{ {iroko gi otvoriv moite sonlivi o~i i ja vidov realnosta. . . I toga{ ja zatvoriv mojata du{a i ja zarobiv doverbata, ne~ista {to izleguva{e od lu|eto.

Фала :) Се договорив со едно здружение во Битола бидејќи единствено за нив имам слушнато да издаваат книги и им платив за печатење, рецензија, промоција, но не зборував ништо за продавање.
--- надополнето: Jul 1, 2011 4:11 PM ---

Книгата се вика Ангел Чувар и обработува повеќе теми:
- Кога ќе изгубиме нешто гледаме колку ни значело навистина
- Гордоста е најголемата препрека на патот кон љубовта, а некогаш и причина за пропуштање на вистинска љубов
- Пријателство ( Вистинско, но и личности кои најмалку очекуваме да не повредат најмногу не повредуваат)
Во суштина е љубовен роман со некои поуки за животот, има 13 глави и околу 130 страни, се работи за една девојка Доротеа и започнува со смртта на нејзиното куче кое било цел живот со неа а го запоставила и тогаш започнува да размислува за се во нејзиниот живот. Подоцна се развива приказната за Доротеа и едно момче кои се сакаат но се премногу горди да признаат и губат многу скапоцено време поради тоа. Има и за другарството и исто така за значењето на животот и за тоа како оние кои имаат се и се презадоволени не можат да ја видат вистинската вредност на животот и да се радваат на ситници. Има ново девојче кое доаѓа од место каде има војна и учи заедно со Доротеа и им раскажува што се имаат сите тука и не ценат, а колку само други деца посакуваат да го имале сето тоа. . .
Еве еден цитат од почетокот:
- U{te edna{ }e ve pra{am:

- A dali nekoga{ vi se slu~ilo da dobiete sé {to }e posakate, a da sfatite otkako sé }e izgubite?

Jas sum Dorotea. Sé se slu~i minatata godina. Toga{ {iroko gi otvoriv moite sonlivi o~i i ja vidov realnosta. . . I toga{ ja zatvoriv mojata du{a i ja zarobiv doverbata, ne~ista {to izleguva{e od lu|eto.
Шо пари за нас кајганџииве ќе ја даваш?

Честитки за книгава и баш би сакала да ја прочитам. Се надевам дека ке имаш успех и ке најдеш се снајдеш за продавањето. Ти посакувам успех и се најдобро :)

За цена се уште не знам точно бидејќи зависи и од местото каде што ќе ја продавам како се движат цените на книгите кои тие ги продаваат и колкав процент ќе бараат, но од прилика мислам дека би била околу 150 денари горе - долу :)

книгава ако не ја прочитам ќе ја подарам на некого тоа секако :)
интерсна ми изгледа вака :)
ако има информации како да ја најдам, (може и бо битола не е проблем ) пиши овде ;)

Интересно, би ја купил.Мислам дека издавачката куќа ке ти среди и за продавање ама прашај ги ако не си сигурурен дека и тоа го превземаат тие.

Книгата е готова, цена 150 денари, ако е некој заинтересиран да ја купи нека ми пиши порака и нека ми кажи од кој град е :)

photo.php

Оние кои не се од Битола книгата може да ја добијат по пошта, сите кои се заинтересирани да ми пишат порака :)

Прожани места на Ангел Чувар во Битола:
- Фотокопирница Трима ( на Широк Сокак во чикмакот кај Golden Gate)
- Продавница Еленкис (Ушици на 7ми јули)

- Продавница Трикар ( в чаршија кај месната Александар Турунџев)

Ај вака,да ја освежиме темава,зашто навистина сум загреан за ова. Всушност со уште 1-2колеги,сме заинтересирани дали може да ги издадеме,публикуваме нашите дипломски трудови кој се од област на археологијата. Па доколку има некој кој е запознаен со ова би му бил благодарен ако одговори. Ме интересира дали,можеме самостојно да ги издадеме(бидејќи би се работело за околу 40-50страници,со слики),или да ги склопиме заедно при што би добиле една целина од околу100страни.Темите се со слична проблематика. Исто ме интересира околу начинот на цитирање,како тоа би требало да изгледа,да се спомне,бидејки нели сепак е научен труд.

Дали некој знае какви се трошоците да се испечати книга. Нормално дека цената зависи од тиражот, од квалитетот, од бројот на страни, итн итн. Мене ме интересира проценка “од око“ некоја златна средина или да речеме основна цена што не може да оди подолу.

Благодарам

Да ти кажам и мене ме интересира треба да печатам книга 150 страни во окулу 200 примероци наскоро а не сум прашал по печатници. Ми треба и графичка обработка на корица за да изгледа ОК.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom