Violent Femme
I am as lovely as a dream in stone..
да и мене ме интересира тоа и јас пишувам книга-роман и имам една со поезија ама не ми е испечатена

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ФалаПрво,со среќа.Второ имаш ли издавачка куќа?
Книгата се вика Ангел Чувар и обработува повеќе теми:за што се работи книгата, колкава е ? во каков стил е пишувана? повеќе детали ако сакаш може ќе сакам да ти ја купам![]()
Шо пари за нас кајганџииве ќе ја даваш?ФалаСе договорив со едно здружение во Битола бидејќи единствено за нив имам слушнато да издаваат книги и им платив за печатење, рецензија, промоција, но не зборував ништо за продавање.
--- надополнето: Jul 1, 2011 4:11 PM ---
Книгата се вика Ангел Чувар и обработува повеќе теми:
- Кога ќе изгубиме нешто гледаме колку ни значело навистина
- Гордоста е најголемата препрека на патот кон љубовта, а некогаш и причина за пропуштање на вистинска љубов
- Пријателство ( Вистинско, но и личности кои најмалку очекуваме да не повредат најмногу не повредуваат)
Во суштина е љубовен роман со некои поуки за животот, има 13 глави и околу 130 страни, се работи за една девојка Доротеа и започнува со смртта на нејзиното куче кое било цел живот со неа а го запоставила и тогаш започнува да размислува за се во нејзиниот живот. Подоцна се развива приказната за Доротеа и едно момче кои се сакаат но се премногу горди да признаат и губат многу скапоцено време поради тоа. Има и за другарството и исто така за значењето на животот и за тоа како оние кои имаат се и се презадоволени не можат да ја видат вистинската вредност на животот и да се радваат на ситници. Има ново девојче кое доаѓа од место каде има војна и учи заедно со Доротеа и им раскажува што се имаат сите тука и не ценат, а колку само други деца посакуваат да го имале сето тоа. . .
Еве еден цитат од почетокот:
- U{te edna{ }e ve pra{am:
- A dali nekoga{ vi se slu~ilo da dobiete sé {to }e posakate, a da sfatite otkako sé }e izgubite?
Jas sum Dorotea. Sé se slu~i minatata godina. Toga{ {iroko gi otvoriv moite sonlivi o~i i ja vidov realnosta. . . I toga{ ja zatvoriv mojata du{a i ja zarobiv doverbata, ne~ista {to izleguva{e od lu|eto.